Aurinkoa ja amppeleita

Kaikki alkoi oikeastaan auringosta. Ensin tuli tarve pestä talven pölyttämät ikkunat. Sitten iski ikkuna-ankeus. Naapuritalon seinään kiinnitettiin persoonaton mainoskuva. Yritän ajatella sitä positiivisessa valossa katutaiteena.

Ehdotan Niilalle, että askarrellaan mainokselle pari. Idea ei kuitenkaan saa tuulta purjeisiinsa. On pakko päästä uimaan, tai edes retkelle uimarannalle, kun on jo keskikesän kelit.

En pahemmin lue kirjoja huonon keskittymiskykyni takia. Uimarannalla se harmittaa. Jos sitten tekisin jotain pientä askartelua? Otan mukaan lankaa ja sakset. Siitä se lähtee!

Itse tekeminen on trendikästä. Lanka pyörii käsissäni; Niila kerää kuivuneita lehtiä. Pääasia on pitää itseni toimeliaana, mutta langat alkavat löytää muotoa. Tästä saattaa syntyä yksinkertainen amppeli. Täydellinen täyte ankean mainoskuvan pariksi.

Amppelin teko on nopeaa, ellei ryhdy koristelemaan lankajuoksuja makramee-solmuin. Minä tietysti valitsen pidemmän tien. Aikaa vierähtää mukavasti rantamaisemissa solmeillen.

Palaamme aarteiden kanssa kotiin. Niila pakkaa oman lehtikokoelman mukaansa.

Haen ullakolta pärekoreja ja sovitan niitä amppeliin. Viimeistelen amppelin ja istutan sen pärekorin ympärille. Sitten vielä kukka.

 

 

Perinteisesti amppelit tehdään kukille, mutta kukaan ei estä ideoimasta jotain muuta käyttötarkoitusta.

Tekeminen oli niin mukavaa, että jatkan vielä hiukan rohkeammin. Amppelin voi tehdä langoista, matonkuteista, vanhoista vaatteista tai lakanoista leikkaamalla. Koristelussa ja käyttötarkoituksen ideoinnissa saa olla luova ja tehdä mitä ikinä keksii.

Minun toisesta amppelista tuli meksikolaishenkinen kynäteline.

 

 

Ihan pienestä iltapäivä askartelusta tulikin koko kesän ajanviete. Tänä kesänä ei tarvitse murehtia, mitä ihmettä tekisin uimarannalla!

Yksinkertaisia ohjeita löytyy netistä hakusanalla ”amppelin teko-ohje”.