Avoimien ovien puutalotapahtuma Uudessakaupungissa

Rakas kotikaupunkini Uusikaupunki, on tunnettu keskustan ruutukaava-alueestaan, joka on maan parhaiten säilyneitä empire-tyylisiä puutalokorttelialueita.

Näiden kortteleiden idylliset, vanhat talot avaavat ovensa ja porttinsa taas syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 5.-6.9 kaiken kansan ihailtavaksi. Taloihin pääsee tutustumaan sisälle, jutustelemaan isäntäväen kanssa, hakemaan inspiraatiota sisustamiseen tai vaikka tietoa perinnekorjaamiseen. Taloesittelyjen ohella viikonloppuun mahtuu paljon muutakin aiheeseen liittyvää aktiviteettia. Persoonallisilta, vanhoilta pihoilta löytyy perinnekasvien lisäksi pop up -kahviloita, kirpputoreja, rakennustarvikkeiden tuote-esittelyjä ja muuta lisäohjelmaa. Vanhojen rakennustarvikkeiden varaosapankkikin palvelee vieraita tapahtumaviikonloppuna.

Tänä vuonna tapahtumassa on mukana lähes 50 kotia, pihaa ja julkikohdetta. Kohteisiin pääset tutustumaan 10 euron hintaisella rannekkeella, joka kattaa molemmat tapahtumapäivät. Alle 15-vuotiaat pääsevät aikuisen seurassa tapahtumaan veloituksetta.

Tapahtuman tukikohtana sekä yhtenä lipunmyyntipaikkana toimii koko viikonlopun ajan vanha tilausravintola Pryki.

Prykistä löydät kiinnostavia luentoja ja tuote-esittelyjä, mm. perinnemestari Hannu Rinne tulee kertomaan mitä tarkoittaa hengittävä talo. Prykissä voi osallistua myös opastettuun kierrokseen, jossa esitellään mm. vanhat holvikellarit sekä mallasuunit.

Uudenkaupungin museot ovat myös laajalti avoinna ja sisäänpääsy niihin on viikonlopun ajan ilmainen.

Olette sydämellisesti tervetulleita Uuteenkaupunkiin ja myös meille, kohteeseen Talo Talvitie!

 

-tuija-

 

Lue lisää:

Taidehankintoja

Ruissalon aarre Avelia

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki