Jalat maassa, pää pilvissä

Löysin itseni haaveilemasta. Säännöllisin välein havahdun, että selaan Oikotiellä myytäviä asuntoja eri kaupungeista. Tässä on hauskaa juuri se, että voi hetkeksi unohtaa todellisuuden ja realistiset rajat asunnon ostajana.

 

Otan asuntosurffailun rentouttavana ja inspiroivana kokemuksena! Mitä jos asuisinkin luksushuoneistossa ydinkeskustassa tai aivan metsän siimeksissä pienen lammen rannalla? Eniten minua ihastuttaa ilmoitusten vanhat talot, paksut puulattiat, erilaiset tulisijat ja runsaat istutukset. Kurkistan mielelläni suuriin hallimaisiin eteisiin sekä raikkaisiin valoa tulviviin kerrostaloihin.

Oma koti löytyi surffaamalla.

Asunto oli hyväkuntoinen remonttikohde. Kaikki pinnat paitsi patterit kunnostettiin. Talon hengen mukaista tunnelmaa nostettiin enemmän esiin pintaremontilla. Alkuperäiset väliovet siistittiin, keittiöön tuotiin vanhat 50-luvun puiset kaapistot ja valkoisten seinäpintojen väripariksi valittiin aikakauteen sopiva vanha murrettu keltainen.

 

Kodin vanhat lautalattiat saivat värikseen harmaan ja mummolan punaruskean sävyn.

 

Säilytysratkaisuna vanhat komerot ja puiset avohyllyt toimivat kodin tyyliä yhdistävänä tekijänä eteisessä, keittiössä ja vessassa.

 

Pieni, mutta mielestäni tyylikäs ajatus on hankkia vesihanat ja suihku samasta sarjasta koko asuntoon.

 

Toisille asunnon remontti on mahdoton haaste, toisille odotettu mahdollisuus.

Jos ostat remonttikohteen, niin tutustu taloon, kunnioita sen historiaa ja kartoita omat tarpeet tulevassa kodissa. Isot remontit sekä pintojen korjailut kannattaa suunnitella ja toteuttaa huolellisesti. Työnjälki vaikuttaa kodin viihtyvyyden ja toiminnallisuuden lisäksi asunnon arvoon.

Älä ole yksin. Keskustelut perheen ja ystävien kanssa selkeyttää suunnitelmaa.

Pyydä apua ammattilaiselta, jos koet olevasi umpikujassa. Se maksaa varmasti hintansa takaisin!