Asuntomessujen pehmeämpää antia

Kannanpa minäkin korteni kekoon asuntomessujuttujen saralla ja esittelen muutaman poiminnan viime lauantailta. Monet värejä rakastavat sisustajat ovat huokailleet ihastuksesta, kun valkoisten ja monograafisten kotien rinnalle sisutuslehtiin, on noussut sekä värikkäämmän, että pehmeämmän linjan koteja. Tämä suuntaus oli nähtävillä myös Vantaan asuntomessuilla ja nostankin tässä esiin muutaman runsaamman ja romanttisemman kohteen.

Pari ensimmäistä kuvaa ovat 189m2 Villa Falkesta, kohdenumerolla 30. Talo ulkomuodoiltaan on hyvin amerikkalaistyylinen ja se on rakentajansa Fiskarhedenvillan Oy:n ensimmäinen virallinen lanseeraus Suomessa. Talon pintamateriaalit ja kiintokalusteet ovat hyvin selkeitä ja suoralinjaisia, mutta Adalmiinan Helmen suunnittelema sisustus on pehmeän romanttinen. Tämä yhdistelmä toimii yllättävän hyvin ja uskonkin tämän kohteen nousevan monien messukävijöiden suosikiksi.

 

Kuvien kolme (kohde 32, Planiatalo Amanda) ja neljä (kohde 31, Lammi-kivitalojen meksikolaishenkinen Casa Del Limo) makuuhuoneista löytyi, nyt suurta suosiota saaneet, tiheään syvänapitetut sängynpäädyt sekä runsas, houkutteleva tunnelma. Useiden modernimpienkin kohteiden makuuhuoneissa näkyi tänä vuonna runsaus ja hotellimainen ylellisyys.

 

Kohde 33, Hevi kivitalojen Panthera Tigriksen makuuhuoneen seinässä säihkyivät timantit kilpaa katossa loistavan Kartellin Bloom-valaisimen kanssa.

 

Passiivikivitalojen kohde nro 28, ns. kosteusturvatalo, tarjosi kosteusturvaratkaisujen sekä mielenkiintoisten kiinteiden ja totutuista poikkeavien tilaratkaisujen lisäksi myös hurmaavat lastenhuoneet, joihin molempiin oli rakennettu mm. kiinteät parvet. Kuviin parviratkaisut eivät valitettavasti osuneet, mutta tytön huoneen ihanat värit ja tapetti sen sijaan kyllä.

 

Lisää pehmeän kotoisia tai värikkäitä sisutuksia kannattaa bongata mm. kohteista 9, Spinelli A2, joka on Ellen Jokikunnaksen sisustama huoneisto, kohteesta 26, Villa Kapee, persoonallinen hirsitalo sekä vaikkapa Helene Niemisen sisustamasta Tiilerikodista, kohde 41.

Mitkä olivat sinun messusuosikkisi?

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki