Vietä unelmien vapaapäivä Tampereella

Siintääkö mielessä kiireetön vapaapäivä turistina omassa kotikaupungissasi? Tulossa viettämään viikonloppua Tampereelle? Suomen parhaaksi kaupungiksikin valittu Manse yllättää kerta toisensa jälkeen uudella elämystarjonnalla – poimi tästä tuoreet vinkit täydelliseen lomapäivään!

Päivä alkaa brunssilla Pispalassa

Pyynikin näkötornin munkkikahvila on klassikko, mutta kaupungin länsipuolelta löytyy muitakin helmiä. Polkaise päivä käyntiin brunsseistaan tunnetussa Café Pispalassa, viihtyisässä kahvilassa keskellä Tampereen idyllisintä puutaloaluetta. Kokeile Cafén herkullisia pannukakkuja.

Tunnelmallinen kahvila sijaitsee kivenheiton päässä Pispalanharjun näköalapaikasta, josta avautuu ikoninen Tampere-näkymä Pyhäjärvelle – täydellinen paikka täydelliselle reissuselfielle.

 

Voi hattivatti mikä museo!

Maittavan brunssin jälkeen päivä jatkuu kulttuurin parissa Tammerkosken itäpuolella. Tampere on tunnetusti täynnä kiinnostavia museoita ja näyttelyitä. Yksi suosituimmista museoista on vuonna 2016 avattu ihastuttava (ja maailman ainoa!) Muumimuseo. Tampere-talossa toimiva kaksikerroksinen museo esittelee Tove Janssonin alkuperäistä Muumi-taidetta näyttävästi ja kekseliäästi. Interaktiivisen näyttelyn annista nauttivat niin isot kuin pienetkin muumifanit.

Kahvia (ja kissoja) kiitos

Mikäli museoiden ihastelun jälkeen kahvihammasta kolottaa, Tampereen kahvilaskene pelastaa. Tammerkosken kupeesta keskustasta löytyy Pellas-kahvila, joka tarjoilee myös erinomaista lounasta. Tampereen Stockmannin vieressä sijaitseva Taikapapu on ihastuttavan pieni ja mukava kahvila, josta löytyy kahvitarjontaa moneen makuun. Vai nauttisitko kahvisi mieluiten rapsutellen manselaisia kissoja? Suomen ensimmäisessä kissakahvilassa Purnauskiksessa se onnistuu.

Shoppaile Suomen parhaat suklaat Tallipihalla

Kun museo(t) on kierretty ja kahvit juotu, on hyvä hetki suunnata ostoksille. Shoppailu ja Tampereen kulttuurihistoria yhdistyvät Tallipihan alueella. Finlaysonin tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeck rakennutti 1800-luvulla kauniin tallipihan hevosiaan ja niiden hoitajia varten. Nykyisin Tallipiha on Tampereen viehättävin ostospaikka, josta löytyy ympäri vuoden sisustusputiikkeja, kahvila ja palkittu suklaakauppa. Tallipihalle kohoaa myös Tampereen tunnelmallisin joulukylä.

Vietä tunnelmallinen ilta Kuumassa

Tiesitkö, että Nääsville on valittu maailman saunapääkaupungiksi? Tamperelaiset voivat ylpeillä sillä, että kaupungista löytyy Suomen eniten yleisiä saunoja. Mikäli haluat kokea historian havinan löylyjen lomassa, suuntaa vuonna 1906 perustettuun Rajaportin saunaan Pispalaan.

Sauno tyylillä keväällä 2018 avatussa Saunaravintola Kuumassa, joka sijaitsee Tampereen ytimessä Laukontorin satamassa. Lepuuta kiertelyn väsyttämiä jalkojasi modernin savusaunan löylyissä ja pulahda uimaan keskellä kaupunkia. Saunan jälkeen ilta jatkuu ravintolan puolella. Kuuman ravintolan annoksissa hienostuneet pohjoismaiset maut yhdistyvät yllättäviin makuelämyksiin.

Nauti drinkki salakapakan hämyssä – jos löydät sen

Salakapakka Tiimasta löytyy taidolla tehtyjä drinkkejä ja vanhan ajan kapakkatunnelmaa. Tiiman ylpeytenä ovat itse tehdyt drinkkiainekset, kuten liköörit, siirapit ja bitterit. Päiväkirjan muotoon kirjoitetulta listalta löytyy niin klassikkodrinkkejä kuin kokeilevia moderneja cocktailejakin.

Sisään haluavien tulee koputtaa mustan verhon takaa löytyvää ovea. Jos sisällä on tilaa, pääset nauttimaan baarin hämyisestä tunnelmasta ja laatudrinkeistä. Tiiman viehätys perustuu mystisyyteen – paikka pitää löytää. (Vinkki: Pidä silmät auki Olympia-korttelissa.)

 

Etkö saa tarpeeksesi Tampere-vinkeistä? Lue 10 syytä, miksi Tampere on paras paikka asua!

Ihastuitko Tampereen matkalla ja haaveilet muutosta persoonallisen hurmaavaan kaupunkiin? Vai alkaako nykyinen koti tuntua ahtaalta? Katso Tampereen myytävät ja vuokrattavat asunnot.