Ideoita mökin ilmeen uudistamiseen

Minua pyydettiin ideoimaan uutta ilmettä siskoni mökille. Sormet ovatkin jo syyhynneet usemman vuoden ajan, sillä 80-luvun alkupuolella rakennetun pyöröhirsisen mökin värimaailma on raskas vanhentuneiden kalusteiden ja kellastuneen mäntylattian myötä. Kauniin järven rannalla sijaitsevaan mökkiin toivottiin raikasta ja modernimpaa ilmettä.

Mökissä on jo sisäremontti käynnissä joten makeita ennen-ja-jälkeen kuvia en nyt ehtinyt saamaan. Saatte käyttää mielikuvitusta lukiessanne tekstiä :). Mökki käsittää yhden suuren huoneen, jossa on keittiönurkkaus, ruokailutila, pari kiintopenkkiä/sänkyä, takka ja oleskelutilaa. Sauna pukuhuoneineen sijaitsee samassa rakennuksessa suuren terassin kera. Varsinainen nukkumatila löytyy mökin vieressä sijaitsevasta aitasta, jossa voi nauttia rentouttavista ja levollisista yöunista.

 

(kuva Heidi Puolitaival)

 

Mökin sisäseinät ovat pääosin lämpimän ruskeaa pyöröhirttä, katto mäntypaneelia ja lattia mäntylautaa. Keittiön ja takan takana on punatiiliseinä joten tilassa riittää puun ja punaisen sävyjä. Remontin yhteydessä katto ja lattia maalataan valkoiseksi, tiiliseinään vedetään tiililaasti ja sen päälle hienolaasti, joka saa jäädä betonimaisen näköiseksi yllä olevan kuvan mukaisesti. Vanhat puiset keittiönkaapistot saavat myös lähteä ja tilalle tulee Ikean valkoinen kaapisto Veddinge-ovilla ja mustilla nupeilla. Työtasoksi valittiin betonilta näyttävä Grillby-laminaattitaso.

 

(kuva Ikea)

(kuva Ikea)

Suurien pintojen muutoksilla saadaan jo muutettua mökin ilme modernimmaksi ja valoisammaksi. Huonekaluja ei mökissä ole paljon ollutkaan ja vanha mäntyinen pirttipöytä penkkeineen jää. Sekin alkaa näyttää jo hyvin trendikkäältä valkoisen lattian päällä. Vanha ja turhan raskas sohva saa lähteä ja tilalle tuodaan isoäidiltä peritty korituoli, joka saa seurakseen lampaantaljaan pehmentämään sitä. Musta pouf on käytännöllinen kaveri, joka toimii tarvittaessa rahina, jakkarana, pöytänä ja perheen pienempien kiipeilytelineenä. Ellokselta löytyi kaunis valkoisella kuvioitu sininen matto, joka on sopivan viileän sävyinen hirsiseinien kanssa. Lisäksi vielä lyhtyjä, pari tyynyä penkkien päälle, sinivalkoisia astioita ja tumma jalkalamppu, niin tämän mökin sisustus alkaa olla valmis.

 

 

Tuotteet: Nilla-lyhty/Ellos, Max-aamiaissetti/Ellos, Dusty Blue Dark Bungalow-tyynynpäällinen/Moko, Hektar-lattiavalaisin/IKEA, Abilene-matto/Ellos, jakardikudottu-tyynynpäällinen/H&M Home, pouf/Zoco Home, Ludde-talja/IKEA, Henna-korituoli/Annansilmät-Aitta

Kuvat: valmistajat

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Heidi Puolitaival

Heidi Puolitaival

Mielessä persoonalliset kodit kotoa ja kauempaa. Etsin inspiraatiota oivaltavista ratkaisuista ja kauniista yksityiskohdista. Välillä väreillä ja välillä ilman. Tutustu myös Heidin LIKIdesign -blogiin!

Näytä kaikki