David Bowien eksoottinen Mandalay-villa

Laulaja David Bowien Karibianmeren saaristossa sijaitseva villa on nykyisin vuokrattavissa. Brittiläinen rock-legenda rakennutti Mandalay-nimisen villan Mustiquen saarelle vuonna 1989. Rakennuksen arkkitehdit ovat Arne Hasslqvist ja Robert Litwiller. Kiinteistö on saaren näyttävimpiä ja sen nykyinen omistaja on Mandalay Estate.

Mustiquen saaren pinta-ala on 5,7 km2, josta Mandalayn tontti ottaa noin  2,7 hehtaaria. Rakennukseen kuuluu myös uima-allas. Bowielle Mustiquen saari edusti fantasiasaarta.

 

Sisältä villa on Bali-tyylinen. Sisustuksessa on käytetty paljon Aasia-vaikutteisia eksoottisia elementtejä. Kaikki huonekalut sekä esineet ovat rocklegendan itse valitsemia. Sisustamisessa on avustanut myös Balilla asuva sisustussuunnittelija Linda Garland.

 

Mandalayn viimeistelymateriaaleista huokuu ylellisyys ja eksotiikka.

 

Sanomalehti Telegraphin mukaan Bowie halusi tehdä Mandalaysta mahdollisimman vähän Karibia-henkisen.

 

Bowie sanoi rakastavansa hyviä kliseitä ja hänelle Mandalay oli yksi kiva klisee.

 

Rakennuksessa on viisi makuuhuonetta – kaikilla niistä oma yksityinen kuistinsa, joista pääsee suoraan uima-altaan luo. Niiden lisäksi löytyy villasta vastaanottohuoneita, ruokailupaviljonki, pelaamishuoneita, työhuone sekä monia yksityisiä terasseja.

 

Päärakennuksen  lisäksi sijaitsee Mandalayn lähellä myös erillinen ”The Writer's Cottage” rakennus, jonka runoilija ja julkaisija Felix Dennis osti Bowielta vuonna 1995.

 

Länteen avautuvalla kukkulalla sijaitseva Mandalay tarjoaa mainion mahdollisuuden nauttia Mustiquen saaren auringonlaskuista, valkoisesta rantahiekasta ja turkoosinsinisestä vedestä. Mandalayn voi vuokrata viikoksi noin 35 000 eurolla ja minimi vuokra-aika on 7 päivää.