Usein kysyttyä

Mitä voin ilmoittaa Oikotiellä?

Oikotiellä voit tehdä myynti-, vuokra- tai vuokralaisilmoituksen.

 • Myyntiin voit ilmoittaa asunnon, loma-asunnon, tontin, toimitilan, autotallin, varaston, maatilan tai metsätilan.
 • Vuokralle voit ilmoittaa asunnon, loma-asunnon, toimitilan, autotallin, autopaikan tai varaston.
 • Vuokralaisilmoitus kertoo halusi vuokrata asunto Oikotien vuokra-asuntoja ilmoittavilta.

Katso esittelyvideo
Jätä ilmoitus
Asunnonmyynnin ABC auttaa alkuun ja opastaa asuntokaupassa.
Perehdy vuokranantajan oppaaseen ennen vuokraamista

Kuka voi ilmoittaa Oikotiellä?

Oikotiellä ilmoittavat menestyksekkäästi sekä yksityishenkilöt että kiinteistönvälittäjät, rakennuttajat ja muut yritykset.
Yksityisilmoittajan hinnasto
Etsi välittäjiä

Miksi kannattaa valita Oikotie?

 • Oikotiellä kauppa käy
  Oikotien ilmoituksella tavoitat asunnon etsijät! Oikotie Asunnoissa on joka viikko noin 700 000 eri kävijää ympäri Suomea. Oikotien kävijät ovat ostovoimaisia ja tositarkoituksella asuntoa etsiviä.
 • Oikotiellä ilmoitat helposti ja näyttävästi
  Myyvä kuvaus, tarkat kohdetiedot ja lukuisat kuvat saavat ilmoituksesi erottumaan edukseen. Oikotien hakuvahdit toimittavat tiedon ilmoituksestasi kiinnostuneille ostajille tai vuokralaisille. Oikotien ilmoitus on myös helppo jakaa esimerkiksi Facebookissa tai sähköpostitse.
 • Saat apua kaupantekoon
  Asunnon ilmoittajana Oikotiellä saat käyttöösi esitäytetyt sopimuspohjat, jotka helpottavat kaupantekoa. Näyttöjen tueksi voit tulostaa näyttöesitteet ja ostotarjouspohjat ilmoituksesi hallintasivulta.

Mikä on ilmoitustakuu?

Yksityinen asunnon myyjä, joka päättää kääntyä välittäjän puoleen ja solmii toimeksiantosopimuksen jonkin Oikotien Ilmoitustakuuvälittäjän kanssa, on oikeutettu saamaan ilmoitushinnan (149 €) takaisin.
Tutustu tarkemmin ilmoitustakuuseen

Mikä on talosivu?

Talosivu auttaa asunnon etsijöitä tutustumaan kiinnostavaan taloon paremmin. Oikotien asunto- ja vuokrailmoituksissa löytyy suora linkki talosivulle.
Katso palvelun esittelyvideo
Tutustu talosivuihin

Oikotien talosivuilta näet mm. talon perustiedot, myynnissä ja vuokralla olevat asunnot, talon hintapyyntöhistoriaa, alueen hintakehityksen sekä sijainnin kartalla.

Lisäksi suurimpien paikkakuntien taloista talosivut tarjoavat tietoa myös alueen palveluista ja joukkoliikenteestä.

Lisäämällä talosivun suosikiksi viestit sen asukkaille, että talolla on kysyntää. Samalla varmistat saavasi tiedon talossa myyntiin tulevista asunnoista ensimmäisten joukossa.

Varmistamalla talosi tietojen ajantasaisuuden ja lisäämällä talostasi hienoja valokuvia voit lisätä asunnon etsijöiden mielenkiintoa omaa asuntoasi kohtaan. Oikotien myynti-ilmoituksesi näkyy hakutulosten lisäksi myös talosivulla.

Tiedot rakennuksista: Väestötietojärjestelmä, Väestörekisterikeskus, PL 70, 00581 HELSINKI. Poiminta-aika 17.12.2015. Tiedot ovat rakennuskohtaisia, eikä välttämättä kuvaa koko yhtiön tilannetta. Osa tiedoista on Oikotien käyttäjien täydentämää. Oikotie ei vastaa talotietojen oikeellisuudesta. Mahdollisia virheitä korjataan sitä mukaa, kun Oikotie saa niistä tiedon käyttäjiltään. Alueen hintatiedot perustuvat Tilastokeskuksen postinumerokohtaisiin keskiarvoihin toteutuneista kauppahinnoista (varainsiirtoveroihin pohjautuen). Talon ja alueen hintapyynnöt perustuvat Oikotiellä julkaistuihin myynti-ilmoituksiin.

Oikotie on kuvannut talojen julkisivuja, voidakseen tarjota käyttäjilleen Suomen parhaimman ja kattavimman kuvallisen rakennustietokannan ja palvellakseen käyttäjiään paremmin.

Mikä on Oikotien hinta-arvio?

Oikotien talosivuilta löytyvä hinta-arvio perustuu Oikotien laatimiin laskentamalleihin, joissa verrataan talossa viimeisen 6 kuukauden sisällä myynnissä olleita asuntoja, tai jos asuntoja on ollut talossa myynnissä liian vähän, arvio perustuu alueen postinumeroon.

