Myytävät tontit Mikkeli Vuolinko Vanha Kangasniementie 44, 50200 Mikkeli

55 000 €9 000 m²

Vanha Kangasniementie 44, 50200 Mikkeli

OMARANTAINEN OMAKOTITONTTI 8 KM MIKKELIN TORILTA

Haluatko rakentaa talon maaseutuympäristöön 8 km Mikkelin torilta tontille, jonka vieressä on asfalttitie ja jonka omasta rannasta pääset vesille Veri- ja Korpijärvelle?

Tontti on Verijärven Kalliolahden rannasta nouseva etelä-kaakkoinen aurinkoinen rinnetontti. Tontin itäpuolella on Vanha Kangasniementie, länsipuolella vuosikymmenen alussa rakennettu omakotitontti, pohjoisessa tontti rajoittuu metsään. Kaupanteon yhteydessä tonttia voi laajentaa pohjoiseen.

Rannassa on järeä sekametsäkaista, polkuja seka muutama vanha venepaikka. Nousevasta rinteestä on hakattu vanha, kuivuva metsä v. 2007, muutama elinvoimainen petäjä voitiin jättää. Sen jälkeen tontille on kasvanut vehmas uusi puusto.

Tontin osoitteeksi tulee Umpaanniemi 4 takana olevan tien mukaan. Tältä tontilta on kuitenkin suora yhteys Vanhalle Kangasniementielle vesiosuuskunnan liittymän kautta. Umpaanniemitie on osa 1700-luvulla rakennettua Mikkeli-Kangasniemi maantietä, mikä osa on jäänyt päätila Luukkolan sisäiseksi tilustieksi. Alueella on Sprengportenin 1700-luvun sotilaskartoissa nimi Umbaa.

Naapuritontin rakentamisen yhteydessä tontille rakennettiin Koivikon vesiosuuskunnan puhdasvesi ja viemäriliittymät. Ne on ostettava erikseen.

Kuvissa on ensimmäisenä tontin ranta Verijärven Kalliolahdelta kuvattuna. Sitten on yleiskartta päätila Luukkolan alueelta sekä tontin hahmotelma kartalle. Viimeisissä kuvissa on näkymät Vanhalta Kangasniementieltä tontille.

Viereinen Umpaanniemi on luonto- ja maisema-arvojen takia kaavoituksessa jätetty rakentamatta. Sieltä löytyy aurinkoinen tontille tarkoitettu lastenranta. Päätilalla on Verijärvellä retkeilyyn sopiva isohko Lamposaari ja pienempi Mustasaari.Lisäksi järven alueella on Metsähallituksen retkeilyalueeksi jättämiä rantoja runsaasti.

Lukijan kannattaa tutustua myös Luukkolan yleiskartassa näkyvään Luukonlammenrannan tonttialueeseen Oikotien kohde 9524535.

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Vanha Kangasniementie 44, 50200 Mikkeli
Kaupunginosa
Kohdenumero
15017341
Tonttityyppi
Omakotitalotontti
Tontin pinta-ala
9 000 m²
Tontin pinta-ala
9 000 m²
Rannan (vesistön) tyyppi
Järvi
Rannan suunta
Kaakko
Rannan kuvaus
Rannassa on järeä sekametsä, polku ja vanhoja venepaikkoja.
Rannan pituus
75
Rannan omistus
Oma ranta
Metsästysoikeudet
Tontti kuuluu Kovalan-Vanhalan Erä ry:n alueeseen. Seura toimii tiiviissä yhteistyössö Mikkelin varuskunnan metsästäjien kanssa.
Kalastusoikeudet
Alue kuuluu Itä-Puulan - Korpijärven osakaskuntaan, katso www.itapuula.net
Palvelut
Vanhalan ala-aste on kunnostettu joku vuosi sitten. Kyläkauppa on 3 km päässä.

Hintatiedot ja muut kustannukset

Velaton hinta
55 000 €
Myyntihinta
55 000 €
Neliöhinta
6,11 € / m2
Muut kustannukset
Tontin erottamis- ja lainhuutokulut Maanmittauslaitoksen hinnoittelun mukaan.

Talon ja tontin tiedot

Rakennuksen tyyppi
Omakotitalotontti
Tontin koko
9 000 m²
Tontin omistus
Oma
Tontin kuvaus
Rannassa järeä sekametsäkaista. Sen jälkeen alkaa kalliopohjainen nouseva rinnetontti.
Kaavatiedot
Alueella on Mikkelin Korpijärvi, Ylänne, osa Puulavettä ym. alueen rantaosayleiskaava. Yli 5000 m2 tontille saa rakentaa 200 m2 suuruisen omakotitalon ja 120 m2 talousrakennuksia. Yli hehtaarin tontille saa rakentaa 250 m2 omakotitalon ja 150 m2 talousrakennuksia.
Liikenneyhteydet
Bussipysäkki lähellä, Koulujen aikaan on tiheät bussiyhteydet. Muulloin työhön kohtuullisesti sopivat aamu- ja iltapäivävuorot. Sujuvat yhteydet omalla autolla
Rasitteet ja oikeudet
Ei
Pihan kuvaus
Osa tulevasta piha-alueesta on vanhaa peltoa/laidunta.
Pihan ilmansuunnat
Eteläkaakko.
Vesistö
Kalliolahti on osa Verijärveä, jonka pituu on noin 3 km. Siltä on salmen kautta pääsy isommalle Korpijärvelle, joka puolestaan laskee Korpikosken kautta Puulaan. Järvessä on retkeilykohteeksi sopiva päätilan Lamposaari ja kalliosaari sekä Metsähallituksen retkeilyalueiden rantoja.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Leo Tarssanen
Puh: +358 400 176 563
Leo Tarssanen
Leo Tarssanen
Puh: +358 400 176 563

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.