24m2 yksiön sisustus

Pieni koti tarjoaa useita sisustuksellisia haasteita, koska tilaan täytyy saada mahdutettua lähes samoja kalustekokonaisuuksia kuin suurempaankin asuntoon. Pienenkin kodin saa kuitenkin sisustettua viihtyisäksi ja toiminnalliseksi, kun käytät tilan suunnittelemiseen hiukan aikaa ja ajatusta. Tähän pieneen 24m2 vuokrayksiöön on saatu mahdutettua 120cm sängyn lisäksi sohva, nojatuoli, ruokailuryhmä kolmelle sekä säilytystilaa.

 

 

Nukkumismukavuudesta ei haluttu tinkiä, joten sängyksi valittiin 120cm vuode. Isoon sänkyyn mahtuukin nukkumaan myös koirat, jotka toisinaan yöpyvät tässä kodissa. Koska ajatus sängyn toimimisesta päiväaikaan sohvana ei miellyttänyt, valittiin tilaan myös erillinen sohva sekä nojatuoli vieraita varten. Vuode itsessään on melko kookas elementti, joten sohvaksi valittiin siro ja vähän naisellinenkin simpukkasohva. Sohvan kaareva muoto on ilmava ja se asettuu tilaan jättäen huoneen nurkat vapaaksi. Näin saavutettu lopputulos on ilmeeltään huomattavasti kevyempi, kuin tavallisella suorakaiteenmuotoisella sohvalla olisi saavutettu.

 

 

Pikkuruisen keittiön kaappitilaa laajennettiin hankkimalla kotiin astiakaappi. Vanha funkkiskirjakaappi on syvyydeltään vain 30cm, mutta sinne mahtuu sisään paljon tavaraa. Lasiovet suojaavat astioita pölyltä päästäen katseen silti läpi. Kaapin yläpuolelle seinään kiinnitettiin televisio, jonka katselukulmaa voidaan säätää kääntyvän seinätelineen ansiosta. Kun tv on seinällä eikä kaapin päällä, voidaan päällistä käyttää myös laskutilana. Lisää säilytystilaa tavaroille löytyy vuoteen alta kannellisista laatikoista sekä eteisestä.

 

 

Nojatuoliksi valittiin kevyt ja helposti siirreltävä malli, koska toiminnallisuudesta ei haluttu tinkiä.  Tuolin metalliristikkoa oleva materiaali päästää valon ja katseen kulkemaan tuolin läpi, jolloin se vaikuttaa kokoansa kevyemmältä. Tuolissa on kuitenkin hyvä istua ja tarvittaessa sitä voidaan siirtää haluttuun paikkaan helposti. Samaa kevyttä muotokieltä ja ajatusta toistaa pieni metallijalkainen pöytä, joka nyt toimii yöpöytänä.

 

 

Tilaa jäi myös pienelle ruokailuryhmälle. Pienen pöydän ääreen mahtuu helposti kaksi, mutta tarvittaessa, vähän ahtaammin, myös kolme. Sirot tuolit eivät vie tilaa paljon, mutta niissä on hyvä istua. Jääkaappi sekä kahvikone sijoittuvat ryhmän lähelle, jolloin niitä on helppo käyttää ja pöytä toimii myös laskutasona ruokakassia tyhjennettäessä. Ruokaryhmän yläpuolelle seinään voi tarvittaessa asentaa vielä seinäkaapin tai hyllyn tuomaan lisää säilytystilaa.

 

 

Pikkuruisen vessan minimalistiseen ilmeeseen saatiin eloa ja huumoriakin kiinnittämällä seinään Helene Schjerfbeckin näyttelyjuliste. Mikäli säilytettävää kosmetiikkaa olisi paljon, saisi tälle paikalle myös pienen kaapin, jonka oveen kuvan voisi kiinnittää.  Valoa ja loistetta tilaan tuo kristallikruunu, samoin kuin keittiön vieressä sijaitsevaan pieneen suihkutilaan.

 

 

Yleisvalona tilassa toimivan kattovalaisimen lisäksi huone tarvitsee myös muita valonlähteitä. Sohvalle valoa tuo Artemiden Tolomeo jalkavalaisin ja lukuvaloksi vuoteen läheisyyteen lisättiin verhotangosta alas riippuva timanttivalaisin.

 

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki