Habitare, viikon menovinkki

On jälleen se aika vuodesta, jolloin viimeistään sisutusalan ihmisten katseet kiinnittyvät täältä maakunnastakin kohti pääkaupunkiamme ja sen sisustuksellista tarjontaa. Helsingin Messukeskuksessa ensi viikolla 9. -13.9 järjestettävät Habitare-messut, on vuodesta 1970 lähtien järjestetty suomalainen sisustusalan tapahtuma, joka kokoaa yhteen niin suunnittelun ammattilaiset, eri sisustusalan toimijat kuin sisustuksesta kiinnostuneet kuluttajatkin.

Vaikka tapahtumaa ja sen antia kuuleekin vähäteltävän aina välillä, fakta kuitenkin on se, että tämä – nykyisin joka vuosi järjestettävä- huonekalu-, sisustus– ja designmessutapahtuma on edelleen Suomen suurin ja tärkein sisustusalan tapahtuma, jossa vierailee vuosittain 60 000-90 000 kävijää.

Tänä vuonna Habitaressa on esillä, sisustuksen uusien tuulien sekä trendien lisäksi, myös kotimainen muotoilu erityisen vahvasti. Erillisellä Made in Finland-alueella sekä kotimaisen designkäsityön kortteleissa, pääsee tutustumaan käsityöalan ammattilaisten tuotteisiin. Myös uudessa The Block- korttelissa esittäytyy nuori, innovatiivinen ja rohkea kotimainen muotoilu.

Tuttuun tapaan Ahead! näyttelyalue tarjoaa mahdollisuuksia uusien tuotteiden prototyyppien koemarkkinointiin ja Ahead!-areenalla kuullaan pitkin viikkoa mielenkiintoisia puheenvuoroja ja luentoja. Erityisen kiinnostavilta itsestäni kuulostavat mm. trenditutkija Susanna Björklundin trendinäkymät sekä mielipiteitä jakavan Sisustusarkkitehti, kuvanveistäjä Stefan Lindforsin Uimalla vastavirtaan pääsee helpommalla-luento.

Mikäli haaveilet sisustusalasta ammattina, voi olla hyödyllistä käydä kuuntelemassa Haaveista totta – sisustusopiskelua työn ohessa- luento, jonka pitää stailaaja ja sisustussuunnittelija Niina Ahonen sekä koulutusvastaava ja sisustussuunnittelija Heidi Sysimiilu, Sisustusakatemiasta. Lauantaina ja sunnuntaina järjestetään hallissa 7 Design Outlet – myyntitapahtuma, jossa on myynnissä designtuotteita sekä uniikkeja protoja outlet hinnoin. Mukana mm. ovat Esa Vesmanen ja Pure Design, Tapio Anttila ja Nordic Hysteria, Irina Pått ja Lumidesign sekä Yrjö Kukkapuro, Bombotti.

Samalla lipulla, Habitaren lisäksi, pääsee tutustumaan myös neljään muuhunkin messutapahtumaan; ValoLight-, Antiikki-, ArtHelsinki- sekä HifiExbo-messuihin. Josta ainakin antiikkimessut kiinnostavat allekirjoittanutta suuresti.

sisustuksellista viikkoa kaikille!

-tuija-

Lue lisää:

Uusi ilme eteiseen

Avoimien ovien puutalotapahtuma Uudessakaupungissa

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki