Velaton hinta
15 000 €
Tontin pinta-ala
25,80 ha
Kaupunginosa
Kaurissalo
Kaupunki
Kustavi

Talonpoikaiskartanon mailla rakennuspaikkoja vielä 10 pientalolle

10 RAKENNUSPAIKKAA 50 m2 OK-TALOLLE, OMAA ALUETTA 1000 m2 JA AARI PELTOA. MAHDOLLISUUS KÄYTTÄÄ YHTEISIÄ SAUNOJA, 2500 HEHTAARIN VESIALUEITA SEKÄ VUOKRATA KARTANON RAKENNUKSIA JA MAITA TAI RAKENTAA TOIMITILOJA/HALLEJA.

Nyt Kustavissa tarjolla ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa 25 hehtaarin tilalla on mahdollisuuksia moneen. Pienellä kertamaksulla saat kauniista maisemista asuin-(tai vapaa-ajanvietto)paikan sekä aarin peltoa ja oikeuden rantaan 30 vuodeksi, mutta samalla mahdollisuuden vuokrata tilan rakennuksia tai maita omaan käyttöösi tai yrityksellesi.

HUOM: tässä vuokramallissa saat jopa 20 tuhannen euron hyödyn liittymämaksuissa ja muissa kaupan kuluissa! Ajattele, ei tarvitse maksaa lainhuutoa tai kaupanvahvistajalle, ei lohkomisesta eikä varainsiirtoveroja!!

Tilalla on kunnan myöntämä lupa kahdeksi vuodeksi rakentaa 20 pientaloa (yht. 1000 k-m2, sekä 10x30 m2 lomarakennusta ja noin 1500 k-m2 kasvihuone-, halli- ja verstastilaa). Tonteista 7+3 on jo vuokrattu.

Tässä tarjolla olevat asuinpaikkaa 10 muodostavat yhtenäisen kartan mukaisen noin 1,15 ha suuruisen alueen, jossa on vapaus suunnitella 10 rakennuksen paikat parhaalla mahdollisella tavalla. Paikka on oikein kaunista mäntyvoittoista maisemaa. Suunnittele kalliolle vaikka uusi persoonallinen oma saaristolaiskylä.

Hinnalla 15.000 ostaja lunastaa käyttöönsä 30 vuoden vuokraoikeuden (plus option jatkaa vuokrausta haluamansa ajan). Tonttiin eli reviiriin kuuluu 1000m2 suuruinen oma alue ja alle 50 m2 rakennusoikeus OK-talolle sekä aari peltomaata. Lupa mahdollistaa lisärakennusten tekemisen esim. varasto ja vierasmaja sekä yhteinen pihasauna. Kts. viimeisin kuva suunnitelmakartasta.

PS. Toki voit valita rakennusalan muutenkin, kunhan pysyt tällä 1,15 ha alueella ja 500 + 100 k-m2 kokonaisrakennusoikeuden sisällä. Esim. tee kaksi 250 m2 OK-taloa ja niille yhteinen 100 m2 pihasauna-oleilutila. Jos koko 1,15 ha alue menee yhdelle, voidaan 30 vuoden vuokranmaksun ehdoista neuvotella.

Maatilan rakennuksia voi vuokrata tilaisuuksiin, toimitiloiksi, varastointiin ja yritystoimintaan. Tilalla on hyvät mahdollisuudet kotieläinten pitoon – pihapiiristä löytyy navetta, talli sekä laidunmaata. Tilalle voi tarpeen mukaan rakentaa erilaisia rakennuksia yksin tai yhteishankkeina, esim. verstas-hallitilaa, kasvihuoneita, lomamökkejä.

Tilalla on vesi-, viemäri- ja sähköliittymät jo valmiina. Ostajat hoitavat kaivuu- ja liitäntätyöt pientaloihin, mutta erillisiä liittymämaksuja niistä ei enää tule ostajan maksettavaksi.

Sopimukseen sisältyy laajojen vesialueiden käyttöoikeus. Vesialueita on vuokralla 2113 vuoteen asti käytössä 2500 ha, joka mahdollistaisi vaikka kalastajaksi ryhtymisen. Maatilan yhteisten venevalkamien lisäksi voisi mainita mm. 2,7 ha "Majakkapaikka" saaressa.

Lisää tietoa tilasta sekä ehdotuksia ja ideoita sivustolla kuningaskunta.org

Tulen näyttämään paikkoja, tai omistaja tulee paikalle tarvittaessa esittelemään tilaa mielellään yli 20 vuoden kokemuksellaan.

Vähän myös itse maatilasta: Itätalon talonpoikaiskartanon laajassa pihapiirissä on arvokkaan päärakennuksen lisäksi mm. väentupa, Flemingin metsästysmaja, graniittikivinen navetta, talli, aittoja ja kiviholvikellareita.

Itätalo oli aikoinaan Lounais-Suomen suurin tila. Se toimi nk. piispantalona ja kuului kirkolle. Tila on ollut kaupankäynnin ja merenkulun keskus kahden tärkeän väylän varrella. Uskonpuhdistuksen yhteydessä tila siirtyi Flemingin suvulle, joka hallinnoi tilaa 200 vuoden ajan. Nykyään tila on maakuntakaavassa suojeltu.

Ympäristö on vanhaa saariston perinnemaisemaa. Alueelta löytyy ikimetsiä, laakeita kallioita, lampia, kiviaitoja, reheviä notkoja ja jalopuita, laidunmaita sekä vanhoja perustuksia. Mukavat kävelymatkat merenrantaan: Maljunpuhdin yhteinen venevalkama on 1 km (josta vuokrattavissa parkkialue ja laituri) ja tilan oma rantapalsta 1,5 km päässä (mm. uimaranta). Tilalla 700m yhteistä rajaa Luonnonperintösäätiön ikiajoiksi suojeleman luonnonsuojelualueen Topenginleijan kanssa.

Pääset tutustumaan kohteeseen ottamalla yhteyttä välittäjään, jonka kanssa voi sopia tarkemmin aikatauluista. Kysy lisää: Jouni Järvinen, 050 5298299 lkv@finnea.fi

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Kaupunginosa
Kaurissalo
Kohdenumero
16117157
Tonttityyppi
Omakotitalotontti
Tontin pinta-ala
25,80 ha
Pinta-alojen lisätiedot
Jokainen tontin vuokraaja saa 30 vuodeksi omaan käyttöönsä 1000 m2 suuruisen "reviirin". Siinä puut ja kaikki on omassa käytössä. Lisäksi sopimukseen kuuluu 100 m2 pelto/kasvimaata. Koko tilan pinta-ala on noin 25,8 ha. Siitä 0,4 ha lahjoitetaan naapurille, joten vuokralaisten käytettävissä alue näin noin reilut 25 hehtaaria. Esimerkkejä rakennuksista tilalla: 1. Päätalo 218 m2 2. Väentupa 177 m2 3. Flemingin metsästysmaja 156 m2 4. Luhti 80 m2 5. Kaksi vilja-aittaa 134 m2 6. Puutarhurin maja 25 m2 7. Talli 207 m2 8. Kivinavetta 667 m2 9. Sikalan perustukset 10. Suolaspuori 9 m2 11. Graniittiholvikellarit 30 m2 12. Sauna 40 m2 (seinä auki, katto alhaalla) 13. Korttimylly 10 m2 (vanha tuulimylly)
Rannan (vesistön) tyyppi
Meri
Rannan kuvaus
Tilalla omaa rantaa n. 300 m, kallioita ja loivempaa. Hyvä ja sopivasti jyrkkenevä ranta, paikoin hiekkarantaa. Eri rannan osat sopii isoille veneille, osa pikkulasten vesileikkeihin.
Rannan omistus
Oma ranta
Kalastusoikeudet
Yhteensä tuhansia hehtaareja merialueita. Mahdollisuus elättää itseään vaikka kalastajana. Silloin voisi rakentaa vene- ja huoltorakennuksen rantaan (vaikka osin veden päälle).
Ajo-ohjeet
Laita GoogleMaps'iin tilan osoite. Sijainti Kustavin pohjoisella saarella Kaurissalossa.
Palvelut
Kirjasto, terveyskeskus, päiväkoti ja ala-aste Kustavin kirkonkylässä. Yläaste ja lukio löytyy Taivassalosta.
Kiinteistötunnus
304-407-5-86

Hinta

Velaton hinta
15 000 €
Myyntihinta
15 000 €
Neliöhinta
0,06 € / m2

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Paikallistiestä ei mene tiemaksua. Jos haluat järjestäytyneen yhteisen venevalkaman käyttäjäksi, siitä menee kultakin käyttäjältä normaalit vuosimaksut. Järjestäytymättömiä maita ja vesiä voi käyttää jokamiehen oikeudella ilman maksua (siten kuin yhteisaluelaki sallii). Jokainen vastaa omien rakennusten kiinteistöverosta. Kustavissa on hyvin edullinen kiinteistöveroaste ja muutkin verot ovat Suomen matalimmasta päästä. Kunta tarjoaa erityisetuja lapsiperheille, kysy lisää.

Talon ja tontin tiedot

Rakennuksen tyyppi
Omakotitalotontti
Kunnallistekniikka
Tilalla on sähkö- sekä vesi- ja viemäriliittymät. Kaivovettäkin riittää joten kasteluvedestä ei tarvitse maksaa. Valokuitukaapeli menee tilan läpi. Tilan sisällä jaetaan liittymät kullekin alamittarein ja kukin maksaa niistä kulutuksen mukaisessa suhteessa. Osakkaat sopivat putkien ja johtojen jatkovedoista ja halutessaan voivat ottaa valokuidun käyttöön. Kun liittymät jaetaan tilan sisällä vuokralaisille, voi säästösi nousta jopa 20 tuhanteen euroon!
Tontin omistus
Valinnainen vuokratontti
Tontin kuvaus
Rakennusten ympärillä olevia kunkin omia alueita ei lohkota eikä pyykitetä. Ne eivät siten ole virallisesti "tontteja" vaan niiden hallinnasta sovitaan vuokrasopimuksessa, jossa esim. "sopimus oikeuttaa XX:n hallitsemaan yksinoikeudella noin 1000 m2 aluetta, jolla olevat puut ja XX:n rakentamat rakennukset kuuluvat rakennuksen omistajalle". Sopimus sitoo osapuolia 30 vuoden ajan ja sen voi kiinnittää Kiinteistötietojärjestelmään (KTJ). Sen jälkeen vuokrausta voi jatkaa ja maksaa vuokra joko kerran kuukaudessa tai vuodessa.
Maanvuokraaja
Kiinteistöosakeyhtiö Itätalo Kustavi, Y-tunnus 1085387-5
Kaavoitustiedot
Tila sijaitsee haja-asutusalueella. Perusrakennusoikeus on yleensä 10 % tilan pinta-alasta. Alueelle on kunnan toiveissa joskus laatia yleiskaava tai rannoille rantaosayleiskaava. Tilan rantapalstalle on voimassa rakennuslupa 40 neliöiselle rantasaunalle (PS. aiemmin saatu poikkeamislupa jopa 80 k-m2 saunalle).
Harrastusmahdollisuudet
Ulkoilureittejä, Uimaranta lähellä
Liikenneyhteydet
Sujuvat yhteydet omalla autolla asfalttiteitse, Kustavin keskustaan pyörämatka 12 km. Useita venevalkamia veneellä liikkujille. Veneellä pääsee esim. Itätalon tai Maljunpuhtin rantaan.
Rannan (vesistön) tyyppi
Meri
Rakennusoikeus
Alle 50 k-m2 kukin
Lisätietoa rakennusoikeudesta
Uusien asuinrakennusten pinta-alan ollessa alle 50 k-m2 niihin ei kohdistu tiukat energiavaatimukset. Tuo on ihanteellinen pinta-ala asunnolle muutenkin, jossa ei tarvitse olla omaa saunaa tai autotallia tms. tiloja. Ei ole myöskään liikaa siivottavaa. Ja huomaathan, että harjakatolla taloon saa mukavasti lisätilaa kun tekee yläkertaan matalaa alle 1,6 m korkeaa parvitilaa. Lopulla 10 tontin ryhmällä on käytössään lisäksi noin 100 k-m2 rakennusoikeutta yhteisille rakennuksille, kuten sauna ja kokoontumistila, yms tarpeellista.
Rasitteet ja oikeudet
Itätalolla on vuokrasopimus, joka sisältää oikeuden käyttää UPM:n omistamaa laajaa 2500 hehtaarin vesialuetta 304-407-7-24 virkistyskalastukseen 31.12.2113 asti (sadan vuoden vuokra 0 euroa, kts. karttaliite kuvien lopussa).
Pihan kuvaus
Suuri talouskeskusalue käsittää monenlaista: reheviä vaahterametsiköitä, lampi, lähteitä, kiviaitoja ja muita rakennelmia, sileitä kalliota, niittyjä, laidunta, yms.
Maasto
Oikein kaunista saaristolaismaisemaa, jossa karut kalliot ja rehevät notkot vuorottelevat. Harvinaisia kasveja ja puita, villieläimiä, satoja vuosia vanhoja raunioita, naapurissa 22 ha suuruinen "ikuisiksi ajoiksi suojeltu" Topenginleija, johon voit tutustua Luonnonperintösäätiön sivuilla: https://luonnonperintosaatio.fi/fi/suojelualueet/varsinais-suomi/topenginleija
Vesistö
Saaristomeri, Itämeri. Lisäksi pieni kallioiden rajaama lampi tilan keskellä.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Jouni Järvinen
LKV, LVV, Tj.
Puh: 0505298299
Keskusta, 39200 Kyröskoski
Jouni Järvinen
LKV, LVV, Tj.
Jouni Järvinen
LKV, LVV, Tj.
Puh: 0505298299

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.