Kauniimpi arki

Säilytätkö kauniita astioitasi kaapin perukoilla ja käytät niitä kerran kahdessa vuodessa? Tai vielä pahempi, etkö raaski käyttää niitä koskaan?

 

 

”Tartu hetkeen”,” tee ajesta juhlaa” ja muut  poutapilvitaustalle asetellut elämänviisaudet kuulostavat latteilta, kun kello aamulla pärähtää soimaan ennen kuutta tai työpäivän jälkeen koko ilta kuluu lasten harrastuskuskina. Silti kuulun niihin ihmisiin, joka silmät unesta sumeinakin, juon ennemmin kahvini kauniista kupista kuin tyhjästä jugurttipurkista. Tämä jälkimmäinen vertaus ei ole vitsi, vaan lapsuudessani isäni joi kahvinsa aina pestystä Valion jugurttipurkista. ”Ettei tule tiskiä.” hän sanoi ja huuhteli purkkia juoksevan veden alla kerta toisensa jälkeen.

 

 

Vanhempieni kaapit ja vitriinit kyllä pullistelivat toinen toistaan kauniimpia astioita, mutta en muista lapsuudestani montaakaan tapahtumaa, jolloin niitä olisi käytetty. Joulunakin meillä syötiin ihan tavallisista arkiastioista. Mitä niitä hienoja nyt turhaan kuluttamaan, säästetään! ” Mihin?” kysyn minä!

 

 

Omassa kodissani meillä ei ole ollut koskaan muita kuin arkiastioita. Tarkoitan tällä sitä, että kaikki kauneimmat ja kalleimmatkin astiamme ovat käytössä myös arjessa, jos siltä tuntuu. Ei meillä ole niin paljon juhlia, että saisin nauttia niistä tarpeeksi, mikäli kattaisin kauneimmat astiat esille vain spesiaalitilanteissa. Nyt saan nauttia niistä  aina, vaikka joka päivä. Minulle arjenkin täytyy olla kaunis. Maistuuhan kauniisti aseteltu ruoka ihan tutkitustikin paremmalta kuin vastaava annos vähemmän esteettisesti tarjoiltuna.

 

 

Juttuun kuvasin sekalaisen joukon  Helsingin kakkosasuntomme astioita. Pienessä 24m2 yksiössäkin työaamu alkaa paremmin, kun saan nauttia aamukahvini kauniista mokkakupista. Kyllä se vaan sekalaiset huumoritekstein varustetut kupit voittaa – puhumattakaan siitä Valion jugurttipurkista!

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki