Onnellisten Oulussa on autuasta asua

Oulu houkuttelee asujia pohjoisen kasvavaan pääkaupunkiin eläväisillä alueillaan, luonnonläheisyydellä sekä innovaatiokeskuksen työmahdollisuuksilla. Lue kaupungin uusimmista tuulista sekä oululaisen kodinvaihtajan ja kiinteistövälittäjän tunnelmia ja vinkkejä.

Visiona valovoimaisuus

Suomen viidenneksi suurin kaupunki, Oulu, tunnetaan muun muassa korkeatasoisesta koulutustarjonnastaan, asukkaidensa pyöräilyinnosta sekä terveys- ja ICT-alan innovaatioekosysteemeistä. Oulu uudisti tänä vuonna strategiaansa, joka esittelee kaupungin visiot, arvot ja linjaukset. Vuoteen 2020 mennessä Oulu haluaa olla rohkeasti uudistuva Skandinavian pohjoinen pääkaupunki, vuoteen 2026 tähtäävä visio taas on entistä valovoimaisempi Oulu.

Kaupunkistrategia kuvaa Oulua yhdistelmäksi hyväntuulista ilmapiiriä ja huipputeknologiaa, yrittäjyyttä ja taitavia tekijöitä sekä omaleimaista, uutta luovaa kulttuuria. Oulun valovoimaisuus on kasvua, oululaista asennetta ja tapa toimia. Yhdessä tekeminen ja korkea osaaminen ovat strategian mukaan Oulun menestyksen pohja.

Asuntomarkkinat kaupungissa heijastelevat kasvua ja vetovoimaisuutta. Laillistettu kiinteistönvälittäjä ja yrittäjä, Marjo Juujärvi, kertoo kaupan Oulussa käyvän hyvin: ”Nuoret perheet hakevat uudehkoja rivi- ja omakotitaloja, jotka voi ostaa ilman remonttihuolia. Tällaiset kohteet viedään suorastaan käsistä. Vanhempi kaarti haluaa usein luopua suuresta omakotitalosta ja saada tilalle pienemmän kodin. Kysyntää Oulussa on reilusti omaa taloa pienemmille, mutta neliömääriltä perheelle riittäville asunnoille, varsinkin keskustan alueella. Hyvien kohteiden kanssa ostajan kannattaakin liikkua nopeasti, sillä kysyntää on.”

Sovellus apuna unelmakodin löytymisessä

Oulussa asuva Heikki Savolainen perheineen on yksi kaupungin viimeaikaisista kodin vaihtajista. Opiskelut toivat Savolaisen alkujaan kaupunkiin vuonna 2002. Savolaisten perhe viihtyy hyvin Oulussa ja on kiintynyt muun muassa kaupungin kompaktiin kokoon ja kauneuteen.

”Vaihdoimme kotia täällä, koska meillä oli tarve suuremmalle asunnolle. Kriteereinä olivat lähinnä koko sekä sijainti. Halusimme, että uusi koti sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta”, Savolainen kertoo. ”Meillä ei ollut kodin vaihtamisessa kuitenkaan hirveää kiirettä. Sopivaa kotia ehti siis odottaa. Koska emme olleet niin aktiivisia kodin etsinnässä, toimi Oikotien sovellus tässä erinomaisena apuna. Syötin siihen kriteerit uudelle kodille ja sain tätä kautta hälytyksiä sopivista kohteista. Uusi koti löytyikin lopulta Oikotien kautta, mistä otin yhteyttä kiinteistönvälittäjä Marjo Juujärveen ja sovimme esittelystä. Kun totesimme kodin meille sopivaksi, laitoimme oman kotimme myyntiin myös Oikotien ja Juujärven kautta.”

Savolaisten uudessa, modernissa kodissa riittää valoa.

Osto- ja myyntiprosessi sujui Savolaisen mukaan vaivattomasti. Hän suosittelee Oikotietä muillekin kotia etsiville sekä tietenkin Oulua asuinpaikkana: ”Olemme nyt asuneet Oulussa yli 15 vuotta ja voin ehdottomasti suositella täällä asumista. Kaupungissa parasta on sen koko. Keskustan läheltä löytyvät kaikki toiminnot, mitä tarvitsee.”

Myös Juujärvi uskoo kaupungin vetovoimaan: ”Oulu on kehittyvä kaupunki – yrittäjyyttä on paljon ja työllisyys on tällä hetkellä hyvä. Kaupunki on myös todella kaunis, infra on kunnossa ja kulttuuria riittää ympäri vuoden.”

Kaipaatko uutta kotia Oulussa? Alkoiko muutto pohjoisen pääkaupunkiin houkutella? Katso Oulun myytävät ja vuokrattavat asunnot.

Teksti: Toimitus
Kuvat: Toimitus & Juujärvi LKV