Porvoonporttiin nousee hulppea tornitalo

Moni suomalainen on rakastunut Porvoon ainutlaatuiseen tunnelmaan. Vanha Porvoo, punaiset aitat, kauniit jokilaivat, tasokkaat ravintolat ja ihastuttavat putiikit tekevät Porvoosta paikan, jonne tullaan lomailemaan niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Porvoon ilmapiiri vie mukanaan!

Eipä ihme, että moni onkin päättänyt asettua pysyvästi Porvooseen. Tunnin ajomatka Helsingistä mahdollistaa rauhallisen asumisen kauniissa Porvoossa ja työnteon pääkaupunkiseudulla. Nyt Porvoossa on valmistumassa uudenlaista asumista, jossa yhdistyy modernin asumisen helppous, ainutlaatuisen miljöön kunnioitus ja taide.  Kaikki Porvoon keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Vaivatonta arkea parhaimmillaan!

Taiteellinen Fresco sopii täydellisesti tunnelmalliseen Porvooseen

Vehreässä puistoalueeseen rajoittuvassa Frescossa on yhteensä 75 laadukkaasti varustettua kotia. Rauhallisen taloyhtiön vähäeleinen julkisivu on pääosin vaaleaa rappausta. Lämpimän sävyiset ylimmän kerroksen parvekkeet ja maantasokerrokset tuovat julkisivuun omaa ilmettä. Ylin kerros on toteutettu muista kerroksista poikkeavasti siten, että parvekkeet ovat normaalia suuremmat ja myös joen puolella on parvekkeet.

 

Frescoon on saatu vaikutteita alueen taidehistoriasta ja naapurustossa sijaitsevasta monipuolisesta Taidetehtaasta. Porvoossa on voimakas yhteisöllisyyden tunne ja harva on yhtä ylpeä kotikaupungistaan kuin porvoolaiset! Frescossa on isot porrasaulat, jotka mahdollistavat vaikkapa yhteisten asukastapahtumien järjestelyt. Porvoo on tunnettu joulumarkkinoistaan ja kesätapahtumista, joten onkin helppo kuvitella, miten tulevat asukkaat tulevat yhdessä nauttimaan Porvoon tarjoamista taidenäyttelyistä, konserteista ja muista tapahtumista.  ”Teemme koteja ihmisille pyrkien kaikissa ratkaisuissa huomioimaan asumisen toimivuuden. Haluamme, että rakentamissamme kodeissa asukkaat viihtyvät ja voivat olla ylpeitä taloyhtiöstään. Myymme aina tuleville talon asujille suoraan, emme sijoittajille. Kaluste- ja keittiösuunnittelijamme auttavat tulevia asukkaita valitsemaan juuri heille parhaiten sopivat ratkaisut.” kertoo Frescon rakennuttajan MaxBuildin toimitusjohtaja Kristo Herold.

 

Kuten nykyaikaiseen kerrostaloasumiseen kuuluu yhteiset tilat palvelevat Frescon asukkaita. Maantasokerroksessa sijaitsevat n. 30m² aulatilat, pesula sekä talosaunaosasto minikeittiöineen, ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarastot. Kellarissa on irtaimistovarastot, väestönsuoja ja teknisiä tiloja. Rakennus ja piha-alueet on suunniteltu esteettömiksi. Asukaspysäköinti sijaitsee viereiselle tontille rakentuvan pysäköintilaitoksen kannella tai hallissa. Autohalliin on suora käynti A-porrashuoneen kellarista.  Pysäköintilaitoksen julkisivut toteutetaan graafisen ja maalatun betonipinnan vaihtelevana kokonaisuutena.

Porvoolainen taiteilija Tiina Wallius teki Frescon rappukäytävien upeat seinämaalaukset. ”Rakennuskohteen rappukäytävien seinämaalaukset koostuvat iloisista abstraktien muotojen leikistä, joiden joukosta katsoja löytää yllätyksellisiä elementtejä suomalaisesta luonnosta. Teosten kautta taide löytää ihmisen luokse, luoden iloisia ja valoisia muistoja ihmisen luontokokemuksista.” kertoo Wallius.

Jos olet rakastunut Porvoon ainulaatuiseen tunnelmaan ja arvostat modernin asumisen helppoutta, niin uusi kotisi löytyy Frescosta! Toteuta oma unelmasi. Tervetuloa tutustumaan.