88,83 ha

Lepolantie 215, Kylmälänkylä, Muhospäärakennuksessa pirtti, keittiö ja kaksi kamaria

Myytävänä maa- ja metsätila, jossa kulttuurihistoriallinen pihapiiri ja kolme lomarakennuspaikkaa

Niemelän tila "Huikola" sijaitsee Muhoksen Kylmälänkylässä Muhosjoen varressa noin 15 km Muhoksen kirkonkylän keskustasta Kestilän suuntaan. Tilaan kuuluu ns. kotipalsta rakennuksineen, rakennusoikeuksineen ja lomatontteineen sekä muutamia erillisiä metsäpalstoja. Koko tilan pinta-ala on 88,83 ha.

Lähtökohtaisesti toivomme löytävämme ostajan koko tilalle, mutta olemme valmiit neuvottelemaan myös pihapiirin myynnistä lomapaikaksi erikseen, metsäpalstojen myynnistä erillisinä kohteina ja myös lomarakennuspaikkojen myynnistä erikseen, jos tällaista kysyntää on.

Kotipalsta sisältää nykyisen piha-alueen n. 1,5 ha, peltoa n. 3 ha sekä metsämaata n. 15,6 ha . Joen rantaviivaa on vajaa kilometri. Tilalle on Muhoksen kunta vahvistanut 31.5.2021 ranta-asemakaavan, jossa on vahvistettu rakennusoikeudet pihapiirin nykyisille noin 200 m2 rakennuksille, lisärakennusoikeutta 300 m2, rantasauna jokivarteen sekä rakennusoikeudet kolmelle lomatontille jokivarteen palstan pohjoispäähän.

Pihapiirissä on 1800-luvun lopulta peräisin oleva päärakennus (n. 120 m2), joka on hirsirungoltaan ja pintojen käsittelyn osalta kunnostettu viimeisen 10 vuoden aikana. Pirtissä lämmitys hoituu perinteisellä lohkokivistä rakennetulla leivinuunilla ja kamareissa pönttöuuneilla. Keittiössä on kamiinalämmitys.

Päärakennuksen sähköistys on uusittu kokonaisuudessaan pari vuotta sitten. Sähkönjakelun hoitaa Oulun Seudun Sähkö Oy. Vesi tulee Muhoksen Vesi Oy:n toimittamana pihapiirin vesipostiin. Käymälänä toimii pihan perällä oleva puucee. Rakennuksen käyttö on nykyisellään käytännössä mahdollista lähinnä kesäasuntona, mutta rakennettavissa helposti myös ympärivuotiseen käyttöön soveltuvaksi.

Talousrakennuksista 1950-luvulla rakennettu varastorakennus (80 m2) on täydellisesti peruskorjattu vuonna 2017. Hirsirakenteiset, 1900-luvun alkupuolelta olevat aitta, sauna ja puohi ovat tyydyttävässä kunnossa.

Tutustu ranta-asemakaavaan. kaavakartta: https://muhos01.oncloudos.com/kokous/20211814-9-1.PDF kaavaselostus: https://muhos01.oncloudos.com/kokous/20211814-9-2.PDF

Metsällisen tiedon löydät valokuvien yhteydessä olevista palstakohtaisista yhteenvedoista. Tiedot perustuvat Metsäkeskuksen "Metsään.fi-palvelussa" tilaa koskeviin 1.1.2021 mukaisiin tietoihin.

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Lepolantie 215, 91500 Muhos
Kaupunginosa
Kylmälänkylä
Kohdenumero
16194181
Kerroksien lukumäärä
1
Tilan tyyppi
Maatila
Tilan pinta-ala
88,83 ha
Asuinpinta-ala
120 m²
Kokonaispinta-ala
88,83 ha
Pinta-alojen lisätiedot
Alue on osa harvaan asuttua Kylmälänkyläntiehen tukeutuvaa nauhamaista kyläaluetta ja Muhosjokeen rajoittuvaa metsä- ja peltoaluetta, sekä kulttuurimaisemaa. Kaava-alueen eteläosassa on 1800-luvulla rakennettu Niemelän (Huikolan) maalaistalo talouskeskuksineen. Niemelän rakennukset ovat olleet osa Huikolan tilaa, joka on yksi vanhimmista Muhoksen kantatiloista ja on edelleen kiinteä osa viereisen pihapiirin rakennuskeskittymää. Huikolan tila on arvotettu maakunnallisesti arvokkaaksi rakennetun kulttuuriympäristön kokonaisuudeksi ja on edustava esimerkki aikakautensa rakentamisperinteestä. Tilan kohdalla olevat Muhosjoen varren peltoaukeat ovat arvokas osa tätä kulttuurimaisemaa. Maiseman arvokkain osa on Huikola - Niemelä maatilojen talouskeskusten ja niitä ympäröivien avoimien peltojen ja niittyjen muodostama kokonaisuus.
Huoneiston kokoonpano
päärakennuksessa pirtti, keittiö ja kaksi kamaria
Huoneita
4
Kunto
Tyydyttävä
Kunnon lisätiedot
päärakennus hyväkuntoinen nykyisellään kesäkäyttöinen, pihan puurankoinen varastorakennus perusteellisesti kunnostettu pari vuotta sitten, hirsiset sauna ja aitat tyydyttävässä kunnossa.
Lisätietoa vapautumisesta
Vapautuu sopimuksen mukaan.
Asunnossa sauna
Ei

Hinta

Velaton hinta
Kysy hintaa
Kiinnitykset
ei kiinnityksiä

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Osallisuus Lepolantien yksityistiehen noin 50€/vuosi. Sähkö ja vesi käytön ja jakelusta vastaavien taksojen mukaan.
Kiinteistövero
170 euroa

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Pertti
Puh: 0400466334
Pertti
Pertti
Puh: 0400466334

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.