Nappaa vinkit ruskan värittämään Turkuun

Syksyllä ei todellakaan tarvitse olla synkkää ja ikävää – tämä kävi selväksi, kun kysyimme teiltä vinkkejä syksyiseen Turkuun Facebook-sivullamme. Kommenttien perusteella kaupungissa rakastetaan luonnon ja kaupungin yhteiseloa, Aurajoen idyllistä maisemaa sekä tilaa olla oma itsensä. Tässä koottuna seuraajiemme tunnelmia ja vinkkejä syksyiseen Turkuun!

Kuva Nadejda Dimitrova

Koe jokirannan väriloisto

Syksyinen Aurajoen ranta ja Vähätorin alue nousivat kommenteissa syksyisen Turun ehdottomiksi suosikkipaikoiksi. Näitä upeita kuvia katsoessa ei tarvitse ihmetellä miksi. Turussa yhdistyvät keskieurooppalainen tunnelma sekä suomalainen tila ja luonto. Jokirannassa on hyvä asua, ulkoilla ja ihastella maisemia.

Kuva Pirjo Savola

Kuva Anne Sirkiä-Välimäki: ”Syksyinen Aurajoki.”

Kuva Tanja Pilkka: ”Kaunis Aurajoen ranta.”

Kuva Päivi Säiniö: ”Vähätori”

Lumoudu kaupungin valoista

Syksy saattaa olla toisinaan synkkä, mutta valojen leikki kaupungissa pimeän tullen on sitäkin kauniimpi. Kommenteissa esille nousi Aurajoen, sen laivojen sekä muiden Turun alueiden kauneus iltavalaistuksessa. Myös auringon laskut ja nousut ovat omaa luokkaansa syksyn lyhentyvinä päivinä.

Kuva Minna Lampinen: ”Jokirannan tuntumassa pala vanhaa historiallista Turkua. […] Kirjastosilta valaistuna Roosa nauhan värityksellä.”

Kuva Marita Mäki

Kuva Jo Hanna: ”Samppiksenmäen lähellä on kauniita rakennuksia.”

Kuva Tellervo Saksman: ”Tässä Aurajoki lähes keskiyöllä. Aurajoki on vaikuttava pimeässäkin.”

Kuva Pia Backman

Kuva Ilkka Heikkinen: ”Jokiranta”

Suuntaa torikahveille, tanssikouluun tai vaikka lentokentälle

Turussa riittää tekemistä syksylläkin. Kommenteissa esille tulivat muun muassa aina upea Turun linna, Uittamon kalliot, lentokentän kuvauksellinen ympäristö, kahvittelu kauppatorilla, museot ja teatterit sekä tanssikoulu Kuubamon rytmit, jotka pitävät lämpimänä läpi vuoden.

Kuva Heidi Kilpeläinen: Uittamon kallioilta Ispoisten uimarannan suuntaan sumuisena syysaamuna.

Kuva Jo Hanna: ”Hengailu lentokentän liepeillä voi poikia jänniä kuvia.”

Kuva Soili Lenkkeri: ”Turunlinnassa kannattaa käydä.”

Nauti luonnosta sellaisena kuin olet

Turussa rakastetaan luonnon ja kaupungin harmonista suhdetta. Turussa on tilaa olla sellainen kuin on ja nauttia luonnosta ympärillään. Kuten Eero Kulmala sen upeasti kommentissaan sivullamme sanoi: ”Tääl voi vaan ol kummottos ihmise sit ovakkaa.” Ulkoile siis lemmikkien kanssa, etsi salaiset syksyiset polut tai istu vaikka puiston penkillä kahvikuppi kädessä. Mene sinne, missä eniten nautit olostasi ja anna luonnon ja Turun kietoutua ympärillesi.

Kuva Anita Salakka: ”Kissan kanssa ulkoilua Paattisilla.”

Kuva Pirjo Turunen: ”Salaiset polut”

Kuva Marjut Laakso

Kuva Tarja Kudjoi: ”Lomalaisena Turussa viehättää se, että luonto on mahtunut kaupunkiin.”

Kuva Antia Wülfing: ”Merellisyys, kulturelli ja kaunis jokiranta, upeat luontokohteet ja saaristo lyhyen välimatkan päässä.”

Kuva Kalle Salo: ”Tämä on parasta Turus.”

Kaipaatko uutta kotia Turussa tai alkoiko muutto tähän kuvankauniiseen kaupunkiin houkutella? Katso Turun myytävät ja vuokrattavat asunnot.

Teksti: Toimitus