22,50 ha

Lepolantie 215, Kylmälänkylä, Muhospäärakennuksessa pirtti, keittiö ja kaksi kamaria

Myytävänä maa- ja metsätila, jossa kulttuurihistoriallinen pihapiiri ja kolme lomarakennuspaikkaa

Haaveiletko loma-asumisesta maaseudun rauhassa? Meillä on tarjolla idyllinen vanha maalaistalo "Huikola", monipuolisen loma-asumisen tarpeisiin. Perinteisen loma-asumisen lisäksi sinulla on mahdollisuudet esimerkiksi puutarhaviljelyyn, pienimuotoiseen eläinten pitoon, metsänhoitotöihin jne. Ympäristö tarjoaa lisäksi oivat mahdollisuudet esimerkiksi metsästykseen, marjastukseen, sienestykseen ja vaikkapa ratsastukseen.

Huikola (Niemelän tila) sijaitsee Muhoksen Kylmälänkylässä Muhosjoen varressa noin 15 km Muhoksen kirkonkylän keskustasta Kestilän suuntaan. Koko tilan pinta-ala on reilut 22 ha.

Tila sisältää nykyisen piha-alueen noin 1,5 ha, peltoa noin 3 ha sekä metsämaata noin 18 ha. Joen rantaviivaa on reilu puoli puoli kilometriä.

Pihapiirissä on 1800-luvun lopulta peräisin oleva päärakennus noin 120 m2, joka on hirsirungoltaan ja pintojen käsittelyn osalta kunnostettu viimeisen 10 vuoden aikana. Pirtissä lämmitys hoituu perinteisellä lohkokivistä rakennetulla leivinuunilla ja kamareissa pönttöuuneilla. Keittiössä on kamiinalämmitys.

Päärakennuksen sähköistys on uusittu kokonaisuudessaan viisi vuotta sitten. Sähkönjakelun hoitaa Oulun Seudun Sähkö Oy. Vesi tulee Muhoksen Vesi Oy:n toimittamana pihapiirin vesipostiin. Käymälänä toimii pihan perällä oleva puucee. Rakennuksen käyttö on nykyisellään käytännössä mahdollista lähinnä kesäasuntona, mutta rakennettavissa helposti myös ympärivuotiseen käyttöön soveltuvaksi.

Talousrakennuksista 1950-luvulla rakennettu varastorakennus (80 m2) on täydellisesti peruskorjattu vuonna 2017. Hirsirakenteiset, 1900-luvun alkupuolelta olevat aitta, sauna ja puohi ovat tyydyttävässä kunnossa.

Metsällisen tiedon löydät valokuvien yhteydessä olevista palstakohtaisista yhteenvedoista. Tiedot perustuvat Metsäkeskuksen "Metsään.fi-palvelussa" tilaa koskeviin 1.1.2022 mukaisiin tietoihin.

Muhoksen kunta on vahvistanut tilalle 31.5.2021 ranta-asemakaavan, joka ei ole vielä lainvoimainen. Kaavassa on vahvistettu rakennusoikeudet pihapiirin nykyisille rakennuksille (yhteensä noin 200 m2) , lisärakennusoikeutta 300 m2 ja rantasaunan jokivarteen sekä rakennusoikeudet kolmelle lomatontille jokivarteen tilan pohjoispäähän.

Tutustu ranta-asemakaavaan. kaavakartta: https://muhos01.oncloudos.com/kokous/20211814-9-1.PDF kaavaselostus: https://muhos01.oncloudos.com/kokous/20211814-9-2.PDF

Toivomme löytävämme ostajan koko tilalle, mutta olemme valmiit neuvottelemaan myös pelkän pihapiirin (sovitulla peltolisällä) myynnistä lomapaikaksi ja myös irrottamaan lomatontit myyntikokonaisuudesta.

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Lepolantie 215, 91500 Muhos
Kaupunginosa
Kylmälänkylä
Kohdenumero
16194181
Kerroksien lukumäärä
1
Tilan tyyppi
Maatila
Tilan pinta-ala
22,50 ha
Asuinpinta-ala
120 m²
Kokonaispinta-ala
22,50 ha
Pinta-alojen lisätiedot
Alue on osa harvaan asuttua Kylmälänkyläntiehen tukeutuvaa nauhamaista kyläaluetta ja Muhosjokeen rajoittuvaa metsä- ja peltoaluetta, sekä kulttuurimaisemaa. Kaava-alueen eteläosassa on 1800-luvulla rakennettu Niemelän (Huikolan) maalaistalo talouskeskuksineen. Niemelän rakennukset ovat olleet osa Huikolan tilaa, joka on yksi vanhimmista Muhoksen kantatiloista ja on edelleen kiinteä osa viereisen pihapiirin rakennuskeskittymää. Huikolan tila on arvotettu maakunnallisesti arvokkaaksi rakennetun kulttuuriympäristön kokonaisuudeksi ja on edustava esimerkki aikakautensa rakentamisperinteestä. Tilan kohdalla olevat Muhosjoen varren peltoaukeat ovat arvokas osa tätä kulttuurimaisemaa. Maiseman arvokkain osa on Huikola - Niemelä maatilojen talouskeskusten ja niitä ympäröivien avoimien peltojen ja niittyjen muodostama kokonaisuus.
Huoneiston kokoonpano
päärakennuksessa pirtti, keittiö ja kaksi kamaria
Huoneita
4
Kunto
Tyydyttävä
Kunnon lisätiedot
päärakennus hyväkuntoinen nykyisellään kesäkäyttöinen, pihan puurankoinen varastorakennus perusteellisesti kunnostettu pari vuotta sitten, hirsiset sauna ja aitat tyydyttävässä kunnossa.
Lisätietoa vapautumisesta
Vapautuu sopimuksen mukaan.
Asunnossa sauna
Ei

Hinta

Velaton hinta
Kysy hintaa
Kiinnitykset
ei kiinnityksiä

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Osallisuus Lepolantien yksityistiehen noin 60€/vuosi. Sähkö ja vesi käytön ja jakelusta vastaavien taksojen mukaan.
Kiinteistövero
170 euroa

Talon ja tontin tiedot

Rakennuksen tyyppi
Maatila
Liikehuoneistojen lukumäärä
0
Liikehuoneistojen pinta-ala
0 m²
Kerroksia
1
Rasitteet ja oikeudet
Muutama tavanomainen yksityistie- ja linjarasite. Toimitetaan kiinteistörekisteriote tarvittaessa.
Lämmitys
Uunilämmitys
Rungon rakennustapa
Paikalla tehty

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Pertti Oikarinen
Puh: 0400466334
Pertti Oikarinen
Pertti Oikarinen
Puh: 0400466334

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita