Vinkit tehokkaan asuntoilmoituksen tekoon

Asuntoilmoituksessa mahdollinen ostaja tutustuu asuntosi ensimmäistä kertaa. Myynti-ilmoituksen tulee olla kiinnostava ja kattava. Sen tekemiseen kannattaa käyttää aikaa, sillä hyvä ilmoitus innostaa tutustumaan asuntoon tarkemmin.

Kuvat herättävät kiinnostuksen asuntoa kohtaan, joten niiden tulee olla laadukkaita ja monipuolisia. Jos otat kuvat itse, kannattaa huomioida muutama asia. Aloita kodin siivouksesta. Ole huolellinen ja muista esimerkiksi pyyhkiä pölyt, pestä ikkunat, kiillottaa hanat, puhdistaa peilit sekä kerätä ylimääräiset tavarat pois. Korjaa myös pienet rempallaan olevat asiat, kuten repsottavat listat.

Omat huonekalut ja tavarat tekevät kodistasi juuri sinun kotisi, mutta kuvissa selkeys näyttää parhaalta. Raivaa pois ylimääräiset huonekalut, tavarat ja koriste-esineet, jotta huomio kiinnittyy itse tilaan. Ihan kaikkea ei kannata siivota pois, sillä tyylikkäät pyyhkeet tai maljakko tulppaaneineen tuovat kodikkuutta kuviin.

Pyri ottamaan kuvat valoisaan aikaan, sillä valotus tekee ihmeitä. Muista myös avata verhot ja sytyttää tarvittaessa valaisimet. Vyötärön korkeudelta otetut kuvat säilyttävät kohteen mittasuhteet luonnollisimpina. Kuvakulmat kannattaa valita kodin parhaita puolia korostaen. Älä poista mahdollisia virheitä kuvankäsittelyllä. Kuvat saavat olla edustavat, mutta niiden tulee kuitenkin kertoa todellisesta tilanteesta.

Jos kuvien ottaminen tuntuu haastavalta, voit myös palkata ammattilaisen ottamaan kuvat. Tästä linkistä!

Kerro kohteesta ja otsikoi ilmoitus

Kuvaustekstillä pyritään herättämään mahdollisen ostajan mielenkiinto asuntoa kohtaan. Aloita listaamalla asunnon vahvuudet tai muut mainitsemisen arvoiset asiat. Kerro selkeästi, millainen asunto on ja miksi se kannattaa ostaa. Älä ylimyy, mutta älä ole myöskään liian vaatimaton.

Kohteen perustietojen on tärkeää olla oikein. Kaiva valmiiksi esiin kohteesi dokumentit ja pohjapiirros, sillä se antaa asunnosta kokonaiskuvan. Asiakirjoja voi pyytää taloyhtiön isännöitsijältä.

Asunnon etsijät ovat kiinnostuneita myös asuinalueesta ja lähialueen palveluista. Kuvaile kohdettasi monipuolisesti, mutta vältä kliseitä. Esimerkiksi ”alueen helmi”, ”paraatipaikalla” ja ”remontoijan unelma” eivät ole kovin omaperäisiä. Ole rehellinen. Jos kohteesi vaatii täydellistä remonttia, älä väitä sitä lähes uuden veroiseksi tai huippukuntoiseksi. Jos kuvausteksti on pitkä, jaa se kappaleisiin. Näin se on helpommin luettavissa.

Suomessa asuu paljon ihmisiä, jotka eivät puhu suomea. Jos mahdollista, kirjoita kuvausteksti myös englanniksi tai ruotsiksi riippuen alueesta.

Kuvien ja kohdetietojen jälkeen kannattaa käyttää aikaa ilmoituksen otsikon miettimiseen. Jotta otsikko herättää huomion, tulee sen olla lyhyt ja ytimekäs kuvaus kohteesi parhaista puolista.

Viimeistele ilmoitus

Lue ilmoitus vielä läpi. Mitä tarkemmat tiedot annat kohteesta, sitä vähemmän ostajalle jää kysymyksiä. Muistathan, että lainsäädäntö myös velvoittaa asunnon myyjää kertomaan kaikista asunnon myyntiin vaikuttavista asioista. Varmista vielä, että yhteystietosi ovat ilmoituksella oikein.

Näyttöaika on hyvä lisätä ilmoitukseen. Pidä useampi näyttö, jotta mahdollisimman moni pääsee paikalle. Vaihtoehtoisesti voit laittaa ilmoitukseen “sopimuksen mukaan”.

Oikotiellä ilmoituksen jättäminen on paitsi helppoa, myös kannattavaa – kiinnostuneita ostajia on sivustolla satojatuhansia viikoittain. Ilmoituksesi on kertamaksulla voimassa niin kauan, kunnes sopiva ostaja löytyy. Ilmoituksen tekeminen on helpompaa, kun edellä mainitut asiat on hoidettu etukäteen.

Lue lisää asunnon myymisestä täältä.