Industrial-henkeä etsimässä

Kun lähtee avoimin mielin inspiraatiomatkalle voi löytää omaan sisustustyyliin aivan uutta tuulta. Tämä matka alkoi puuttuvasta hyllyköstä.

Sopivan keittiöhyllykön etsiminen on jatkunut jo useita kuukausia. Kirpputorit ja käytettyjen tavaroiden myyntikanavat ovat olleet etsintöjeni etulinjassa. Hakuprosessiin käytettyjä tunteja ei edes uskalla laskea.

Yhtenä kirkkaana talvipäivänä sitä haltioituu unisesta tehtaasta Kuusankoskella. Tapaa iloisia nuoria käsityöyrittäjiä Taideruukissa, jotka ovat ottaneet tehtäväkseen alueen eloon herättämisen. Pienet kierrätyshenkiset tuotteet ihastuttavat vanhan historian kaikuessa käytävillä.

 

Muutaman tunnin kuluttua ihmeellisten sattumien kautta istun luovuuden pesässä mainosmiehen ideoimalla navetan ylisellä. Koko navetta on miehen tilataideteos, joka on syntynyt todella taidokkaasti täysin kierrätysmateriaaleista.

 

Kun pääsen kotiin, tuntuu olo ilmapallolta, jota pitäisi vielä puhaltaa. Päivä antoi oikean suuntaisia viitteitä. Olen kummasti inspiroitunut ja mieltynyt Industrial-tyylistä.

Yhtäkkiä kaikki teolliseen tyyliin sopivat materiaalit kiehtovat sisustusratkaisuissa; rauta, metalli, betoni, tiili, kivi, käsittelemätön puu, nahka, taljat, laatat, marmori, pelti, teräs ja sinkki.

Kuluneen näköiset vanhat teollisuuskalusteet, kookkaat ruosteen syömät valaisimet ja kellot, raakapuupinnat, tekstit ja isot kirjaimet yksityiskohdissa. Tämä kaikki yhteen sanaan kiteytettynä rosoista, mutta minun mielessäni sielukasta ja kaunista.

Industrial-tyylin imussa googlaan listan liikkeitä ja päädyn Helsinkiin. Haluan nähdä lisää.

 

Industrial-tyyliin sopivia hankintoja sisustukseen voi tehdä esimerkiksi:

Roomage Store

 

A&A Design

 

Peroba

 

Tällä kierroksella hyllykköä ei löytynyt, mutta mutkikas matkani palkittiin. Sisustusmakuni sai kolauksen, josta ei ole paluuta entiseen.