Habitare-messujen tärppejä

Habitare tuo jälleen sisustuksen ja designin uusimmat tuulet Helsinkiin 13.–17.9.2017. Jo viime vuonna oli messuilla nähtävillä uudenlaista intoa panostaa osastoihin ja messut olivat kokonaisuudessaan eheämmät ja persoonallisemmat kuin vuosiin.  Ennakkotietojen perusteella sama linja tuntuu jatkuvan tänäkin vuonna ja messujen ympärillä käy mukava kuhina. Tämä hyvä säpinä on innostanut minuakin ja odotankin messuilta tänä vuonna erityisen paljon. Sen tiimoilta kokosin muutamia messutärppejä teillekin!

 

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Avotakka on messujen pääyhteistyökumppani ja messuille nousevaan 130-neliöiseen Avotakka-kotiin rakennettavat kodin eri tilat, olohuone, keittiö, makuuhuone ja kylpyhuone sisustetaan eri yhteistyökumppaneiden pintamateriaaleilla sekä kalusteilla. Osaston suunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Maija Rasila, joka saattaa olla teille ennestäänkin tuttu sisustusaiheisesta Pihkala-blogistaan. Kuvakollaasi koottu Maija Rasilan kuvista.

 

Toinen montaa sisustajaa ilahduttava tapahtuma on varmasti Anttilan konkurssin myötä kadonneen Anno-merkin paluu. Uudistetun Annon ensimmäinen mallisto julkistetaan Habitaressa ja sen on kerrottu palaavan juurilleen ja perustuvan skandinaavisiin traditionaalisiin elementteihin, aikaa ja elämää kestävään suunnitteluun sekä yksinkertaisen kauneuteen. Susanna Venton Myrtillus-kokoelma on osa uutta mallistoa, josta löytyy mm. tikattuja samettityynyjä, hillitykuosisia pellavalakanoita ja paimentolaismatto, joka sopii niin lattialle, sohvalle kuin seinällekin. Kuva Susanna Vento.

 

Kuvakollaasi koottu Susanna Venton kuvista.

 

No entä sitten tämä – yksi maailman merkittävimmistä lifestyle-ketjuista, japanilainen MUJI, esittelee konseptinsa ensi kertaa Suomessa Habitaressa. MUJIn 130-neliöinen popup-myymälä Habitaren Ahead-muotoiluhallissa on yhtiön ensimmäinen messuosallistuminen koskaan Euroopassa. MUJI on tunnettu vähäeleisen esteettisistä päivittäistavaroista, vaatteista ja kodintarvikkeista, jotka ovat saaneet sisustajat ympäri maailman haltioihinsa. Kuva Muji.

 

Tänä vuonna Habitaressa nähdään myös Stockmannin, ja ehkä vähän yllättäen, myös Ikean omat osastot. IKEA kutsuu sisustuksesta ja muotoilusta kiinnostuneet suomalaiset viihtymään ja osallistumaan Habitare-osastolleen, jossa olohuone muuttuu elohuoneeksi. Kuva Ikea.

 

Avotakan osasto 6f101 // Anno Collection, osastot 6f48 sekä 6p1 //  MUJIn pop-up myymälä, osasto 6p48 // Ikea, osasto 6g50 //  Stockmann, osasto 6f50 //

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki