Myytävät loma-asunnot Loviisa Fontellintie, 07980 Loviisa

149 000 €75 m²

Fontellintie, Loviisa3h + avok + s

KUNNALLISSÄHKÖ! Omarantainen, arkkitehdin rakentama kesähuvila Ruotsinpyhtään historiallisen ruukkimiljöön lähellä. Avaralla tontilla yhä lisärakennusoikeutta jäljellä!

PÄÄKAUPUNKISEUDULTA NOPEASTI SAARIHUVILAN RAUHAAN!

Helppo kunnallissähkö tuo vapaa-aikaan luksusta tälle vuonna 1988 arkkitehdin itselleen rakkaudella rakentamalle ja suvussa pitkään pidetylle, vaaleasävyiselle kesähuvilalle! Talon saa pidettyä talvellakin lämpimänä takan ja sähköpattereiden avulla. Kauppaan sisältyviä sähkölaitteita ovat muunmuassa astianpesukone, juomavedenpuhdistuslaite, iso jääkaappi, vesipumppu (vesi keittiöön, saunaan ja puutarhaan) ja valkoinen taulutelevisio. Muutama vuosi sitten rahoitimme kunnallissähkön Hevossaareen itse, joten sähköyhtiölle maksamastamme perustamismaksusta (n. 30.000 euroa) tontin uusi omistaja saa takaisin n. 20.000 euroa sitä mukaa kuin naapurit liittyvät sähköverkkoon. Sähköyhtiö maksaa kiinteistön uudelle omistajalle tätä tuottoa n. 5000 euroa/naapuri eli jo muutaman naapurin liittyessä sähköverkkoon kiinteistön UUSI OMISTAJA SAA NOIN 20.000 EUROA KÄTEISTÄ TAKAISIN SÄHKÖYHTIÖLTÄ! Kunnallissähkön ansiosta mökille voi lisätä mukavuuksia erittäin helposti mm. polttokäymälällä tai sisävesivessalla. Nyt saunan pukuhuoneessa on säiliöivä sisäkemikaalivessa pikkutarpeisiin, ja lisäksi mökin vieressä olevan vaaleasävyisen huussin kompostoiva biokäymälä tekee kunnon multaa muista jätöksistä eli huussinkaan tyhjentäminen ei ole minkäänmoinen puuha tällä kesähuvilalla! Tehokkaan kunnallissähkön ansiosta myös kaikki rakennus-, remontointi- ja siivoustyöt sujuvat huomattavasti helpommin kuin tavanomaisissa saarimökeissä, sillä tämän huvilan omistajan ei tarvitse pelailla sotkuisten bensalaitteiden tai epävarmojen aurinkosähkökennojen ja -akkujen kanssa!


Taloa on remontoitu ja lisärakennettu vuosien saatossa - erityisesti viimeisten vuosien aikana, mutta lisärakennusoikeutta on vielä jäljellä! Huvila sijaitsee loivasti kohoavan rinteen päällä, joten sieltä on hyvät näkymät isolle järvelle ja avaralle pihamaalle. Talo on perustettu hiekkamaalle tolppien varaan, joten alapohja tuulettuu luonnollisesti. Talon ulkomitat ovat n. 11m * 7m, neliöitä arvionvaraisesti noin 70-80 neliötä (ei tarkistusmitattu). Talon ympärillä on lasitettua terassia, katettua avoterassia ja myös laajempaa avoterassia. Talon edessä olevalla isolla lasitetulla terassilla on ihanaa vilvoitella saunan jälkeen ja infrapunalämmittimillä voi saada terassin pysymään lämpimänä aina myöhäiseen syksyyn saakka. Lasiterassin ympärillä on lisäksi paljon osittain katettua avoterassia, joka on rakennettu syvälle maahan perustettujen, tukevien terästolppien varaan. Myös rannan laajat terassit on rakennettu huolellisesti tukevan teräsrakenteen päälle, jolloin myös veneen kiinnittäminen rantalaituriin on luotettavaa eikä talvisin ole tarvinnut murehtia venelaiturin vajoamisesta lumen ja jään vuoksi. Maanmittauslaitoksen nettisivuilla (asiointi.maanmittauslaitos.fi) voit kiinteistötunnuksen (434-480-1-32) avulla voit perehtyä tarkemmin tällä 0,77 ha omarantaisella tontilla sijaitsevan kiinteistön tietoihin, mm. jäljellä olevaan rakennuslupaan.    


Vaaleasävyinen huvila on myös sisätiloiltaan käytännöllinen ja avara: vinokattoisen tupakeittiön korkeus on useita metrejä! Tupakeittiön (n. 7m x 5m)suurista ikkunoita avautuu kauniit näkymät järvelle ja ympäröivään luontoon.Tupakeittiö on yhdistetty lasiterassilla omassa rauhassa olevaan makuuhuoneeseen, puukiuaslämmitteiseen saunaan ja pukuhuoneeseen. Huvilassa on nukkumatilaa tarvittaessa useammallekin perheelle: tupakeittiössä 8 henkilölle (makuualkovissa 2 alasängyssä + 2 parvella + 4 sohvapatjoilla) sekä lisäksi erillisessä makuuhuoneessa 4 henkilölle (2 alasängyssä + 2 parvella). Myös lasiterassilla olevan sohvan voi siirtää sisätiloihin tai nukkua kesällä lasiterassilla! Aivan rannassa sijaitsevassa vaaleassa kodassa on myös välillä nukuttu kesäisin, ja suurten juhannusjuhlien aikaan laajalle nurmikolle ja tasaiselle hiekkamaalle on pystytetty telttoja. Tämän saarihuvilan hyötyihin kuuluukin myös se, että oma juhlaseurue saa juhlia kaikessa rauhassa ja käydä kuutamouinnilla ilman rajanaapurivalvontaa! Kesäjuhlan huumaa lisää myös rannassa liehuva isännänviiri ja juhannuskokko on helppo koota omaan pikkusaareen paloturvalliseen kohtaan. Kiinteistörekisteristä selviävästä asemapiirroksesta näkee "pääsaaren" (Hevossaari) edessä olevan pikkusaaren, joka kuuluu kiinteistöllemme. Tuon "pikkusaaren" hahmottaa oheisista valokuvista, joissa näkyy siltamme "pääsaaren" ja "pikkusaaren" välillä. Silta on mainio näköalapaikka esimerkiksi rauhalliseen auringonottoon!


Saat tämän varustellun huvilan käyttöösi nyt erittäin vaivattomasti, sillä se myydään irtaimistoineen sisältäen lasiterassin, ulkoterassien ja sisäruokailutilan pöydät tuoleineen ja penkkeineen, olohuoneen kulmasohvan (4 täysimittaista patjaa), keinutuolin, erillisessä makuuhuoneessa ja lasiterassilla olevat sohvasängyt sekä muutamat lipastot ja kaapit astiastoineen. Myös kaikki puutarhapöydät, tuolit, keinut, iso trampoliini, pingispöytä, remontointi- ja puutarhavälineitä, bensakäyttöinen aggregaatti ja muutamat aurinkosähkökennot sisältyvät kauppaan. Lisähinnasta voidaan myydä myös joissain kuvissa näkyvät 3 venettä: iso lasikuitumoottorivene (Yamaha 80hv 2-tahtinen autolube vuodelta 1998 sekä 5,2 m pitkä ja 2,05 m leveä delfiininokkainen Finnmaster 520 vuodelta 2006, kaksi irtosisätankkia, uudet akut, juuri huollettu) ja sen traileri, alumiinisoutuvene, lasikuitusoutuvene, irrotettavat bensamoottori ja sähkömoottori.  


Saaren keskellä kulkee traktoritie. Koska saaren pohjoisosa on lähes kiinni mantereessa, vain muutaman metrin päässä, mantereelta saareen on suunniteltu normaalia autotietä. Osa saaren mökkiläisistä käyttää tuota pohjoisosan autorantaa venepaikkanaan. Toistaiseksi Hevossaareen ei vielä pääse autolla. Kiinteistörekisterissä näkyvä tontin reunassa kulkeva "tierasite" tarkoittaakin käytännössä vain moottorikelkkojen reittiä, joten käytännössä mitään varsinaista tietä ei näy tontin reunassa. 
Mökille ajetaan mantereelta Fontellintietä, jonka alussa olevan lukollisen portin ansiosta autorannassa veneet ovat turvassa. Avarassa autorannassa on jykevä laituri, jossa on oma venepaikkamme. Saaresta lähdettäessä roskat voi jättää autorannan lähellä olevaan mökkiläisten jäteastiaan. Jätehuollosta ja Fontellintien hiekoituksesta ym hoidosta tulee maksua vain pari kymppiä vuosittain. Mökin käyttökulut ovat siis kaikkinensa erittäin edulliset.


Fontellintien autorannasta on matkaa Hevossaareen vain parisataa metriä. Huvilamme ei ole kuitenkaan suoraan autorannan vastarannalla, mutta sinnekin on niin lyhyt matka, että olemme välillä uineet sinne. Moottoriveneellä matka kestää vain 2-3 minuuttia rantautumisineen! Lyhyestä venematkasta huolimatta huvila on täysin omassa rauhassa. 
Vaikka isossa Hevossaaressa on muutama kymmentä mökkiä, ne sijaitsevat pääosin toisella puolen saarta. Noin sadan metrin päässä sijaitseva naapurimökki on paikallisen mukavan perheen omistuksessa ja he käyvät mökillään siksi vain harvakseltaan. Naapurin kanssa on sovittu meidän voivan käyttää heidän kaivoaan, mutta luonnollisesti mökin uuden omistajan on sovittava asiasta erikseen. Myös meidän tontilla on hyvä mahdollisuus omalle kaivolle, koska hiekkapohjainen Hevossaari on Ruotsinpyhtään kunnan tutkimaa laadukasta pohjavesialuetta ja suunniteltu varavedenottopaikka kunnallisvesijärjestelmällekin.


