Bloun- puhallettua valoa

Uusista, nuorista, kotimaisista suunnittelijoista ja yrityksistä on aina kiva kertoa, mutta erityisen mukavaksi asian tällä kertaa tekee se, että kyseessä on omasta kotikaupungista lähtöisin oleva nuori nainen avopuolisoineen.

 

Kun abiturientti Emmi Santa keväällä 2007 valmistui ylioppilaaksi Uudenkaupungin lukiosta, oli hän lopen kyllästynyt lukemiseen ja oppikirjoihin. Tulevaisuutta miettiessään nousi Emmin mieleen lapsuusajan haave saada puhaltaa lasia ja hän hakeutuikin jo samana syksynä Kuopion Muotoiluakatemiaan opiskelemaan muotoilua. Lasinpuhallusta ei koulussa kuitenkaan päässyt toteuttamaan ja niinpä Emmi muotoilijaksi valmistuttuaan jatkoi opiskelujaan Ikaalisten Käsi- Ja Taideteollisuusoppilaitoksessa, josta hän valmistui lasinpuhaltajaksi tämän vuoden keväällä. Samoihin aikoihin, helmikuussa 2015, Emmi ja hänen avopuolisonsa Antti Torstenssen perustivat oman muotoiluyrityksen Bloun.

 

Muotoilija/lasinpuhaltaja Emmi Santa sekä lasinpuhaltaja Antti Torstensson ovat siis uunituoreen Bloun yrityksen perustajat sekä designerit. Bloun valmistaa suupuhallettuja valaisimia, jotka tehdään käsityönä, ilman muotteja ja tämän vuoksi jokainen valaisin on uniikki.

 

Valaisimet valmistetaan Sastamalan Kiikoisissa ja tällä hetkellä Bloun valikoimissa on kattovalaisimen lisäksi kahta eri mallia pöytävalaisinta ja seinävalaisinkin sarjaan on jo suunnitteilla. Valaisimen lasiosan sekä johdon värin voi jokainen tilaaja valita itselleen mieluisiksi, eikä ihan oman värin suunnittelukaan ole poissa laskuista. Bloun upeita, herkkiä valaisimia voi käydä ihailemamassa yrityksen nettisivuilla ja verkkokauppakin on avautumassa ihan näinä päivinä. Onnea Bloun ja menestystä teille taitavat nuoret!

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki