Ei se aina ole niin vakavaa

Tällä kertaa esittelen teille ystäväni kauniin rivitalokodin, jonka sisustamisessa olen ollut hänelle apuna. Pidän ajatuksesta, että kodin sisustus heijastelee asujansa persoonaa ja kertoo hänestä jotain. Tämän kodin sisustuksen lähtökohtana on ollut tyylikkyys ja elegantti ilme, mutta sitä on täydennetty yllättävillä ja hauskoilla yksityiskohdilla.

 

Olohuoneen katseenvangitsijana on kauan haaveissa ollut nahkainen Imola-tuoli, joka bongattiin onnekkaasti esittelykappaleena, hyvällä alennuksella ja täydellisellä konjakin sävyllä. Tuolin hauskat mittasuhteet ja leveät ”sarvet” tuovat mieleen härän. Pariksi tuolille ehdotin tv-tasoa, joka koottiin muutamasta kevytsoraharkosta sekä vahatuista massiivitammilevyistä. Epätavalliset asiat ja pienet twistit tuovat sisustukseen huumoria ja persoonallisuutta. Vastapainoksi näille maskuliinisille elementeille pehmeyttä ja naisellisuutta tilaan tuo pehmeä nukkamatto sekä lampaantaljat.

 

 

Peräseinän mustavalkoiset taulut ovat ystäväni itse ottamia valokuvia, jotka hän on tulostuttanut isoiksi canvas-tauluiksi. Taulujen maisemat ovat hänelle erittäin rakkaat ja merkitykselliset ja siksi onkin hienoa, että taulut ovat näin isossa roolissa kodissa. Yleisvaloksi, spottien lisäksi, valittiin Artemiden klassikkovalaisin, joka on liikkuvan varren sekä nivelten ansiosta helppo suunnata aina haluttuun kohteeseen. Kuvan iso maljakko, peikonpähkinäoksineen, on saatu lahjaksi ja sen hieman fallosmaisesta ulkomuodosta on riittänyt huumoria kerran jos toisenkin.

 

 

Makuuhuoneen sänkyyn valittiin jaloiksi teollisuuspyörät tavallisten jalkojen sijaan ja sängynpäädyksi ommeltiin valkoisesta pellavakankaasta huppu, joka sujautettiin pehmustetun vanerilevyn päälle. Levyä ei kiinnitetty seinään, vaan se nojaa vapaasti sängyn ja seinän välissä. Seinät maalattiin kahdella erisävyisellä kalkkimaalilla ja näin saatiin seinäpintoihin elävä ja hieman luolamainen fiilis. Mattona on luonnonvalkoinen kokolattiamatto.

 

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki