Kaunis vahinko

Artekin klassinen mustavalkoinen Zeepra-tyyny sai kodin kevätsisustuksessa kaverikseen vaaleamman pikkusiskon.

 

Kodin värit ja sisustus elävät meillä aina vuodenaikojen ja valon mukaan. Mitä valoisampaa ja värikkäämpää on ulkona, sitä vähemmän värejä löytyy sisältä ja vastaavasti mitä enemmän ikkunoista näkyy valkoista lumista maisemaa, sitä enemmän kaipaan sisutukseen lämpöä ja värejä. Nyt on kevät jo sen verran pitkällä, että vaikka arktisista lämpötiloista niin ei voisikaan päätellä, on kesä jo nurkan takana ja valon määrä alkaa olla pikku hiljaa huipussaan. Viikonloppuna keräilin pois salin sohvalta värikkäät, punaruskeat kelim-tyynyt ja vaihdoin tilalle Artekin klassiset seeprat.

 

Tuo pienempi Zeepra-tyyny on uusi hankinta Artekilta, kun ihastuin sen isosiskoaan vaaleampaan kuosiin. Oikeastaan tämä vaaleampi väritys tyynyssä on onnellinen sattuma, koska ompelija oli ommellut klassisen villakankaan tyynyihin väärinpäin. Zeepra-kangashan on kuosiin kudottua, paksua villakangasta jolloin sama kuvio toistuu kankaan molemmin puolin. Erona on ainoastaan se, että nurjalta puolelta kangas on negatiivi etupuoleen nähden ja näin ollen valkoisen osuus nurjalla puolella on hallitsevampi.

 

Kun myyjät Helsingin Artekilla näkivät väärinpäin ommellut tyynyt, he ihastuivat niihin kovin ja niin on tehnyt moni muukin heidän jälkeensä. Niinpä tyynyt otettiin mukaan valikoimiin ainakin väliaikaisesti ja sieltä minäkin omani äskettäin poimin. Tyynyjä on saatavilla kahta kokoa – pienempi kooltaan 40x40cm ja isompi kooltaan 50x50xm. Karvainen kuvausvastaava Luisa, ei luottanut kuvaajan näkemykseen, vaan hän saapui paikalle tarkkailemaan tilannetta oikein lähietäisyydeltä. Jos tyynyt eivät vakuuta, ihailkaa rouvan tarkkaa laadunvalvontaa.

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki