21 000 €1,12 ha

ÄÄRILÄNMETSÄ, Ritalantie 14, Haukijärvi, Hämeenkyrö

Pieni metsä ja rantapalsta, vaikka kalastajatilaksi

Omavaraistalouteen (metsää, pelloksi sopivaa maata, rakennuspaikka) ja vaikka kalastustilaksi hyvin monipuolinen maapaikka tarjolla. Kaksi palstaa!

Ensin on 1,1 ha metsäpalsta Haukijärvellä, johon voi rakentaa OK- tai paritalon, vaikka parikin, ja perustat yhteisön tai osuuskunnan. Sitten 200 m2 rantapaikka Kyrösjärven Isosaaressa. Ja kolmanneksi osuus kymmeniin yhteisiin palstoihin (13 eri maa-aluetta ja 10 vesialuetta), joita voit käyttää virkistäytymiseen ja lähiseutumatkailuun, tai alat eräoppaaksi ja kalastajaksi.

OK-tonttina tämä on yksi Tampereen länsipuolen ilmeikkäimpiä ja monipuolisimpia rakennuspaikkoja. On helppo tasainen hiekkainen pohja rakentaa ja paras ilmansuunta, eli rinne viettää länteen eli ilta-aurinkoon, etelän puolella on peltoa ja hevostila. Itäosassa on isompaa metsää, muuten hyvää taimikkoa. Keskellä tonttia on pieniä kaivettuja lampia (ja järeämpiä yksittäisiä puita vaikka pihapuiksi), joista saa tehtyä hienon pihan ja puutarhan koristuksen. On sekä korkeampaa kalliota että tasaista, että isotkin rakennukset ja hallit mahtuu. Tai raivaa vaikka osa pelloksi.

Sujuvat yhteydet etelän ja pohjoisen suuntaan. Rajoittuu Ritalan yksityistiehen. Kyröskoski, Hämeenkyrö, Mouhijärvi ja Häijää ovat n. 10 km säteellä. Haukijärven tontti on määräala tilasta ÄÄRILÄNMETSÄ, kt. 108-422-3-29 ja rantapalsta tilasta ISOSAARI, kt. 108-435-4-36. Nämä voi yhdistää lohkomisessa, joten menee vain yksi lohkomismaksu.

Kauppaan kuuluu 2 aarin eli noin 10x20 m suuruinen erillinen rantapalsta Isosaaressa (Kauhtuan venesatamaa vastapäätä, jossa myös avantouimareiden savusauna), johon vain pieni 700 m soutumatka laitureilta. Ihanteellinen ja silti riittävän kokoinen telttailua ja kalastusta varten (maanomistajalla on 74 ha saaressa n. 20 ha maata, kauppaan kuuluu samalla lupa käyttää tilan maita). Rantapalsta on puustoinen, järeää sekametsää. Tarkempi paikka voidaan sopia yhdessä. Ranta on oletettavasti hiekkapohjainen. Tampereelle on 40-45 km, Helsinkiin 2 tunnin matka. Ikaalinen, Sata-Häme soi, Viljakkalan Haveri ja vuoden kylä Luhalahti, ovat lähellä. Kylpylään 15 min venematka. Kanoottiharrastajille Kyrösjärveen laskevissa joissa on monia mukavia melontareittejä.

Kauppaan sisältyy monipuoliset osuudet yhteisiin maa- ja vesi-alueisiin (13+10 eri aluetta, noin 10 eri kiinteistöstä, kuhunkin perusosuus eli 0,000001 osaa). On venevalkamia ja erilaisia vesialuepalstoja Hämeenkyrössä, Ikaalisissa ja Ylöjärvellä entisessä Viljakkalassa, yhteensä useita kymmeniä palstoja, joita voit osakkaana käyttää. Pääasiassa ne ovat Kyrösjärvellä ja Mahnalan suunnalla, mutta myös Pappilanjoessa ja muuallakin, ympäri seutua. Nämä mahdollistaisivat jopa ammattimaiseksi kalastajaksi alkamisen (Kyrösjärvessä on hyvin mm. kuhaa). Pyydä pdf-kooste, niin voit katsoa itse niiden sijainnit Paikkatietoikkunasta.

Kauppaan sisältyy mahdollisuus saada puut myyjän mailta edullisesti - ekologista! Varsinaista lähipuuta. Myyjä opastaa katkonnassa, sahaamisessa ja taapeloinnissa ja muutenkin puuhun liittyvissä asioissa. Häneltä saat kätevästi erikoispuut (esim. pihlajaa ja raitaa tai mitä tahansa mittoja tervaleppää ja haapaa). Näin saat hirsitalosi äärimäisen edullisesti.

Tämä harvinainen kokonaisuus vain 21.000 eurolla. Kannattaa tutustua. Jos olet nopea, hyvällä tuurilla olet jo ensi jouluna omassa kodissa.

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Kaupunginosa
Haukijärvi
Kohdenumero
15955463
Tilan tyyppi
Metsätila
Tilan pinta-ala
1,12 ha
Tontin pinta-ala
1,12 ha
Pinta-alojen lisätiedot
Haukijärven metsäpalsta 1,10 ha. Isosaaren rantapalsta 0,02 ha.
Lisätietoa vapautumisesta
Heti vapaa
Rannan (vesistön) tyyppi
Järvi
Rannan suunta
Rantapalstan ranta viettää etelään
Rannan kuvaus
Selkeä rantaviiva, taitaa olla kova pohja
Rannan pituus
Noin 20-30 m
Rannan omistus
Oma ranta
Metsästysoikeudet
Voidaan sopia metsästyksestä monillakin eri mailla eri puolilla Suomea

Hinta

Velaton hinta
21 000 €
Myyntihinta
21 000 €
Neliöhinta
1,88 € / m2

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Lohkomismaksu, kaupanvahvistuspalkkio, lainhuuto, varainsiirtovero

Talon ja tontin tiedot

Rakennuksen tyyppi
Metsätila
Tontin koko
1,12 ha
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Haukijärven palsta on haja-asutusaluetta, Isosaaren palsta kuuluu rantakaava-alueeseen, merkintänä M eli metsätalous, joka sallii metsätalouteen liittyvän rakentamisen.
Rannan (vesistön) tyyppi
Järvi
Lisätietoa rakennusoikeudesta
Riittävästi, vaikka pienelle rivitalolle. Lisäksi mahtuu hallia ja verstasta. Lisätietoja kunnan rakennusvalvonnasta.
Maasto
Rehevä, kovapohjainen, lisäksi kallioisempaa mäkeä
Vesistö
Kyrösjärvi

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Jouni Järvinen
LKV, tj.
Puh: 0505298299
Finnea LKV
Kuivurinkatu 1, 39200 Kyröskoski
Jouni Järvinen
LKV, tj.
Jouni Järvinen
LKV, tj.
Puh: 0505298299

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita