Kahden taiteilijan ja viiden lemmikin loft Hongkongissa

Arkkitehtitoimisto Lim and Lu suunnitteli Hongkongiin taidetta ja lemmikkejä rakastavalle pariskunnalle loft-kodin, jossa järjestetään myös workshopeja, maalaus- ja kokkauskursseja sekä isoja illallisia. Loftissa tassuttelevat ja seuraavat maailman menoa myös neljä koiraa ja yksi kissa. 

Loft-asunto on rakennettu entiseen kirjapainoon, ja se sijaitsee Hongkongin lounaisosassa. Alueella on monia teollisuusrakennuksia.

 

240 neliömetrin asunnon ikkunat avautuvat kaikki samaan suuntaan. Tila oli alunperin täysin avoin, mikä oli haaste arkkitehdeille, joiden tuli löytää paras mahdollinen tilanjako ja valonkulku asukkaiden toiveet ja toiminnot huomioiden.

 

Avoin tila on jaettu suurin piirtein kahtia: sisäänkäynnin luo sijoittuvat erilaiset workshop-tilat. Intiimimmät tilat, kuten makuu- ja kylpyhuone ovat syvemmällä asunnossa.

 

Asuntoon astutaan sisään jykevästä, teräksisestä liukuovesta, joka on peräisin kirjapainon ajoilta. Punainen kenkäkaappi ja penkki muodostavat eteisen askeettisen sisustuksen.

 

Sisäikkunoiden ja lasiovien käyttö edesauttaa luonnonvalon kulkua. Teräksiset, mustat kehykset ovat sopivasti teollisuushenkiset.