Jokainen talo ja asunto on yksilö, siksi hinta-arvio ei ota huomioon yksittäisen asunnon kuntoa tai varustelua eikä kerro yksittäisen asunnon tarkkaa markkina-arvoa, vaan tarjoaa suuntaa antavan lähtökohdan hinnanmääritykselle. Omakotitaloille emme yksityisyyden suojaamiseksi näytä hinta-arvioita. Suosittelemme kääntymään kiinteistönvälittäjän puoleen tarkemman hinta-arvion saamiseksi yksittäisestä asunnosta.

Mitkä välittäjät ilmoittavat Oikotiellä?

Löydät kaikki Oikotiellä toimivat välittäjät, rakennuttajat ja kunnat sekä heidän ilmoituksensa ja yhteystietonsa välittäjähaun avulla.
Siirry välittäjähakuun

Muuta kysyttyä

Oikotie Myytävät Asunnot -sovellus

Oikotie Myytävät Asunnot -sovelluksella löydät alueesi myytävät asunnot. Voit hakea juuri sinulle sopivaa kotia lähialueeltasi, selata kohteita kartalla ja katsoa niistä lisätietoja. Sovellus toimii Apple iOS -laitteissa joiden käyttöjärjestelmän versio on vähintään iOS 7.1 ja Android-laitteissa, joiden käyttöjärjestelmän versio on vähintään 4.1. Lisäämme sovelluksiin uusia ominaisuuksia säännöllisesti, joten toiveesi ja palautteesi on tervetullutta. Voit lähettää palautetta suoraan sovelluksesta. Muistathan myös arvioida sovelluksen sovelluskaupassa, jos pidät sen käytöstä.
Voit ladata iOS-sovelluksen tästä
Ja Android-sovelluksen tästä

Oikotie Vuokrattavat Asunnot -sovellus

Oikotie Vuokrattavat Asunnot -sovelluksella löydät alueesi vuokrattavat asunnot. Voit hakea juuri sinulle sopivaa vuokrakotia lähialueeltasi, selata kohteita kartalla ja katsoa niistä lisätietoja. Sovellus toimii Android-laitteissa joiden käyttöjärjestelmän versio on vähintään 4.1 ja iOS-laitteissa joiden käyttöjärjestelmän versio on vähintään 7.1. Lisäämme sovelluksiin uusia ominaisuuksia säännöllisesti, joten toiveesi ja palautteesi on tervetullutta. Voit lähettää palautetta suoraan sovelluksesta. Muistathan myös arvioida sovelluksen sovelluskaupassa, jos pidät sen käytöstä.
Voit ladata iOS-sovelluksen tästä
Ja Android-sovelluksen tästä

Tuetut selaimet

Oikotie Asunnot -verkkopalvelun käyttöä tuetaan seuraavien selainten uusimmilla versioilla:

 • Microsoft Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Apple Safari

Lehdestä ostetut ilmoitukset

Mikäli olet ostanut Oikotie-ilmoituksen kumppanilehdeltämme, pääset muokkaamaan Oikotien ilmoitustasi tästä

Voinko ottaa ilmoitukseni pois näkyvistä väliaikaisesti?

Kyllä. Ilmoituksen voi laittaa lepotilaan, jolloin se säilyy ja voit muokata sitä. Lepotilassa oleva ilmoitus ei näy Oikotien kävijöille hakutuloksissa. Ilmoituksen voi aktivoida uudelleen veloituksetta ilmoituksen voimassaoloaikana. Voit poistaa ilmoituksen milloin tahansa.

Mistä saan ilmoitukseen kotini pohjapiirroksen?

Rakennusvirastosta tai taloyhtiösi isännöitsijältä. Mikäli ilmoittamasi kohde sijaitsee Espoossa tai Helsingissä, voit hankkia ne suoraan sähköisestä asiointipalvelusta:

Kuinka kauan suosikit on voimassa?

Suosikit on voimassa kunnes poistat sen itse Omat tiedot kohdasta "Suosikit".

Voinko pyytää tarjouksen usealta Ilmoitustakuuvälittäjältä?

Voit kysyä tarjousta usealta Oikotien Ilmoitustakuuvälittäjältä ja päättää itse, mikä sopimus on sinulle paras. Oikotie maksaa ilmoitushinnan takaisin ainoastaan niistä sopimuksista, jotka on tehty Oikotien Ilmoitustakuuvälittäjien kanssa.

Olen tehnyt sopimuksen Ilmoitustakuuvälittäjän kanssa, miten saan rahaa takaisin Oikotien ilmoittelusta?

Ilmoittamalla sopimuksesta Oikotie Asunnoissa ”Omat Tiedot”-osion "Ilmoitukset"-kohdassa. Huomaa, että sinun tulee ilmoittaa sopimuksesta 14 vuorokauden sisällä Oikotiellä julkaistun ilmoituksesi päättymisestä. Muista ilmoittaa tilinumerosi ja yhteystietosi takaisinmaksua varten. Kun Ilmoitustakuuvälittäjäsi on vahvistanut sopimuksen, palauttaa Oikotie sinulle maksamasi ilmoitushinnan.

Löydä inspiraatiota asumiseen