Onnistu elämäsi tärkeissä hetkissä – myy asuntosi itse Oikotiellä

Asunnon voi hyvin myydä itse, kunhan on valmis näkemään asian eteen hieman vaivaa ja tutustumaan asuntokaupan yksityiskohtiin. Jos päätät myydä asuntosi itse Oikotiellä, olemme apunasi myynnin eri vaiheissa.

Asunnon myynti on elämän isoimpia päätöksiä. Asunnon itsemyyntiin liittyvät vastuut voivat alkuun tuntua jopa pelottavilta – onhan asunnon omistaja aina itse vastuussa myynnistä ja sen yhteydessä annetuista tiedoista. Kun myyt kotiasi yksin, saat Oikotieltä kaiken tarvitsemasi avun ja tuen asunnon myyntiin. Näin olemme tukenasi elämäsi tärkeimmässä kaupassa:

 

Apunasi jo ennen myyntiä

Ennen kuin laitat asuntosi myyntiin, kannattaa käyttää hetki asunnon kysynnän ja myyntihinnan arviointiin. Asunnon myyntihintaan vaikuttavat muun muassa asunnon kunto, koko ja sijainti. Myös mahdolliset tulevat remontit, kuten putki- ja julkisivuremontit vaikuttavat myyntihintaan. Oikein määritelty myyntihinta on siis tärkeä osa asuntokaupoissa onnistumista.

  • Voit selvittää Oikotien sivuilla nopeasti asuntosi kysynnän. Kun syötät laskuriin asuntosi sijainnin, pinta-alan, hintapyynnön ja huonemäärän, saat selville, kuinka moni asunnonostaja etsii tällä hetkellä vastaavanlaista asuntoa. Testaa asuntosi kysyntää
  • Myytkö kerrostaloasuntoa? Oikotien talosivut auttavat myyntihinnan määrittelyssä – talosivuilta voit tarkistaa taloyhtiösi myyntihistorian ja tutustua asuinalueesi hintatasoon.

 

”Oikotiellä myyt asuntosi siellä, missä ostajat ovat.”

 

Tukenasi myynnin alussa

Kun asunnon arvolle on määritelty sopiva hinta, on aika kirjoittaa myynti-ilmoitus ja aloittaa asunnon markkinointi. Julkaisemalla myynti-ilmoituksen Oikotiellä, tavoitat yli 700 000 asunnonetsijää ja asumisesta kiinnostunutta henkilöä viikossa. Myynti-ilmoituksen luominen on helppoa ja tarpeen tullen asiakaspalvelumme auttaa kaikissa tilanteissa.

Kun myyt asuntosi Oikotiellä:

  • kohteesi näkyy palvelussamme ja Oikotie-sovelluksessa
  • kohteestasi lähetetään hakuvahtiviesti vastaavaa asuntoa etsiville asunnon ostajille – näin tavoitamme suoraan kohteesta kiinnostuneet ostajat
  • kohdettasi mainostetaan sosiaalisen median alustoilla ja Sanoman kattavassa verkostossa. Kun kohteeseen on käyty tutustumassa, seuraa kohde käyttäjää sosiaalisessa mediassa ja Sanoman eri verkkosivustoilla.

Tavoitamme asunnon vaihtoa harkitsevat sekä siihen jo kiinnostuneet osoittaneet käyttäjät siis mahdollisimman laajasti–todennäköisimmin löydät kohteellesi oikean ostajan Oikotien avulla.

Voit myös tilata kauttamme kokeneen, asuntokuvaukseen erikoistuneen valokuvaajan. Hyvät myyntikuvat herättävät asunnonostajien mielenkiinnon ja nopeuttavat myyntiprosessia.

Tilaa ammattilainen kuvaamaan kotiisi

 

Mukana myös kaupanteon hetkellä

Palvelussamme voit luoda myynti-ilmoituksen pohjalta näyttävän myyntiesitteen, jota voit jakaa näytössä käyville ostajille. Kun oikea ostaja on löytynyt, löydät palvelustamme myös tarvittavat asiakirjapohjat kaupantekoa varten.

Aloita asuntosi myynti jo nyt

Jos huomaat, että aikasi ei sittenkään riitä asunnon myymiseen itse, voit missä tahansa vaiheessa siirtyä kiinteistönvälittäjän puoleen. Kodinmyynti-ilmoituksen jättäneet voivat kääntyä Oikotien luottokiinteistövälittäjien puoleen omien hallintasivujen kautta. Saat ilmoituksen hinnan (149 €) takaisin valitessasi myyntikumppaniksesi Ilmoitustakuuvälittäjän kahden viikon kuluessa ilmoituksesi sulkemisen jälkeen. Löydät ilmoitustakuusta lisätietoja täältä.

Jos et ole vielä aloittanut myyntiä ja haluat löytää oman alueesi tuntevan välittäjän, kannattaa kääntyä Oikotien Valitse välittäjä -palvelun puoleen, jonka kautta voit jättää asuntosi tiedot ja välittäjät ottavat suoraan sinuun yhteyttä.

Mietityttääkö asunnon omatoiminen myynti? Asunnon myyntiopas rohkaisee sinut alkuun.