Clarion Hotel Helsinki

Kun minulle viime viikolla tarjoutui mahdollisuus päästä tutustumaan opastetulle kierrokselle lokakuussa Helsingin Jätkäsaareen avautuneeseen kansainväliseen kokous- ja tapahtumahotelli Clarion Hotel Helsinkiin, otin kutsun mielelläni vastaa. Olin aiemmin kesällä yöpynyt samaisen Nordic Choice Hotels hotelliketjun Tukholman hotellissa ja nyt oli kiva päästä vertailemaan ketjun suomalaista versiota.

 

Clarion Hotel Helsinki erottuu kaupunkisiluetista kahdella tornillaan, joita yhdistää läpinäkyvä jalankulkusilta. Torneista korkeampi yltää 78m korkeuteen merenpinnasta ja sen lasiset hissit tarjoavat mainion näköalakyydin korkeuksiin. Hotellin yhteydessä oleva Lars Sonckin 1930-luvulla suunnittelema suojeltu satamamakasiini korjattiin kongressikeskukseksi jopa 1200 hengen tapahtumiin.

 

Hotellin sisääntulo vakuuttaa huimalla huonekorkeudellaan, isoilla ikkunoillaan sekä tyylikkäällä sisustuksellaan. Hotellin kalusteet ja valaisimet ovat kotimaista ja ulkomaista huippudesignia ja aulassa vastaan tulivatkin heti Alvar Aallon tankki- ja Eamesin loungetuoleista kootut istuinryhmät. Olohuoneeksi kutsuttuun aulaan, sekä kaikkiin hotellin ravintoloihin ovat tervetulleita myös muutkin kuin hotellissa majoittujat. Hotellin tavoitteena on luoda kohtauspaikka sekä helsinkiläisille, että kaupungissa vieraileville ja kävijöiden käytössä on myös avoin, huippunopea wi-fi.

 

Makasiinissa sijaitsevan Kitchen & Table -ravintolan ruokalista on ruotsalaisen huippukokin Marcus Samuelssonin käsialaa. Ravintolan fun dining-filosofian ytimessä ovat sosiaalinen syöminen, avokeittiö sekä yhteisöllinen tunnelma.

 

Hotellissa ja makasiinin tapahtumakeskuksessa on yhteensä 15 erilaista kokoustilaa, joissa onnistuu erilaisten tapahtumien ja juhlien järjestäminen suurellekin yleisölle.

 

Hotellin 16-kerroksisista torneista toinen on sisustettu suomalaiseen tapaan vaalein sävyin ja toinen kansainvälisesti tummemmaksi. Hotellissa on 425 hotellihuonetta, joista neljä Junior-sviittiä sekä kaksi Master-sviittiä. Viimeksi mainituissa on makuuhuoneen lisäksi oleskeluhuone sekä oma kokoustila. Kaikkien huoneiden hintaan kuuluu aamiainen ja ilmainen langaton verkkoyhteys. Kalliimmissa huoneissa on king size -kokoinen vuode ja näköala kaupungin ylle.

 

Kitchen & Table ravintolan lisäksi hotellissa on kolme baaria. Hotellin 16. kerroksesta sijaitseva Sky Room tarjoaa upeat näköalat Helsingin kuuluisimpiin nähtävyyksiin ja kaupunkia ympäröiviin merimaisemiin. Valitettavasti vierailuhetkellä oli pimeää sekä hyvin sumuista, joten urbaanin kaupunkimaiseman ihailu jäi tällä kertaa vain haaveeksi.

 

Clarionin ylimmässä kerroksesta löytyvät moderni kuntosali, kaksi näköalasaunaa sekä lämmitetty kattouima-allas, jossa uiminen onnistuu ympäri vuoden.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki