Uudistuva PDX vastaa digitaalisen asuntokaupan muutoksiin

Asuntokauppa digitalisoituu kovaa vauhtia. PDX on helpottamassa välittäjien työtä, jättäen aikaa tärkeimpään – asiakkaalle.

Uudistuva PDX tuo käyttäjilleen tarvittavia toiminnallisuuksia alan muuttuessa sähköiseksi. Vaiheittain tapahtuva muutos varmistaa PDX-ohjelmiston käyttämisen ilman käyttökatkoksia. Kysy lisää PDX:stä.

Mitä hyötyä uudistuksesta on PDX-käyttäjille?

PDX-ohjelmisto uudistuu vaiheittain tehostaen välittäjien työtä entisestään. Uudistumisprosessi käynnistyi myyntitoimeksiantojen uusimisella ja jatkuu työpöydän sekä henkilöstöhallinnan uudistuksilla. Mitä hyötyä uudistuksesta on PDX:n käyttäjille?

  • Uusittu myyntitoimeksiantonäkymä nopeuttaa kiinteistönvälittäjiä toimeksiantojen syöttämisessä ja jättää enemmän aikaa asiakkaiden palveluun.
  • Uusittu työpöytä mahdollistaa jatkossa omien kohteiden tilannekatsauksen sekä oman työn reaaliaikaisen seurannan.

Varainsiirtoveroilmoitus helposti PDX:stä

Varainsiirtoveron ilmoittaminen on muuttunut marraskuussa 2019, jonka seurauksena kiinteistönvälittäjien on annettava varainsiirtoveroilmoitus sähköisesti. Välittäjä voi tehdä ilmoituksen verkkolomakkeella tai suoraan kiinteistönvälitysohjelmiston kautta, jos ohjelmistosta löytyy rajapinta Verohallintoon.

PDX-ohjelmistoon on rakennettu integraatio Verohallintoon mahdollistaen sähköisen ilmoituksen lähettämisen suoraan PDX-ohjelmistosta. Tämän ansiosta PDX-käyttäjät pystyvät lähettämään asunto-osakekaupoissa varainsiirtoveroilmoituksen verottajalle helposti sähköisesti. Myös tilisiirtolomakkeet on mahdollista tulostaa ostajan henkilökohtaisilla viitenumeroilla.

PDX:n varainsiirtoveroilmoitus ja tilisiirtolomakkeet tiivistettynä

  • Kiinteistönvälittäjän ei tarvitse pyytää ostajaa selvittämään maksuviitenumeroa Omaverosta.
  • PDX hakee maksuviitenumeron verottajalta ja tarkistaa sen oikeellisuuden.
  • Kiinteistönvälittäjä tulostaa tilisiirtolomakkeet, joissa on ostajien henkilökohtaiset viitenumerot.
  • Maksun jälkeen varainsiirtoveroilmoituksen voi lähettää sähköisesti PDX:stä ja samalla kiinteistönvälittäjän vastuu poistuu.
  • Todistus varainsiirtoveroilmoituksesta tallentuu PDX:n sähköiseen arkistoon, ja on sieltä lähetettävissä ostajille sekä isännöitsijälle.

Helpota asiakkuuksien hallintaa, automatisoi päivittäiset rutiinit ja kasvata liiketoimintaasi hyödyntämällä uusimpia alan teknologioita sekä markkinointikanavia. Lue lisää PDX-ratkaisuista.