152 500 €25 m²

Valkiajärventie 79 B, Puumala1h + avok + s

Myyntihinta
152 500 €
Asuinpinta-ala
25 m²
Huoneita
1
Kerros
1
Rakennusvuosi
2017
Rakennuksen tyyppi
Mökki tai huvila
Kaupunki
Puumala

Erämaahenkinen rantatontti ja moderni saunatupa Puumalassa

Etsitkö itsellesi unelmiesi vapaa-ajan rantatonttia mutta haluaisit päästä jo saman tien tontille mökkeilemään tai tekemään etätöitä ilman, että ensin remontoit tai rakennat kuukausitolkulla? Myymme lounaisessa Puumalassa kirkasvetisen Valkiajärven rannalla sijaitsevasta kiinteistöstämme noin 3.000 m2:n määräalan, jolla sijaitsee Salvoksen hirsirakenteinen 25m2 kokoinen moderni saunatupa. Ko. rakennuspaikka sijaitsee kiinteistömme länsipäässä, korttelin päädyssä, jonne on oma tie, eikä läpiajoliikennettä ole.

Kunnoltaan uutta vastaava saunatupa (lopputarkastus tehty 11/2020) on sijoitettu siten, että paras paikka päärakennukselle on vapaana. Rakennuspaikalla on Puumalan rakennusjärjestyksen mukaisesti rakennusoikeutta yhteensä 150m2, joten voit halutessasi rakentaa tontille unelmiesi päärakennuksen tai mökkeillä Salvoksen saunatuvassa, jos et kaipaa isompia neliöitä.

Määräala sijaitsee Puumalan Hurissalon kylässä, josta on matkaa Hurissalon legendaariselle Salelle noin 10km, Anttolaan noin 25km, Puumalaan noin 40km ja Mikkeliin noin 50km. Pääkaupunkiseudulta on Ristiinan kautta kiinteistölle matkaa noin 250km.

Kiinteistölle tulee aina saunatuvalle perille asti soratie, ja parkkipaikalta johtaa kivirappuset alas rantaan. Aurinkoinen tontti on helppohoitoinen, kallioinen ja mäntyvaltainen rinnetontti, josta voit poimia mustikat, puolukat ja syksyn sienet omiin tarpeisiisi. Valkiajärvi puolestaan on lähdepohjainen erämaajärvi, johon ei johdu esim. maatalouden valumavesiä, joten sinilevää ei ole esiintynyt. Otamme itse talousvetemme järvestä.

Saunatuvan isoista maisemaikkunoista aukeavat kauniit näkymät etelään Valkiajärvelle. Tuvan edessä eli eteläpuolella on miltei koko rakennuksen levyinen katettu terassi, jolle avautuu isot pariovet. Ilta-aurinko puolestaan paistaa saunatuvan länsi- eli saunan päädyn terassille. Rantaan ja laiturille johtavat massiivipuiset leveät kulkusillat, joten saunasta pääsee uimaan puhtain jaloin. Valaistu uimapaikka puuportaineen soveltuu hyvin myös avantouintiin sekä loppukesän ja syksyn pimeneviin iltoihin.

Kiinteistö on liitettävissä Järvi-Suomen Energian sähköverkkoon, ja tontin takarajalla kulkee JSEOYn sähkölinja. Saunatupaan tulee sähköt nyt pääkiinteistöstä, mutta kaupan jälkeen ostajan tulee hankkia halutessaan oma sähköliittymä. Saunatupa on rakennettu siten, että sen voi pitää myös kylmänä tai varustaa halutessaan aurinkopaneelein.

Saunaan ja tupaan tulee ns. kesävesi vesiautomaatilla järvestä ja harmaat jätevedet imeytetään nykyvaatimuksien mukaan. Saunatuvan lisäksi tontilla on myös täysin käyttämätön, upouusi kevythirrestä rakennettu kuivikekäymälä, jonka rakennus toimii myös klapikatoksena. Kiinteistö on 4G-verkon kuuluvuusalueella.

Tämä kohde ei ehkä sovi sinulle, jos haluat veneillä Suur-Saimaalla, sillä Valkiajärvi on Saimaan sisäjärvi. Mutta jos etsit omaa rauhaa ja hiljaisuutta erämaisen järven rannalla, voi tämä olla unelmiesi kohde. Kiinteistöön kuuluu kuitenkin myös pinta-alan mukainen vesioikeus Suur-Saimaalle. Järvellä pesii kesäisin mm. kuikka ja laulujoutsenkin pysähtyy usein muuttomatkallaan. Koska tontit ovat väljiä, ei naapureistakaan ole häiriötä, ja vastaranta on rakentamatonta metsätalousmaata. Toivommekin saavamme hyvät naapurit, jotka arvostavat luonnon rauhaa.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja sovi käynti!

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Valkiajärventie 79 B, 52230 Puumala
Kohdenumero
16061773
Kerros
1 / 1
Loma-asunnon tyyppi
Mökki tai huvila
Asuinpinta-ala
25 m²
Tontin pinta-ala
3 000 m²
Kokonaispinta-ala
27 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Sauna noin 8m2, tupa noin 17m2 ja puucee noin 1,7m2, jolloin kokonaispinta-ala on yhteensä noin 27m2. Katettu terassi noin 15m2.
Huoneiston kokoonpano
1h + avok + s
Huoneita
1
Kunto
Hyvä
Kunnon lisätiedot
Uutta vastaava: rakentaminen aloitettu v. 2017, lopputarkastettu 11/2020.
Vapautuu
30.06.2021
Lisätietoa vapautumisesta
Vapautuu sopimuksen mukaan.
Keittiö
Avokeittiö
Keittiön varusteet
Puutasot, Kaasuliesi, Jää-pakastinkaappi
Kylpyhuoneen varusteet
Aivan uusi ja käyttämätön puucee, jossa on Kekkilän 50L:n kuivikekäymälä. Puuceerakennus toimii samalla myös klapikatoksena.
Ominaisuudet
Tupa on valoisa; koko seinän korkuiset ikkunat järvelle etelään ja kaakkoon. Ikkunoissa on puusälekaihtimet. Kiinteistö on liitettävissä JSEOYn sähköverkkoon; linja kulkee kiinteistön rajaa pitkin ja rakennus on sähköistetty.
Ikkunoiden suunta
Tuvassa on isot maisemaikkunat järvelle etelään ja kaakkoon sekä takaikkuna pohjoiseen. Saunassa on iso maisemaikkuna järvelle etelään ja tuuletusikkuna länteen.
Näkymät
Esteettömät järvinäkymät sekä tuvasta että saunasta etelään ja tuvasta myös kaakkoon.
Tehdyt remontit
Salvoksen tekemä katon takuukorjaus syksyllä 2020. Saunan lattia huoltolakattu ja lisätty huoltoluukku 2021.
Rannan (vesistön) tyyppi
Järvi
Rannan suunta
Etelä
Rannan kuvaus
Luonnontilainen pl. uimapaikka laiturin kohdalla, joka soveltuu hyvin myös avantouintiin.
Rannan pituus
Noin 50m
Rannan omistus
Oma ranta
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
Iso maisemaikkuna ulos etelään järvelle sekä tuuletusikkuna, puukäyttöinen kiuas (Harvia Legend240) ja piippuvesisäiliö, leveät tuppeen sahatusta massiivipuusta tehdyt vankat lauteet.
Palvelut
Hurissalon Sale noin 10km, missä mm. Postin, apteekin ja polttoaineen jakelupalvelut. Salelta saa myös talousvettä.
Kohde on
Kiinteistö
Tietoliikennepalvelut
4G

Hinta

Myyntihinta
152 500 €

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Ostaja vastaa määräalan lohkomiskustannuksista, varainsiirtoverosta ja sähköliittymän kustannuksista, jos sen päättää hankkia.

Talon ja tontin tiedot

Rakennuksen tyyppi
Mökki tai huvila
Rakennusvuosi
2017
Rakennuksen käyttöönottovuosi
2020
Kerroksia
1
Rakennusmateriaali
Puu (hirsi 95mm); saunatupa on suunniteltu ensisijaisesti kolmen vuodenajan käyttöön mutta siellä voi majoittua myös talvisin.
Perustus
Pilariperustus
Kattomateriaali
Huopa
Kattotyyppi
Pulpettikatto huopakatteella.
Kunnallistekniikka
Ei kunnallistekniikan parissa. Harmaille jätevesille on määräysten mukainen käsittely. Ns. kylmä kesävesi vesiautomaatilla järvestä, jos sähköt (ostaja päättää sähköliittymän hankinnasta).
Ilmanvaihto
Painovoimainen
Tontin koko
3 000 m²
Tontin omistus
Oma
Tontin kuvaus
Tontti on aurinkoinen ja kallioinnen rinnetontti. Puusto on mäntyvaltaista ja maasto metsänpohjaa (=kunttaa), joten omalta tontilta saa mustikat ja puolukat sekä syksyisin sieniä. Myytävälle määräalalle tulee oma tie (osoite: Ristiinantie 888e).
Kaavoitustiedot
Hurissalon osayleiskaava: loma-asuntoalue
Kaavatilanne
Hurissalon osayleiskaava: loma-asuntoalue
Harrastusmahdollisuudet
Luontoharrastajan unelmakohde; mm. retkeilyä, sienestystä, marjastusta, kiipeilyä, melontaa, geokätköilyä, pyöräilyä ja vesilajeja ym. Talvisin mm. hiihtoa metsässä / jäällä ja lumikenkäilyä.
Rannan (vesistön) tyyppi
Järvi
Rakennusoikeus
Yhteensä 150m2.
Lisätietoa rakennusoikeudesta
https://puumala.fi/wp-content/uploads/Rakennusj%C3%A4rjestys.pdf
Rasitteet ja oikeudet
Oikeus tontin pinta-alan mukaisiin vesialueisiin Saimaalla. Myyjä varaa oikeuden rakentaa aidan kiinteistöjen rajalle.
Pihan kuvaus
Metsänpohjaa, ei hoidettavaa nurmikkoa.
Pihan ilmansuunnat
Etelä
Maasto
Mäntyvoittoinen ja kallioinen rinnetontti, jolla kasvaa mustikkaa ja puolukkaa sekä syksyisin sieniä.
Lämmitys
Sähkö ja kamiina. Rakennus on liitettävissä JSEOYn sähköverkkoon ja rakennuksessa on jo sähköt vedettyinä sekä hyväksyttyinä. Tuvassa on myös kamiina.
Vesistö
Valkiajärvi

Tilat ja materiaalit

Pintamateriaalit
Talo on hirsirakenteinen ja seinät ovat hirttä, puulattia.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Miia Fohlin
Puh: 0405157000
Miia Fohlin
Miia Fohlin
Puh: 0405157000

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.