Joulukukkia ja kattauskokeiluja

Nyt ollaan lähellä joulua, niin lähellä, että viikonloppuna hankin jo joulukukkia kotiin ja näin toimien toivoin saavani sitä mitä etsimään lähden, mutta myös välttääkseni viime hetkien ryysiksen kukkakaupoissa.

 

Ostin kaikki kukat, myös sipulikukkana ruukussa tunnetun amarylliksen, leikkokukkina ja asettelin ne kotona huolettomasti korkeaan sylinterivaasiin eukalyptuksenoksien sekä muutaman muun valkoisen kukan seuraksi. Niiden nimet valitettavasti eivät tule mieleeni, ehkä joku teistä tietää? Tällaiset vapaasti asetellut, huolettomat kimput ovat nyt pinnalla ja niiden hyvä puoli onkin asettelun helppous. Suosin itse kukkien väreissä valkoisen lisäksi vihreää, mutta perinteinen punainen tai vaaleanpunainenkin amaryllis näyttäisi kimpussa upealta vihreän parina.   Asetelma päätyi olohuoneeseen vanhan lipaston päälle ja jouluinen tunnelma täydentyi sohvalle asetelluilla lampaantaljoilla. Niiden funktio on lämpöisen tunnelman lisäksi suojata valkoisen sohvan pintaa likaantumiselta ja pidentää näin pesuvälejä.

 

Eukalyptuksen oksia ostin myös ison kasan, jo niiden huumaavan tuoksun vuoksi, ja päätin samalla kokeilla millaisen joulupöydän kattauskoristuksen saisi tehtyä yksinkertaisilla oksilla. Melko mukavan näköinen ja simppeli siitä tulikin. Asettelin yhden oksan koristamaan lautasella makaavia lautasliinoja ja loput kasasin rennosti kynttilöiden lomaan keskelle pöytää. Helppoa ja melko edullistakin, kun oksat eivät montaa euroa kukkakaupoissa maksa. Tuoksu on ekstraa, avautuu nuhanenäkin aterioidessa. Muuten kattaus rakentui valkoisista lautasista, kristallilaseista, hamppu- ja pellavakankaisista lautasliinoista sekä tuikkukupeista ja kynttilöistä.

 

 

Nyt minun puolestani kaikille ihanaa ja rentouttavaa joulua. Ensi viikolla uusia juttuja!

-tuija-

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki