1 500 000 €56,05 ha

Uusikarrintie 114, Ypäjä, YpäjäOh, k, rt, et, 7 mh, th, työh, psh, s, khh, 3 wc, suihku/wc, 2 vh, aula.

Uusikarrintie 114, Ypäjä

Harvinainen herkku tarjolla, nimittäin 56 ha hevostila ja vanha kartanotyylinen päärakennus 338/367 m². Luonnonkivijalassa on vuosi 1908, mutta rakennustiedon mukainen rakennusvuosi on 1924. Päärakennus on ollut alkujaan 1 kerroksinen, v.1924 on mahdollisesti tehty toinen kerros. Alkuperäinen rakennus on peruskorjattu ja sen molempiin päätyihin on tehty laajennukset vuosina 2007-2008. Peruskorjaus on tehty vanhan päärakennuksen hirsirunko, kattorakenne ja luonnonkivijalka säilyttäen. Piha-aluetta on n. 3,5 ha, jolla sijaitsee mm. päärakennus, tallit ja tarhat. Tarhoja on 13 kpl, ja niiden määrää ja kokoa on mahdollista muokata tarpeen vaatiessa. Tarhoista 8 kpl, sekä ratsastuskenttä (n. 60m x 35m), on salaojitettu. Osasta tarhoja on suora pääsy laitumille. Kiinteistöllä on myös v.1920-luvulla rakennettu 30 lehmän kiviperusteinen ja mansardikattoinen navetta, mikä on peruskorjattu hevostalliksi v.2007. Peruskorjauksen yhteydessä on madallettu tallin osuutta, että on saatu vintille korkeampaa tilaa. N. 400 m²:n (rakennustiedon mukainen pinta-ala 918 m² ja kaksi kerrosta, eli tallin vinttitila on mukana rakennuksen neliöissä) tallissa on 18 karsinapaikkaa, joista 14 varsoituskokoisia. Lisäksi tallissa on vesikiertoisella lattialämmityksellä varustetut tilat; pesutila, satulahuone, tallipesukone kuivatushuoneessa, wc ja toimenpidehuone pakkopilttuulla. Rakennuksessa on myös heinähuone, rehuhuone ja koko tallin pituinen varastovintti. Rakennus on tiilirakenteinen ja myös taitekaton katteena on tiili. Osa rakennuksesta on lämmintä tilaa, minkä lämmitys on johdettu hakelämpökeskuksesta. Tallirakennuksessa on koneellinen ilmanvaihto, voimavirta ja automaattijuotto (ei lämmitetty). Peruskorjauksen yhteydessä kaikki tallin käyttövesi- ja viemäriputket on uusittu.

Erillinen, huonokuntoisen leivintuvan jatkeeksi v.2008 rakennettu n. 94 m²:n vieroitushalli varsoille. Rakennuksessa on juottoautomaatti, sähkö ja vesi sekä lattiakaivo, mistä harmaat vedet on ohjattu maastoon.

Vanhaan kivirakenteiseen viljamakasiiniin tehty 2-3 hevosen kivipihatto, jossa on sähköt sekä yksi lämmitetty juoma-astia. Pihapiiristä vähän erillään on v.2009 rakennettu, 1140 m²:n heinäkuivuri, jonka kummassakin päässä on ilmastoidut ja eristetyt pihatot ja tarhat 7-10 hevoselle. Sisällä ja molemmissa tarhoissa on lämmitettävät juoma-astiat. Ulkotarhat on salaojitettu. Heinäkuivuri on ritilälattialla ja kookkailla kuivainpuhaltimilla (8 kpl 7,5 kW puhaltimia, mistä samanaikaisesti käytössä voi olla 2 kpl) varustettua hallitilaa.

Tilalla on n. 3,5 ha:n pihapiirin lisäksi teitä ja muuta aluetta n. 1,5 ha. Muutama vuosi sitten harvennettua kotitarvemetsää, jossa isoja vanhoja puita, on n. 1,5 ha. EU-tukikelpoisia peltoja on 49,44 ha, joista nyt laitumena n. 15 ha. JOS KOKONAISUUS TUNTUU TARPEISIISI LIIAN ISOLTA, ON MAHDOLLISUUS NEUVOTELLA MYÖS PIENEMMÄN OSAN OSTOSTA.

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Uusikarrintie 114, 32140 Ypäjä
Kaupunginosa
Ypäjä
Kohdenumero
55692
Kerroksien lukumäärä
2
Tilan tyyppi
Maatila
Tilan pinta-ala
56,05 ha
Asuinpinta-ala
338 m²
Tontin pinta-ala
56,05 ha
Kokonaispinta-ala
367 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Pinta-alan peruste: Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu Rakennuksen pinta-ala, 338/367 m², on rakennustiedon mukainen. Asuinkerroksessa on osittain avonaista tilaa iso eteinen/aula, olohuone, ruokailutila ja keittiö. Asuinkerroksessa on lisäksi kaksi makuuhuonetta, työhuone ja takkahuone sekä sauna, pesuhuone, kodinhoitohuone, vaatehuone ja kolme wc:tä. Yläkerrassa on viisi makuuhuonetta sekä wc/suihkuhuone, vaatehuone ja lisäksi iso ja avara aulatila. Sisäänkäyntejä on yhteensä neljä, pääsisäänkäynti aulaan. Molemmista päädyistä on omat sisäänkäynnit, missä toisessa on kätevä kuraeteinen ja toisesta käynti saunalta terassille.
Huoneiston kokoonpano
Oh, k, rt, et, 7 mh, th, työh, psh, s, khh, 3 wc, suihku/wc, 2 vh, aula.
Huoneita
10
Kunto
Hyvä
Lisätietoa vapautumisesta
Sopimuksen mukaan
Terassin kuvaus
Katettu terassi sisäänkäynnin edessä.
Kylpyhuoneen varusteet
Pesuhuone on laatoitettu ja varustettu lattialämmityksellä ja kahdella suihkupaikalla. Yläkerrassa on lisäksi oma suihku/wc -tila. WC (4): Asuinkerroksessa on kolme erillistä wc:tä, joista kaksi on talon päädyissä ja yhteen on käynti aulasta. Kaikki wc:t on laatoitettu. Yläkerrassa on lisäksi wc/suihkutila, missä on massalattia ja laatoitetut seinät.
Säilytystilat
Päärakennuksessa on kaksi vaatehuonetta ja ulkorakennuksissa useita kylmiä säilytystiloja.
Tehdyt remontit
Vuosina 2007-2008 päärakennus on peruskorjattu ja sen molempiin päätyihin on tehty laajennus. Alkuperäinen rossipermanto on purettu, kaikki orgaaninen poistettu sorapohjaan saakka ja lattiavasoista alkaen kaikki on uusittu ja eristetty ja lattiaan on asennettu vesikiertoinen lämmitys (7-8 krs.gyproc). Laajennusosissa on mm. pesutilat. Yläkertaan on rakennettu makuuhuoneet. Ulkoseinät on levytetty ja eristetty. Kaikki sähköt, sähkötaulut ja käyttövesi- ja viemäriputket on uusittu peruskorjauksen yhteydessä. Talon sekä pihateiden osuus on salojitettu.
Rannan kuvaus
K
Rannan kuvaus
Tila rajoittuu Ypäjokeen idän puoleiselta rajaltaan.
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
Reilun kokoinen sauna Iki- puukiukaalla antaa makoisat löylyt tarvittaessa isommallekkin porukalle. Sauna sijaitsee talon toisessa päädyssä, mistä on käynti terassille. Saunan seinät on paneloitu tummin sävyin ja lauteet on hieman vaaleammat. Lattiassa on laatoitus ja lattialämmitys. Kiukaan takaseinässä on rouhea kivilaatoitus.
Ajo-ohjeet
Ypäjän keskustasta, liikenneympyrästä suunnataan kohti Ypäjänkylää. Ypäjänkyläntietä ajetaan n. 5 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle Uusikarrintielle, mitä jatketaan reilu kilometri. Kuivuri jää vasemmalle puolelle ja tie päättyy piha-alueelle.
Palvelut
Ypäjän keskustan palvelut, mm. päivittäistavarakauppa, apteekki, pankki, terveysasema ja ravintola n. 6 km päässä. Hevosopistolle matkaa on n. 7 km.
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
981-408-4-62

Hinta

Myyntihinta
1 500 000 €
Kiinnitykset
1117200

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Lisätietoja maksuista: Hakekeskuksen täyttö tilattu Somerolaiselta yritykseltä. Kertatäyttö on 36 m³, mikä kovilla pakkasilla riittää 2-3 kk ajan (täyttöjä ollut n. 3 krt/v.), hinta/täyttö on ollut n.370 €. Kesäaikaan lämmityshaketta ei ole käytetty lainkaan, koska järjestelmä mahdolistaa myös sähkölämmityksen. Sähkönkulutus koko kiinteistöllä on ollut n. 5200 kWh/kk (perustuu vuosikulutusarvioon). Jätevesipuhdistamoon lisättävät kemikaalit (puolivuosittainen kustannus n. 100 €) ja jätekaivon tyhjentäminen vuosittain (n. 130 €/kerta) muodostavat jätevesien kustannukset, kun järjestelmää ei ole tarvinnut huoltaa/korjata. Roskiksen tyhjennyksen on hoitanut Loimi-Hämeen Jätehuolto ja jätekaivon tyhjennyksen Envor. Uusikarrintiellä on tiekunta, mikä on muodostettu aikanaan tiellä olevan sillan korjauksen yhteydessä. Tiekunta ei kuitenkaan ole aktiivinen, vaan myytävän tilan toimesta on hoidettu tien huolto aurauksineen. Tien varrella ei ole enää muita vakituisessa käytössä olevia rakennuksia, ja myytävä tila on tien päässä.
Kiinteistövero
8 000 € / vuosi

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Rakennuksen tyyppi
Maatila
Rakennusvuosi
1924
Kerroksia
2
Rakennusmateriaali
Hirsi ja Puu
Perustus
Alkuperäinen rakennuksen osa on perustettu luonnonkivijalalle ja siinä on peruskorjauksessa täysin avattu ja uusittu rossipohja. Laajennusosat on tehty betonilaatalle.
Kattomateriaali
Pelti
Kattotyyppi
Harjakatto
Energialuokka
Myyjä hankkii energiatodistuksen myöhemmin.
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Ilmastointijärjestelmä
Koneellinen, päärakennuksessa kaksi konetta lämmöntalteenotolla ja tallissa oma järjestelmä (ei lämmöntalteenottoa).
Tontin koko
56,05 ha
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Ypäjänkylän osayleiskaava, lisätiedot kaavoituksesta antaa Ypäjän kunta. Tila on kaavassa MT (Maatalousalue) ja AM/s (Maatilojen talouskeskusten alue, jonka rakennuskanta/ympäristö säilytetään) -alueella, kaava-alueen rajalla.
Kaavatilanne
Osayleiskaava
Liikenneyhteydet
Loimaa n. 16 km Forssa n. 30 km Salo n. 60 km Turku ja Hämeenlinna n. 80 km Tampere n. 100 km Pori n. 120 km Helsinki n. 145 km
Alueen kuvaus
Tilalla on n. 3,5 ha:n pihapiirin lisäksi teitä ja muuta aluetta n. 1,5 ha. Muutama vuosi sitten harvennettua kotitarvemetsää, missä on isoja vanhoja puita, on n. 1,5 ha. EU-tukikelpoisia peltoja on 49,44 ha, joista nyt laitumena n. 15 ha.
Rannan kuvaus
Tila rajoittuu Ypäjokeen idän puoleiselta rajaltaan.
Vesistön kuvaus
Ypäjoki
Muut rakennukset
Kiinteistöllä on päärakennuksen lisäksi v.1920-luvulla rakennettu 30 lehmän kiviperusteinen ja mansardikattoinen navetta, mikä on peruskorjattu hevostalliksi v.2007. Peruskorjauksen yhteydessä on madallettu tallin osuutta, että on saatu vintille korkeampaa tilaa. N. 400 m²:n (rakennustiedon mukainen pinta-ala 918 m² ja kaksi kerrosta, eli tallin vinttitila on mukana rakennuksen neliöissä) tallissa on 18 karsinapaikkaa, joista 14 varsoituskokoisia. Lisäksi tallissa on vesikiertoisella lattialämmityksellä varustetut tilat; pesutila, satulahuone, tallipesukone kuivatushuoneessa, wc ja toimenpidehuone pakkopilttuulla. Rakennuksessa on myös heinähuone, rehuhuone ja koko tallin pituinen varastovintti. Rakennus on tiilirakenteinen ja myös taitekaton katteena on tiili. Osa rakennuksesta on lämmintä tilaa, minkä lämmitys on johdettu hakelämpökeskuksesta. Tallirakennuksessa on koneellinen ilmanvaihto. Tallirakennuksessa on voimavirta ja automaattijuotto (ei lämmitetty). Peruskorjauksen yhtey...
Pihan kuvaus
Piha-aluetta on n. 3,5 ha, jolla sijaitsee mm. päärakennus, tallit ja tarhat. Pihatiet ja päärakennus on salaojietettu. Tarhoja on 13 kpl, ja niiden määrää ja kokoa on mahdollista muokata tarpeen vaatiessa. Tarhoista 8 kpl, sekä hiekkapintainen ratsastuskenttä (n. 60m x 35m) on salaojitettu. Osasta tarhoja on suora pääsy laitumille.
Lämmitys
Oma hakelämpökeskus, asuinkerroksessa vesikiertoinen lattialämmitys ja yläkerrassa vesikiertoinen patterilämmitys.

Tilat ja materiaalit

Muut tilat
Yläkerran iso ja avoin aulatila antaa mahdollisuuden monenlaiseen tekemiseen. Aulassa on laminaattilattia ja vesikiertoinen patterilämmitys. Asuinkerroksessa on olohuoneen, aulan ja kahden makuuhuoneen lisäksi työhuone ja takkahuone, joissa on laatoitettu lattia ja vesikiertoinen lattialämmitys. Näissä kahdessa huoneessa on kaakeliuunit puulämmitykseen.
Lisätietoja makuuhuoneen varusteista
Asuinkerroksessa on kaksi makuuhuonetta, joissa molemmissa on oma pystymuuri leppeään lämmitykseen. Molemmissa huoneissa on laminaattilattia ja vesikiertoinen lattialämmitys. Yläkerrassa on viisi makuuhuonetta, joista osassa on lautalattia ja osassa laminaatti. Yläkerran makuuhuoneissa on vesikiertoinen patterilämmitys ja lisäksi yhdessä makuuhuoneista on pystymuuri.
Olohuoneen varusteet
Olohuoneessa on laatoitettu ja lämmitetty lattia, mikä jatkuu samalla materiaalilla ruokailutilaan, keittiöön ja aulaan. Olohuone sijaitsee alkuperäisessä rakennuksen osassa, ja sisäseiniin on otettu näkyviin upea vanha hirsi. Keittiön väliseinä on tiiltä ja sen keittiön puolella on iso varaava takka. Tila on avoin niin aulaan kuin ruokailutilaankin.
Ominaisuudet
Kohde myydään kalustettuna: Ei

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Puh: 03-436 1130
Forssan Kiinteistökauppiaat Oy LKV
Kartanonkatu 6 L 1-2, 30100 Forssa
SKVL:n jäsen
Puh: 03-436 1130

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita