Keittiön tervehdys

Aiemmin esitellyn tarjoiluvaunun lisäksi keittiöstämme löytyy muitakin persoonallisia yksityiskohtia, jotka eivät ehkä sinänsä helpota arjen pyöritystä merkittävästi, mutta sopivat sen sijaan esteetikon silmään mainiosti.

Saarekkeen päässä oleva pieni seinä on maalattu mustalla liitutaulumaalilla. Musta väri häivyttää seinällä olevan pienen tv:n lähes näkymättömiin, mutta sen lisäksi seinä toimii vaihtuvan taidenäyttelyn taustana. Vuodenajan tai teeman mukaan piirtelen seinälle liidulla erilaisia kuvia tai jos ei sisäinen taiteilijani kukoista, kirjoittelen siihen tervehdyksiä tai reseptejä. Kuvassa seinällä tiirailee metsäkauris kuun katveessa ja sen alla olevassa reelinkitangossa roikkuu Ikean kolme keraamista purkkia yrtteineen. Koska seinä jouduttiin tekemään normaalia paksummaksi ja ontoksi sisällä kulkevien putkien takia, tehtiin siihen samalla syvennys maustekoria varten.

Lisää mausteita löytyy kätevästi jääkaapin ovesta. Enää eivät loju maustepussit sikin sokin kaapin perukoilla, vaan yhdellä silmäyksellä löytää tarvitsemansa ja näkee myös sen, jos jokin mauste on loppu. Ikeasta lähtöisin olevat purkit ovat magneettipohjaisia ja kiinnittyvät hyvin jääkaapin oveen. Dymolla tehdyt nimilaput auttavat löytämään oikean mausteen.

 

Saarekkeen toisesta päästä löytyy neljä  Verner Pantonin teräsvaijerikuutiota,  joiden sisään olen kerännyt ruokakirjoja sekä – lehtiä. Näin ne ovat kätevästi saatavilla, kun omat ideat tarjoilusta loppuvat.

 

 

Keittiöterveisin,

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki