21 600 €11,00 ha

Murtolantie 33, Auho, Puolanka

11 hehtaarin metsä vaaran rinteellä, tontti, vaunupaikka

11 HA METSÄ VAARAN RINTEELLÄ - TONTTI, ASUNTOVAUNUPAIKKA, PIILOPIRTIN PAIKKA, LUONTOKOHDE, ERÄMAA, PURO, LÄHDE, RANTAPAIKKAOIKEUS, RUNSAAT OSUUDET YHTEISIN MAAPALSTOIHIN JA VESIIN, YHDISTYKSET HUOM!

SYKSYN ERIKOISTARJOUS 31.10. asti: 10 % ALENNUS JA MAKSU 3 ERÄSSÄ! Nyt edullisesti metsänomistajaksi ja mökin omistajaksi. Rakennushirret omalta maalta.

Yhtenäinen 940 m pitkä monipuolinen metsäpalsta ja rakennuspaikka Murtovaarassa. Mainio ensimetsä. Rakenna tänne puolimatkan krouvi pohjoisen matkoillesi, melkein keskelle Suomea, jonne noin 555 km Helsingistä linnuntietä. Tee terve ja hengittävä hirsimökkisi oman metsäsi puista.

Kolmannes tilasta (itäosa) on rehevää vaaramaastoa ja hienoa maisemaa, näköalat länteen ilta-aurinkoon. Muu osa tilasta on tasaisempaa tai loivaa rinnettä, osin soistunutta ojitettua kangasta, jonka alla rahisee kova kivennäismaa. Metsä on erinomaista metsäpohjaa puun kasvatukseen. Rehevä puronranta ja lähteen ympäristö on jätetty hakkuussa hakkaamatta (metsälakikohde, jonka kuitenkin voi halutessaan voi hakata jos sen merkkaa tontiksi esim. saunan takia), samoin entisen pellon nuori koivikko odottaa harventajaa, sieltä saat vuosiksi polttopuut.

Päätehakkuut tehty 2016-17 siemenpuuhakkuina. Määräalaan jää vielä noin 1 ha eri-ikäistä sekametsää, josta ylhäällä oleva osa on harvennettua varttunutta kasvatusmetsää (kl. 03) ja puronrannassa ja lähteen ympäristössä on vähän harventamatonta kl. 03/04, jossa runsaasti myös kuusia. Lisäksi notkossa entisillä peltosaroilla kasvaa n. 1 ha alueella harventamatonta nuorta koivikkoa (kl. 02). Siemenpuita on jätetty aukoille reilusti, laskin niitä 2 vuotta sitten olevan vaaran rinteillä noin 70 kpl (myös oikein järeitäkin) mäntyjä. Keski- ja länsiosan tasaisemmilla kuvioilla sain lukumääräksi yhteensä noin luokkaa 170 siemenpuuta (nämä siis koko 15 ha tilan alueella). Hakkuiden jäljiltä maassa on valtavasti hukkapuuta, joten polttopuuta niistäkin saa moneksi vuodeksi. Jos arvostat korkeaa tuottoa metsälle, suosittelen täydennysojittamaan tilan alavat osat ja tarvittaessa muokkaamaan maata, että metsä siementyy tehokkaammin ja pääsee entistäkin paremmin kasvuun.

Määräalalla on lähde (johon naapurilla on vedenotto- ja johtamisoikeus ja johon kantatila saa uuden oikeuden) sekä tilan läpi menee puro, voimalinja ja tieura. Hakkuiden yhteydessä tilalle on tehty rinteeseen uusi rekan kantava pistotie, johon kantatilalle jää oikeus. Ainakin ojan syvyydeltä maa näyttäisi olevan soraa.

Paikka sopii metsätalouden lisäksi metsästäjälle ja/tai luontokohteeksi, mutta myös erinomaisesti erilaisten harrastusten paikaksi. Tänne voit luoda omat reitit ja ajella mönkijällä tai maastoautolla tai voit ratsastaa hevosella tai kouluttaa koiria. Korkeimmalla kohtaa olisi hulppea paikka erämökille ja puron varressa savusaunalle, joihin veden saisi helposti omasta lähteestä. Entä jos tekisi pienen levennyksen puroon? Tänne mahtuisi helposti myös vaikka yhdistyksen 10-20 asuntoautoa tai -vaunua rinteeseen. Sopivaan paikkaan voit raivata vaikka pienen tilkun peltoa, tai teet sen notkon koivikkoon, joka on entistä pellonpohjaa.

Vakituinen asuntokaan ei ole poissuljettu, sillä onhan palsta hyvän tien varressa ja maasto kantavaa kivennäismaata. Hirttä on saatavilla omalta metsältä isompaankin rakennukseen. Rakennusoikeutta on runsaasti vaikka minkälaisille talousrakennuksille. Vaaralta upeat näköalat kauas ja ilta-auringon suuntaan.

Tai tee tällä bisnestä ja vuokraa karavaanareille virkistävänä pysähdyspaikkana tai ala luonto/eräoppaaksi. Tai tee keskus survivalisteille.

Korkeuseroa palstalla on mukavasti, maasto on monipuolisen kumpuilevaa. Hyvä tie lännen suuntaan, pikitie eli Pudasjärventielle on vain 3,4 km (josta risteyksestä 16 km Puolangan keskustaan). Likimääräinen osoite Murtolantie 33 (aja yksityistie melkein loppuun, ennen vaaran huippua käänny oikealle omalle pistotielle).

Määräala saa 0,000001 osuuden emätilalle kuuluvista osuuksista moniin eri yhteisiin alueisiin. Kauppaan sisältyy myös samanlainen osuus toiselle Puolankalaiselle Lylyn kylässä sijaitsevalle tilalle Levävaara (kt. 620-406-9-48) kuuluvia osuuksia yhteisiin maa- ja vesialueisiin (kts. luettelo alla) ja lisäksi 5x10m venevalkamaoikeuden Särkijoen rantaan (josta lyhyt 400m matka Särkijärvelle).

1) Yhteinen maa-alue 620-406-878-8 HILTULAN JAKOK.MAA-ALUE (1 maapalsta) 2) Yhteinen maa-alue 620-406-878-10 YHTEISET PALSTAT (4 maapalstaa) 3) Yhteinen vesialue 620-876-9-0 LYLYKYLÄN YHT.VESIALUE (21 vesipalstaa, sisältäen jokusen saarenkin!) 4) Yhteinen maa-alue 620-878-4-0 PUOLANGAN LOHKOKUNTA (11 rantapalstaa tai saarta eri puolilla Puolankaa!)

Tila on vuokrattu paikalliselle pienelle metsästysseuralle. Ehkä olisi mahdollista päästä seuraan jäseneksi? Toki omallakin maalla voi metsästää.

Kauppaan kuuluu ammattimaisen metsäyrittäjän perehdytys metsätalouteen ja paljon käytännön neuvoja, joilla pääset hyvin alkuun. Esimerkiksi isoja asioita on kun voit vähentää verotuksessa ALVit sekä matkakulut metsälle!

Myydään 11 ha määräala tilasta KOIVUSALO, kt. 620-403-1-2.

PS. Sorry, kuvat on 2,5 vuoden takaa, nyt maisema on voinut muuttua. Pyydä karttalinkki ja katso Paikkatietoikkunasta lisää ja ajo-ohjeet. Ja tee eväsretki ja käy itse tutustumassa metsään että tiedät mitä ostat.

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Murtolantie 33, 89200 Puolanka
Kaupunginosa
Auho
Kohdenumero
15835923
Tilan tyyppi
Metsätila
Tilan pinta-ala
11,00 ha
Kokonaispinta-ala
11,00 ha
Peltojen kuvaus
Hehtaarin pelto kasvaa nyt koivua, kehitysluokka 02.
Metsätalousmaan määrä ja rakenne
Osa vaaran rinteellä maapohjana sora (?) ja osa notkoa, josta suurin osa kovapohjaista turvemaata, hieman soistunutta.
Metsän yhteismäärä
Määräala 11 ha, josta noin 2 ha kasvatusmetsiä ja noin 9 ha ylispuumännikköä.
Lisätietoa vapautumisesta
Heti vapaa
Rannan (vesistön) tyyppi
Järvi
Rannan omistus
Rantaoikeus
Metsästysoikeudet
Metsä vuokrattu paikalliselle seuralle. Sopimuksen voi katkaista normaalin irtisanomisajan puitteissa. Ehkä seuraan voisi liittyä, se on uuden omistajan ja seuran välinen asia.
Puuston määrä ja rakenne
Aukoilla runsaasti siemenpuita (luokkaa 200 kpl, kl. Y1). Ylhäällä harvennettu kl. 03 ja keskellä tilaa hakkaamaton metsälakikohde (03-04) lähteen ja lähteisen maan vuoksi sekä metsittynyt entinen pelto (kl. 02).
Hakkuumahdollisuudet
Kun taimetus on onnistunut ylispuita voi poistaa, notkon koivikko pitäisi raivata ja harventaa. Lakikohteen metsää voi harventaa jos se on tonttimaata.

Hinta

Velaton hinta
21 600 €
Myyntihinta
21 600 €
Neliöhinta
0,20 € / m2
Kiinnitykset
0

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Tiemaksua yksityistien hoitokunta perii joskus, metsästä ei tarvitse maksaa kiinteistöveroa. Lokakuun ajan kauppahinnalle annetaan vuosi maksuaikaa, maksun voi suorittaa 3 tasasuuruisessa erässä.
Kiinteistövero
0

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Jouni Järvinen
LKV tj.
Puh: 0505298299
Keskusta, 15140 Lahti
Jouni Järvinen
LKV tj.
Jouni Järvinen
LKV tj.
Puh: 0505298299

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.