Keittiöön lisäsäilytystä

Ruuanlaittoa harrastavien perheiden keittiöiden työtasot täyttyvät usein maustekastikepulloista, yrttiruukuista, leikkuulaudoista, keittokirjoista sekä muista ruuanlaittoon liittyvistä tykötarpeista. Mikäli työtasotila on muutenkin kortilla on järkevää miettiä, josko edellä mainituille asioille löytyisi jokin toinen säilytysratkaisu. Meillä asia on ratkaistu tällä hetkellä vanhan tarjoiluvaunun avulla. Erilaisia tarjoiluvaunuja on jo tovin näkynyt sisustuksissa, ja miksei olisi, sen verran kätevästä kodin apulaisesta on kysymys. Oma vanha, messinkinen vaunumme löytyi reilu vuosi sitten kirpputorilta, johon olimme eksyneet ihan toisen kalusteen perässä.

 

Vaunun tasoille ovat siirtyneet niin öljyt ja maustekastikkeet, kuin pippurimyllyt ja morttelikin. Alatasolla voisi säilyttää vaikka keittokirjoja tai leikkuulautoja, meillä siellä on usein joko sipuli- tai hedelmävati. Pyörien ansiosta vaunu on helppo siirtää joko ruuanlaittopisteen tai pöydän ääreen. Vaunun yläpuolella seinässä on mustaksi maalattu harjateräsverkosta leikattu pala, joka toimii paitsi muistitauluna resepteille ja muille lapuille, myös säilyttimenä. S-koukkujen avulla olen laittanut verkkoon kiinni keraamisia ruukkuja, joissa säilytän usein yrttejä ja aina hukassa olevia pikkuesineitä, kuten kyniä ja saksia. Pyykkipoikien avulla saa verkkoon kiinni myös kevyempiä asioita. Meillä ruskeassa paperipussissa majailevat paperiset servietit. Myös Ikean magneettipohjaiset rasiat ottavat kiinni rautaverkkoon, joten niissäkin voi pieniä kevyitä esineitä tai mausteita säilyttää. Verkko vaunuineen on toiminnallisuudessaan ihan huippukätevä ja oli kaiken lisäksi helppo toteuttaa.

 

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki