Suomen 12 parasta uimarantaa

Kun lämpömittari näyttää vähänkin suurempia lukemia, kannattaa suunnata rannalle rentoutumaan. Maamme suuresta rantavalikoimasta juuri sen sopivan biitsin löytäminen voi kuitenkin olla hieman hankalaa. Listasimme siis avuksesi Suomen 12 parasta uimarantaa.

12. Särkkien uimaranta, Kouvola

Hyvin lapsiperheille soveltuva Särkkien uimaranta syvenee loivasti. Rannan uimavesi on myös saanut erinomaisen arvosanan yleiseurooppalaisessa vertailussa. Lämpimistä ilmoista nauttivan kannattaakin suunnata tänne, sillä Kouvolassa on mitattu tilastollisesti eniten hellepäiviä Suomessa.

Katso Kouvolan asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

11. Rauhaniemen ranta, Tampere

Näsijärven rannalla sijaitseva Rauhaniemen ranta ei ole kaukana kaupungin keskustasta, mutta on kuitenkin nimensä mukaisesti rauhallinen paikka nauttia auringosta ja uimisesta. Täältä löytyy ilmaiset pukukopit sekä maksullinen sauna.

Katso Tampereen asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

10. Kuoringan ranta, Liperi

Kuoringan rannalla riittää matalaa pitkälle ja sitä reunustaa hieno hiekka, eli paikka sopii hyvin lapsille. Kirkasvetisen järven biitsi sijaitsee Joensuuhun menevän päätien varrella, joten tänne on helppo piipahtaa myös tien päältä virkistävälle pulahdukselle.

Katso Liperin asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

9. Aurlahden ranta, Lohja

Aurlahden matala hiekkapohjainen ranta miellyttää monia. Täältä löytyy nurmikkoa auringonpalvojia varten, kun taas kalamiehet ja -naiset voivat vuokrata käyttöönsä soutuveneen ja onget. Ranta tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja, eikä täältä ole pitkä kävelymatka Lohjan keskustaankaan.

Katso Lohjan asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

8. Vattajan uimaranta, Kokkola

Vattajan uimaranta lukeutuu pohjoismaiden pisimpiin. Alue on lähes kokonaan Puolustusvoimien käytössä, mutta julkinen osa hiekkadyyneineen on upea nähtävyys. Täällä voi myös nauttia alueen erityislaatuisesta luonnosta, ja lähettyvillä sijaitsee tämän lisäksi Kalastusmuseo.

Katso Kokkolan asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

7. Plagenin ranta, Hanko

Plagenin kaunis ranta Hangossa tarjoaa kävijöille meren lisäksi pyöritystä vesikarusellin muodossa. Urheilullisen rantalomailun ystävät pääsevät täällä pelaamaan myös rantalentopalloa ja beachtennistä. Rannalla sijaitsee ravintolakin, mikäli nälkä yllättää kesken rantarentoilun.

Katso Hangon asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

6. Nallikarin ranta, Oulu

Merellisen Nallikarin rannalta löytyy sekä leirintäalue että kylpylähotelli. Rantaa suosivatkin norjalaiset ja ruotsalaiset turistit, joten tänne voi tulla nauttimaan kansainvälisistä tunnelmista. Hiekkapohjaa riittää pitkälle ja alueella on myös leikkipuisto perheen pienimmille.

Katso Oulun asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

5. Livojärven ranta, Posio

Lapin Rivierana pidettyä Livojärveä tullaan ihastelemaan kauempaakin. Rannalta löytyy myös kioski ja suoramyyntipiste, josta voi ostaa välipalaksi mm. muikkukukkoja ja kampanisuja. Hyvälaatuinen järvivesi luo ideaalit olosuhteet uimiseen.

Katso Posion asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

4. Hiukan ranta, Sotkamo

Sotkamon Hiukan pitkää rantaa on jopa kutsuttu Suomen parhaaksi järvenrantauimapaikaksi. Täältä löytyy aina tilaa lekotteluun, ja paikka sopii hyvin myös lapsille leikkipaikan ja matalan rannan ansiosta. Ranta tarjoaa myös kahvilan ja pukukopit, upeaa näkymää Vuokatinvaaralle unohtamatta.

Katso Sotkamon asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

3. Pihlajasaari, Helsinki

Pihlajasaareen lähtijä pääsee virkistäytymään jo matkalla, sillä saareen pääsee seilaamaan joko lautan tai oman paattinsa kyydissä. Paikan päältä puolestaan löytyy lukuisia rauhallisia uimarantoja ympäri saaren, ja voipa tänne vaikka leiriytyä yöksikin, jos uiminen innostaa useampana päivänä.

Katso Helsingin asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

2. Sääksjärven ranta, Nurmijärvi

Sisä-Suomen hienoimpana rantana pidetty Sääksjärven biitsi on kuuluisa kirkkaasta, lähes turkoosista lähdepohjaisesta vedestään. Myös pehmoinen hiekka on kävijöiden mieleen. Alueelta löytyy upean rannan lisäksi kahvila, pukuhuoneet ja siistit WC-tilat.

Katso Nurmijärven asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

1. Yyteri, Pori

Yyteri, tuo legendaarinen ja monen mielestä Suomen paras uimaranta, on tämänkin listan ykkönen. Rannalta löytyy niin kylpylähotellia kuin naturistiosastoakin, ja sinne on helppo löytää tiensä Porin keskustasta. Tällä maailmanluokan biitsillä loikoillessa voikin lähes luulla olevansa etelänmatkalla.

Katso Porin asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.