Arkkitehti rakensi autotalliin kodin

Hollantilainen arkkitehti James van der Velden toivoi itselleen tavallisesta poikkeavaa kotia. Hän oli jo pitemmän aikaa etsinut sopivaa kohdetta, ennen kuin löysi 50-luvulta peräisin olevan hylätyn toimistorakennuksen, jonka alakerrassa sijaitsi autotalli. Ensimmäistä kertaa autotalliin astuessa oli Jamesilla heti visio miten suunnitella tila. Kiinteistön hinnaksi muodostui noin 600 000$. Noin vuoden päästä ostosta olivat remonttityöt loppusuoralla ja James pääsi muuttamaan uuteen kotiin, jossa tilaa on 135 m2. Remontti maksoi noin 200 000$.

 

Ulkoapäin näyttää rakennus, jossa Jamesin koti sijaitsee, suurin piirtein samanlaiselta kuin ennen. Autotallin nosto-oven takaa sen sijaan aukeaa aivan toisenlainen näkymä verrattuna aikaisempaan. Siinä missä ennen oli pysäköintipaikka on nyt lattiasta kattoon ulottuva teräskehyksinen lasipinta. Näyttävät ovet johtavat musta-valkoisin sävyin sisustettuun keittiöön. Rustiikki ruokapöytä on arkkitehdin itsensä suunnittelema. Pöydän kohdalla roikkuvat isot industrial-tyyliset valaisimet.

 

Loft-asunnon olohuoneen muodostaa atriumin kaltainen korkea tila. Teräskehyksiset lasiseinät ympyröivät myös sisäpihaa ruukkukasveineen. Autotalli oli arkkitehdin mukaan aluksi iso aukinainen tila, johon tuli suunnitella eristykset erilaisia huoneita varten. Suurin työ oli poistaa osa rakennuksen katosta sisäpihaa varten. Tosin James van der Veldenille oli tärkeää, että tila olisi ylhäältä avonainen.

 

Toiselle puolelle sisäpihaa jää kaksi makuuhuonetta: vierasmakuuhuone siihen kuuluvine kylpyhuoneineen sekä isännän oma makuuhuone. Siellä komeilee sängyn vastassa olevalla ylähyllyllä muottoripöyrä. Se, kuten iso osa kyseisen kodin sisustusta, edustaa vintagea.