Rauhallisen Hevossaaren isoissa metsissä ja myös omalla pihallamme on paljon mustikoita, puolukoita ja sieniä. Ajoittain omallakin pihamaallamme voi nähdä luonnon elämää - kauriita, jäniksiä ja monenlaisia lintuja. Saaressa ja järvellä metsästetään lähinnä syksyisin ja talvisin. Lähistöllä on laavuja ja vaellusreittejä, myös ohjatusti.


Hevossaari kuuluu Kymijoen vesistöön ja on kolmen järven ympäröimä iso saari. Hyvien vesiyhteyksien ansiosta mökiltä pääseekin kauniissa maisemissa polveilevaa jokea pitkin Ruotsinpyhtään ruukille suoraan Ruukinmylly-ravintolan edessä olevaan venelaituriin. Historiallisella ruukkialueella on ruokakauppa, ravintoloita, kahviloita, kesäteatteri, taiteilijoiden ja käsityöläisten työpajoja, taidenäyttelyitä,sisäkarting-rata sekä monenlaisia retkeily- ja hyvinvointipalveluita ja virkistystapahtumia. Alueella on myös urheilukenttä, tenniskenttä ja kunnan kuntosali. Veneellä pääsee vartissa hyvien palveluiden pariin! Todella kauniille ruukkialueelle saapuu myös ulkomaalaisia turisteja. Ruukin alue on valittu Vuoden Kyläksi vuonna 2018. Tutustu sinäkin Ruotsinpyhtään eli Strömforsin Ruukin nettisivuihin hahmottaaksesi, mistä kaikesta pääset nauttimaan uudella kesähuvilallasi:  https://stromforsinruukki.com/


Pääkaupunkiseudulta pääsee Ruotsinpyhtäälle nopeasti vain tunnissa Porvoon moottoritietä. Moottoritieltä on Fontellintielle vain muutaman kilometrin matka asfaltoitua maantietä pitkin. Lähikaupunkeihin Loviisaan ja Kotkaan on suunnilleen vain vartin ajomatkat, ja Porvooseen ehtii puolessa tunnissa.


PERHETILANTEEMME MUUTOKSEN VUOKSI ETSIMME NYT TÄLLE IHANALLE HUVILALLE HYVÄN UUDEN OMISTAJAN, JOTEN TEE NYT TARJOUS SUORAAN MEILLE!

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Kohdenumero
15426896
Loma-asunnon tyyppi
Mökki tai huvila
Asuinpinta-ala
75 m²
Tontin pinta-ala
7 700 m²
Huoneiston kokoonpano
3h + avok + s
Huoneita
3
Lisätietoa vapautumisesta
Vapautuu sopimuksen mukaan.
Keittiö
Avokeittiö
Keittiön varusteet
Tilaa isolle ruokapöydälle, Paljon kaappitilaa, Paljon työskentelytilaa, Suuri tiskipöytä, Lasikaapit, Puutasot, Terästasot, Astianpesukone, Pesukoneliitos, Kaasuliesi, Liesi tai uuni erikseen, Jääkaappi, Jenkkikaappi
Säilytystilat
Säilytystilaa, Vaatehuone, Tilaa pyykeille, Tilaa ulkoiluvälineille
Ominaisuudet
Valoisa, Korkeat huoneet, Korkeat ikkunat, Paljon ikkunoita
Ikkunoiden suunta
Ikkunoita itään, Ikkunoita länteen, Ikkunoita pohjoiseen, Ikkunoita etelään
Näkymät
Järvinäkymät. Aurinko paistaan tontille käytännössä aamusta iltaan.
Rannan (vesistön) tyyppi
Järvi
Rannan omistus
Oma ranta
Metsästysoikeudet
Hevossaaressa ja vesistössä metsästetään lähinnä syksyisin ja talvisin.
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
Puukäyttöinen kiuas, Ikkuna ulos, Vilpola
Ajo-ohjeet
Fontellintie, ks. kuvausteksti tarkemmin.
Makuuhuoneita
2
Lisävuoteita
12
Sähköt
Kyllä
Juokseva vesi
Kyllä
Palvelut
Kirjasto lähellä, Puisto lähellä, Ala-aste lähellä
Kohde on
Kiinteistö

Hintatiedot ja muut kustannukset

Myyntihinta
149 000 €

Talon ja tontin tiedot

Rakennuksen tyyppi
Mökki tai huvila
Rakennusvuosi
1988
Kerroksia
1
Rakennusmateriaali
Puu
Kattomateriaali
Pelti
Kattotyyppi
Pulpettikatto
Tontin koko
7 700 m²
Tontin omistus
Oma
Harrastusmahdollisuudet
Ulkoilureittejä, Kuntosali lähellä, Urheiluhalli lähellä, Jalkapallokenttä, Uimaranta lähellä
Liikenneyhteydet
Bussipysäkki lähellä, Sujuvat yhteydet omalla autolla, Paljon parkkitilaa, Maksuton pysäköinti
Lämmitys
Puulämmitys, Sähkölämmitys
Etäisyys naapuriin (m)
100

Tilat ja materiaalit

Pintamateriaalit
Puu

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Kati Niemi
Puh: 0504584185
Kati Niemi
Kati Niemi
Puh: 0504584185

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.