Asunto myyntiesittelykuntoon

Asunnon myynnissä hyvät kuvat kohteesta ovat ensimmäinen edellytys herättää asiakkaiden mielenkiinto sekä saada heidät ylipäätään tulemaan asuntoesittelyyn. Toisaalta kuviin satsaamisesta ei ole paljon hyötyä, jos paikan päällä odottaakin sekasortoinen kämppä, josta on vaikea tunnistaa kuvissa esiteltyä tilaa.

Asuntoa jossa ei asuta, on luonnollisesti huomattavasti helpompi pitää myyntiesittelykunnossa verrattuna asuntoon, jossa pysyvästi asutaan. Tosin myös jokapäiväisessä käytössä olevan kodin saa muutamassa tunnissa myyntiesittelykuntoon, jos viitsii nähdä vähän vaivaa ja kiinnittää huomiota muutamiin perusasioihin.

Ensimmäinen on tietenkin asunnon siivous ennen esittelyä. Suositeltavaa on pyyhkiä huonekalupinnat pölystä sekä pestä lattiat. Useimmilla meistä on liikaa tavaraa – ylimääräiset esineet olisi hyvä laittaa pois näkyvistä kaappiin tai lokeroon saadakseen tilaan selkeyttä. Se helpottaa myös siivoamista.

Olisi hyvä kiinnittää huomiota erityisesti eteiseen – sisääntulija saa siitä ensivaikutelman asunnostasi. Ainakin myyntiesittelyn ajaksi kannattaa eteinen tyhjentää ylimääräisistä ulkoiluvaatteista, jalkineista sekä mahdollisista harrastusvälineistä.

Muista pedata makuuhuoneiden sängyt ja tarkistaa kylpyhuone sekä vessa. Älä jätä kylpyhuoneeseen likapyykkiä näkyville kuten myöskään hygieniatarvikkeita tai meikkejä.

Hajuilla sekä tuoksuilla on yllättävän iso vaikutus. Ostaessamme asuntoa kodiksemme meihin vaikuttavat asiallisten seikkojen lisäksi myös aistilliset. Vasta siivottu ja puhdas asunto tuoksuu toivottavasti jo sinällään miellyttävältä, mutta pahaa ei tee myöskään kunnon tuuletus – ainakaan lämpimillä säillä. Ennen esittelyä on hyvä tyhjentää roskakorit. Vältä voimakastuoksuisten ruokien – jauhelihakastike, nakkisoppa jne. tekemistä ennen asuntoesittelyä. Sen sijaan kahvin ja tuoreen pullan tuoksua voi hyvinkin olla ilmassa. Kokonaisuutta voi raikastaa vielä tuoreilla leikkokukilla ja ei muuta kuin – tervetuloa esittelyyn!