Vaihda maisemaa! 9 mielenkiintoisinta uutta asuinaluetta

Uusia asuinalueita rakennetaan tiuhaan tahtiin ympäri Suomea. Alueilta voit löytää paitsi uutuuttaan kiiltävän kodin, myös uusia palveluita ja yhteisöllisen ilmapiirin, kun alueen uudisasuttajat kohtaavat toisensa. Poimimme rakenteilla olevista asuinalueista yhdeksän mielenkiintoisinta – minne sinä muuttaisit?

Taidetta Kehäradan varrella – Vantaan Leinelä

Keskelle Vantaata, Kehäradan varrelle rakentuu parhaillaan värikäs taideasuinalue Leinelä. Alueen taideteosten teemana on elämän kiertokulku, mikä näkyy paitsi tilataideteoksissa, myös rakennusten ja katujen kaartelevassa muotokielessä. Leinelää ympäröi lähes luonnontilainen kaupunkimetsä sekä useat puistoalueet ja ulkoilureitit. Alueelta on jo runsaasti asuntoja myynnissä Oikotiellä.

Mäntymetsän katveessa – Tampereen Lamminrahka

Kymmenen kilometrin päähän sekä Kangasalan että Tampereen keskustoista kohoaa Lamminrahkan uusi, pikkukaupunkimainen asuinalue. Täältä löytää asuntoja hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin, esimerkiksi väljemmältä omakotialueelta tai keskustabulevardin varrelta kerrostalosta. Suuri osa alueesta varataan luonnonmetsäalueeksi ja asumiskeskittymän sisälle toteutetaan hienoja puistoalueita. Lamminrahka valmistuu näillä näkymin vuonna 2023.

Townhouse-henkeä – Sipoon Jokilaakso

Nikkilän keskustassa sijaitsevasta Jokilaaksosta on kehittymässä uusi townhouse-henkinen asuinalue, jonka suunnittelun tavoitteita ovat kevyen ja joukkoliikenteen käyttöön kannustaminen, yhteisöllisyyden voimistaminen sekä energiatehokkaat asuinratkaisut. Ympäristötaide ja joen varren virkistysalueet ovat myös tärkeä osa alueen viihtyvyyttä. Jokilaakson ensimmäiset asunnot ovat jo ennakkomyynnissä Oikotiellä.

Meren rannalla – Oulun Pateniemenranta

Vanhan Pateniemen sahan alueelle, noin kymmenen kilometrin päähän Oulun keskustasta kehittyy uusi merellinen asuinalue, jolla on puolitoista kilometriä rantaviivaa. Alueelle on suunnitteilla omakoti- ja rivitaloja merinäköaloilla, keskuspuisto sekä aukio, joka voi toimia sekä torialueena että erilaisten tapahtumien areenana. Pateniemenrannan rakentaminen ajoittuu vuosille 2017– 2025.

Rautatiekaupungin ytimessä – Hyvinkään Hangonsilta

Hyvinkään keskustaa ollaan laajentamassa Hangonsillan alueelle, jonne nousee uusi kaupunkirakennetta eheyttävä asuinalue. Alueen ytimeksi nousee Hangonsiltatalo – uusi lukio, jonka monitoimitilat sekä liikunta- ja muut palvelut ovat kaikkien kaupunkilaisten käytössä. Kotien rakentaminen Hangonsiltaan on aloitettu syksyllä 2017 ja ensimmäiset niistä ovat jo ennakkomyynnissä Oikotiellä.

Järven rannalla keskustassa – Hämeenlinnan Asemanranta

Hämeenlinnaan on suunnitteilla uusi kaupunginosa Asemanranta, jota rajaavat eri sivuilta kantakaupunki, rautatieasema, kaupunkipuisto ja Vanajaveden ranta. Keskustan palvelut, harrastukset, ulkoilureitit ja joukkoliikenne ovat alueella käden ulottuvilla. Ensimmäiset Asemanrannan asunnot valmistuvat vuonna 2018 ja osa niistä on jo ennakkomyynnissä Oikotiellä.

Ympäristöystävällisyys keskiössä – Turun Skanssi

Turun ja Kaarinan väliselle rajalle, noin neljän kilometrin päähän kummankin kaupungin keskustasta rakennetaan vuoteen 2030 mennessä Skanssin alue. Alueella yhdistyvät vehreä ympäristö, ekologisuus ja uudet tekniset ratkaisut – käyttöön tuleva kaksisuuntainen kaukolämpöverkko tulee tiettävästi olemaan ensimmäinen laatuaan koko maailmassa.

Uusi osa kantakaupunkia – Helsingin Kruunuvuorenranta

Kruunuvuorenranta rakennetaan Kruunuvuorenselän itärannalle, Helsingin keskustaa vastapäätä. Vaikuttavat merimaisemat, kartanopuistot, vaihteleva saaristoluonto sekä valotaide luovat alueelle ainutlaatuisen tunnelman. Tulevaisuudessa keskustasta Kruunuvuorenrantaan pääsee ratikalla vartissa, kun Kruunusillat-hanke yhdistää alueen osaksi kantakaupunkia. Alue valmistunee vuoteen 2030 mennessä, mutta ensimmäisiä asuntoja on jo myynnissä Oikotiellä.

Asuntomessualue 2018 – Porin Karjaranta21

Porin keskustan kupeeseen Karjarantaan nousee vuoden 2018 asuntomessualue Karjaranta21, missä joen rannalla voi nauttia niin oman pihan rauhasta kuin kaupungin palveluiden läheisyydestäkin. Alueen viereen, Kokemäenjoen vastarannalle toteutetaan mm. julkinen ruokapuisto. Karjarannasta on jo ensimmäisiä asuntoja myynnissä Oikotiellä ja tulemme raportoimaan tulevien asuntomessujen alueesta ja kiinnostavista kohteista kattavasti myös lähempänä tapahtumaa.

Tutustu myös Asunnon osto-oppaaseemme.

Teksti: toimitus
Kuvat: Getty images