Arkkitehti rakensi viljasiilosta kodin

Arkkitehti Christoph Kaiser osti netistä löydetyn ilmoituksen perusteella kansasilaiselta maanviljelijältä viljasiilon. Siilo sijaitsee Arizonan Phoenixin keskustassa ja on peräisin vuodesta 1955. Christoph rakensi terässylinteristä viihtyisän kodin itselleen ja vaimolleen. Rakennus on nimeltään Silo House.

 

Kaksikerroksisessa talossa on pyöreä pohjaratkaisu ja noin 31,6 neliötä. Siilotalon suunnittelussa oli Christophin mukaan haastavinta se, miten saada terässylinteriin viihtyisä kodintunnelma ilman, että viljasiilon olemuksesta ja ulkonäöstä häviäisi mitään. Pieneen taloon tuo tilan tuntua ratkaisu, jossa kaikki tilatoiminnot on siirretty rakennuksen eteläpuoliseen osaan. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee avonainen keittiö-oleskelutila ja toisessa kerroksessa makuuhuone.

 

Kerrosten välissä kulkee kierreportaat, jotka vievät vähän tilaa. Sellainen ratkaisu maksimoi Christophin mukaan siilon rakenteiden tehokkuutta, lattiapintaa sekä tilavuutta. Ensimmäisen kerroksen keittiö-oleskelutilasta aukeaa iso liukuseinä avaralle terassille. Lähes kaikki huonekalut Silo talossa edustavat kiinteää sisään rakennettua kalustoa ollessaan talon arkkitehdin suunnittelemia. Valmistuotantoa ovat vaan ruokapöydän tuolit – Eamesin suunnittelemat klassikot.

 

Ilmastointikoneisto on sijoitettu maan alle joten sen ääni ei häiritse sisätilassa. Ilmastointikoneisto toimii yhdessä kattoikkunan kanssa antaakseen taloon tarvittaessa passiivista jäähdytystä.

 

Kodin pohjakuvat:

 

www.christophkaiser.com