Juhlan tunnelmaa – musta yllättää!

Juuri kun luulin, että 4-vuotias haluaisi värikkäät syntymäpäiväjuhla koristeet saan vastauksen; mustaa. Illat ovat tosi pimeitä ja luonto on väritön; Miksi mustaa? ”Minä en pelkää pimeää”, Niila toteaa. ”Se on hieno asia. Äiti tekee sinun huoneeseen mustan yllätyksen.”

Makaan lattialla ja katson kattoon. Vieraat tulevat illalla. En osaa enkä halua puhaltaa ilmapalloja. Mustan värin kanssa täytyy olla leikkisä ja vähän villi. Monien projektien myötä minulle on syntynyt koristevarasto; sieltä löytyy taatusti jotain mustaa?

 

 

Löydän kierrätyspahville maalattuja kukko-naamioita ja miekkoja. Naamion taakse voi piiloutua ja kurkistaa silmänrei’istä. Niila tykkää piiloleikeistä. Naamio muistuttaa toisinpäin kukkoa ja toisin päin jänistä; kumpihan minä olisin?

Järjestelen löytämäni saaliin lattialle. Aion ripustaa nämä Niilan huoneeseen, niin että ne luovat tunnelman ylhäältä käsin. Lapsia on tulossa paljon ja kaikkien täytyy mahtua leikkimään sotkeutumatta koristeisiin.

 

 

Vedän mustaa narua perässäni. Tämän pitäisi risteillä korkealla katon tuntumassa ympäri huonetta. Lisään muutaman apunaulan ovenkarmiin ja ikkunan yläpuolelle ja pingotan narun niiden avulla ylös. Sommittelen ja kiinnitän siimalla naamiota ja miekkoja vapaasti naruun, joka risteilee huoneen korkeuksissa.

 

 

Ohjeet pahvisten koristeiden valmistamiseen:

– Hanki tarvikkeet: pahvia, mattopuukko, sakset, kynä, akryyli- tai guassivärit, pensselit, maalausalusta/suoja, siima, paksua narua.

– Käy keräämässä siistit pahvit roskiksesta tai lähikaupasta. Tekstit tai kuvat pahvissa eivät haittaa, koska ne peittyvät maalin alle.

– Leikkaa sapluunan avulla naamioita tms. Jos käytät mattopuukkoa muista suojata pöydän pinta.

– Maalaa musta akryyli- tai guassiväri isolla pensselillä tai telalla pahvin molemmin puolin.

– Tee valkoiset pistekoristelut pienellä pyöreäpäisellä siveltimellä mustan maalin kuivuttua.

– Kiinnitä naru, mutta muista huolehtia, että narut kulkevat riittävän korkealla, eivätkä ole vaaraksi kenellekään.

– Sommittele valmiit naamiot tms. ja kiinnitä siiman avulla ylös naruun.

 

 

Vinkkejä onnistuneeseen juhlakoristeluun:

– Suunnittele koristeet hyvissä ajoin.

– Mitoita suunnitelma sen mukaan, mitä sinulla on aikaa käytettävänä.

– Pohdi ja käytä ekologisia ja kierrätyshenkisiä ratkaisuja toteutuksessa.

 

 

Niilan huoneen lisäksi samaan teemaan koristellaan musiikkihuoneen juhlapöytä, jonka yllä juoksee valonauha ja miekkarivistö.

Valaistuksella, koristeilla ja mustalla värillä kotiin on saatu jännittävä juhlatunnelma. Ovikelloa soitetaan hiljaa. Odotuksen aika on täyttynyt. Ihanien pikku-ihmisten juhla saa alkaa.

 

 

Onnea rakas Niila! T. Äiti