DIY – Helppo tupsutorkkupeitto

Hauska ja hieman boheemi tupsutorkkupeitto valmistuu yhdessä illassa, eikä vaadi kummoisia kädentaitoja tekijältään.

 

Tarvitset:

Villalankaa

Pala pahvia

Sakset

Parsinneulan ja lankaa

Torkkupeiton

 

Aloita leikkaamalla pahvista haluamasi kokoinen pahvin pala. Pahvin koko riippuu halutusta tupsun koosta – 10cm korkeasta pahvista tulee samankorkuinen tupsu. Kieputa villalankaa pahvin ympäri. Mitä enemmän lankaa kieputat, sitä muhkeampi valmiista tupsusta tulee. Sido villalangan pätkällä pahvin ympärillä olevat langat ylhäältä yhteen ja leikkaa saksilla alhaalta langat auki.

 

 

Tämän jälkeen sido yksi tai kaksi villalankaa tupsun ympärille ja tasaa saksilla alareuna siistiksi. Tupsu on nyt valmis. Kun olet valmistanut tarvittavan määrän tupsuja, ompele tupsut käsin kiinni torkkupeittoon. Itsellä peiton yhteen reunaan tuli 8 kappaletta tupsuja.

 

 

Vanhasta torkkupeitosta tuli tupsujen ansiosta ihan uuden näköinen ja silmäkin lepää siinä taas hetken. Tällaiset nopeat ja helpot tee-se-itse-jutut sopivat hienosti tällaiselle lyhytjännitteiselle ja impulsiiviselle ihmiselle, kuten minä. Mitään montaa päivää kestävää operaatiota jaksan harvoin aloittaa.

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki