Kasarista 2000-luvulle

Kodin sijainti miellyttää, mutta talo ei vastaa enää muuttuneita tarpeita – muuttaako vai remontoida? Tätä miettivät tämän 80-luvun alussa rakennetun tiilitalon omistajat ja päätyivät sitten jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Remontti oli iso ja aikaa vievä, mutta lopputulos palkitsi asukkaiden villeimmät unelmatkin.

 

 

Lähtökohta remontille oli rakennusajankohdalleen tyypillinen punatiilinen talo, jonka kaikki pinnat olivat alkuperäisiä. Katon kellastuneet mäntypaneelit ja lattian kulunut koivuparketti olivat huonokuntoisia ja myös keittiö vaati kokonaisvaltaisen remontin. Koska remontista tulisi mittava joka tapauksessa, päätettiin samalla uusia myös huoneiden tilanjakoa. Sisäänkäynnin vanha tuulikaappi purettiin pois ja tila liitettiin saumattomasti eteisaulaan. Samalla vanha ulko-ovi vaihdettiin vastaamaan tämän päivän lämmöneristävyysarvoja. Esteetön sisäänkäynti palvelee asukkaita myös tulevaisuudessa paremmin, mikäli myöhemmässä vaiheessa käytettäisiin liikkumiseen apuvälineitä. Koko tilan lattiaan valittiin iso vaalea laatta ja sen alle asennettiin lattialämmitys.

 

Olohuoneen ja keittiön välinen seinä purettiin pois ja nyt valo pääsee kulkemaan läpi talon, aina keittiön perimmäiseen nurkkaan saakka. Olohuonetta ja keittiötä jakaa iso saareke sekä takka, joka säilytettiin, mutta pinnoitettiin uudelleen harmaaksi. Eteisen säilytysjärjestelmät sekä keittiö uusittiin täysin. Nyt keittiöstä löytyvät kaikki mukavuudet, viinikaapista kahvikoneeseen.

 

Alakertaan menevät puiset mäntyportaat maalattiin valkoisiksi ja kaiteet uusittiin lasisiksi. Teräksisen käsijohteen alapinnalle upotettu ledvalonauha lisää turvallisuutta, mutta myös viimeistelee portaikon ilmeen. Portaikon seinä tapetoitiin kestävällä ja näyttävällä tummalla, kivimäisellä tapetilla.

 

Asukkailla oli ennestään monia kauniita Artekin kalusteita ja hyödynnettiinkin myös uudessa sisustuksessa.  Uusia kalusteita olivat ruokailuryhmä tuoleineen sekä muutama uusi näyttävä valaisin. Myös vanhat sohvat olivat aikansa eläneet ja ne uusittiin. Tilalle tuli Adean Band-sohva, joka verhoiltiin irrotettavalla, vesipestävällä, valkoisella kankaalla.  Myös matot ja verhot ovat vaaleita, mutta väriä tilaan tuovat kirjavat sohvatyynyt sekä kalusteiden lämmin puunsävy.

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki