Asuntosijoittaja, näin varaudut vuokrasesonkiin

Vuokrasesonki käy nyt kuumimmillaan, sillä opiskelijat etsivät uusia koteja ja loppukesästä moni muukin vaihtaa vuokra-asuntoaan. Lue vinkkimme ja osaat varautua vuokrasesonkiin.

Vuokrasesonki käy kuumimmillaan erityisesti loppukesästä, kun opiskelijat etsivät uusia koteja ja moni muukin vaihtaa vuokra-asuntoaan. Lue vinkkimme ja osaat varautua vuokrasesonkiin.

Vuokrasesonki on hyvä mahdollisuus löytää hyvä vuokralainen, tarkistaa vuokrataso ja saada kaikki hyöty irti sijoitusasunnosta. Asunnonvuokraus on parhaimmillaan matalariskinen ja vakaatuottoinen sijoitus, kun pitää mielessä perusasiat. Sijoittamisesta voi lukea lisää Oikotien sijoittajan oppaasta

Varaudu vuokrasesonkiin

Kannattaa etukäteen tarkkailla alueen muita vuokrailmoituksia. Niistä saa hyvin selville alueen muun tarjonnan sekä tämän hetkisen vuokratason. Oikotie-sovelluksessa voit helposti seurata hakuasi Sinulle-näkymässä. Saat halutessasi myös ilmoituksen uusista, hakuun sopivista kohteista. Hakuvahdin voi tilata myös suoraan sähköpostiin.

Lataa sovellus

Tilaa hakuvahti

Toimiva ilmoitus

Ilmoitusvaiheessa luodaan jo luottamusta vuokranantajan ja vuokraajan välille. Kestävän ja toimivan vuokrasuhteen edellytys on molemminpuolinen luottamus. Selkokielinen ja kuvaava teksti luo alusta asti luotettavan mielikuvan vuokranantajasta. Tekstissä kannattaa asunnon lisäksi huomioida alue ja palvelut, jolloin ilmoituksesta tulee kokonaisvaltaisempi. Kuvissa kannattaa huomioida erityisesti valaistus ja kuvien tarkkuus. Mieti lisäksi, mikä on asunnossasi erityisen hyvää ja tuo se selkeästi esiin kuvissa ja tekstissä.

Ilmoita Oikotiellä

Valitse oikea vuokralainen

Vuokrasesongin hyvä puoli on se, että tarjolla on paljon vuokralaisia. Tämä on hyvä mahdollisuus löytää omalle sijoitusasunnolle oikeanlainen vuokralainen. Vuokralaisen valintaan on hyvä panostaa, sillä pitkäaikainen ja luotettava vuokralainen säästää vuokranantajan aikaa ja vaivaa. Vuokralaista voi pyytää täyttämään hakemuksen, jonka avulla saa lisätietoa hakijoista. Luottotiedot on aina hyvä tarkistaa. Oikotiellä se onnistuu omien hallintasivujen kautta.

Tarkista luottotiedot

Vuokranantajan oppaasta löydät ohjeita vuokrasuhteen kaikkiin vaiheisiin

Vuokranantajalla on monia oikeuksia sekä velvollisuuksia, jotka perustuvat sekä lakeihin että hyvään vuokratapaan. Oikotien vuokranantajan oppaasta löydät helposti tiedot omistamasi asunnon turvalliseen ulosvuokraukseen, kuten ohjeet vuokrasopimuksen laatimiseen sekä neuvoja vuokrattavan asunnon remontteihin, avainten hallintaan ja verotukseen. Saat myös konkreettisia vinkkejä kannattavan ja luotettavan vuokrasuhteen luomiseen. Opas auttaa sinua niin aloittaessasi vuokrasuhdetta kuin ongelmatilanteissakin. Voit myös tarkistuttaa tehdyn vuokrasopimuksen sisällön Oikotien yhteistyökumppani Lakiasiantoimisto Lawelylla ja Lawelylta saat myös apua vuokranantajan oikeuksiin sekä velvollisuuksiin liittyviin juridisiin kysymyksiin.

Tsemppiä vuokrasesonkiin!