Tarjouskauppakohde

195 000 € (179 000 €)70 m²

Reunatie 49, Lohjantaipale, LohjaOh-keittiö-ruokailutila, 2 mh, pesutila, sauna, pukuhuone, varasto

Myyntihinta
195 000 € (179 000 €)
Asuinpinta-ala
70 m²
Huoneita
3
Kerros
1
Rakennusvuosi
1970
Rakennuksen tyyppi
Mökki tai huvila
Kaupunginosa
Lohjantaipale
Kaupunki
Lohja

Lohjanjärven rannalla rantakiinteistö 3080 m², jossa noin 40 m rantaviivaa ja vuonna 1970 valmistunut huvila. Rakennusoikeutta jäljellä.

Upea sijainti Lohjanjärven rannalla Karjalohjan Lohjantaipaleessa.

Sovi esittely kiinteistönvälittäjän (hannu.savolainen@remax.fi, 040 67 111 77) kanssa. Kiinteistöä voi ja saa mennä myös omatoimisesti katsomaan, kun sovit käynnin etukäteen.

TARJOUSKAUPPAKOHDE. Lähtöhinta on 179 000 €. Tarjouskaupassa Ostajat esittävät tarjouksia kohteesta ja voivat ilmoittautua kohteen seuraajiksi. Tarjoukset esitetään myyjälle kiinteistönvälittäjän kautta, joka toimii yhdyshenkilönä osapuolten välillä.

Kiteytetysti: 1. Vuonna 1970 valmistunut huvila, jossa avoterassi, 2. Kevytrakenteinen varastorakennus ja grillikatos, 3. Lohjajärven pohjoisrannalla oleva 3080 m² rantakiinteistö, jossa rantaviivaa noin 40 m. Rannassa on todennäköisesti vesijättöä. Matala ranta, ei kiviä, ei syvene nopeasti (lapsille hyvä). Tontilla puustoa, joten saat niistä polttopuuta. 4. Sähköliittymä, 5. Vesi- ja viemäriliittymät hankittu 2019 ja odottavat asennusta tontin rajalla (Lohjantaipaleen Vesiosuuskunta). Nyt ulko-wc puuliiterin päädyssä.

Huvilan sisätilat: * Valoisa ja tilava keittiö-ruokailutila-olohuone -kokonaisuus, olohuoneessa ei-varaava takka, * Kaksi makuuhuonetta, * Ikkunalliset pesutila ja sauna, * Pukeutumistila, * Eteinen, * Pääkäyntiovi terassilta olohuoneeseen ja toinen käyntiovi pukeutumistilan kautta pesutilaan.

Lohjan kaupungin Rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukaan huvilan kerrosala (ulkomitoin) on noin 83 m².

Lohjan kaupungin rakennusjärjestyksen 25 § Rakentamisen määrä loma-asuntokiinteistöllä mukaan mm.: * Kulttuuriympäristössä ja tiiviisti rakennetuilla loma-asutusalueilla, joissa asuntoja on yli 6 kpl rantakilometriä kohden alle 5000 m²:n suuruisilla rakennuspaikoilla rakennusoikeus määräytyy tehokkuusluvun e=0,05 mukaan. Loma-asunnon osuus saa olla enintään 2/3 rakennusoikeudesta. * Yksittäisen talousrakennuksen maksimikoko ei kuitenkaan saa ylittää 40 m². * Samalla rakennuspaikalla saa olla yhteensä enintään 4 rakennusta / rakennelmaa. Kiinteistöllä saa tämän lisäksi olla luvanvaraisuudesta vapautettuja 20.2 § mukaisia rakennuksia.

Haluamme ehkäistä omalta osaltamme koronaviruksen leviämistä. Otathan huomioon seuraavat asiat, kun olet osallistumassa kohteen esittelyyn. Suosimme kaikissa kohteissamme yksityisesittelyitä - varaa välittäjältä oma esittelyaikasi ennakkoon. Saavuthan esittelyyn vain terveenä ja käyttäen kasvomaskia. Varotoimina vältämme kättelemistä ja noudatamme turvavälejä.

Tehdään yhdessä turvallista kiinteistökauppaa!

Tilaa esite sähköpostiisi.

Aurinkoisin terveisin Hannu

Hannu Savolainen 040 67 111 77, hannu.savolainen@remax.fi

Kiinteistönvälittäjä YKV, LKV Kaupanvahvistaja Kiinteistönarvioitsija (KHK) ja Auktorisoitu kiinteistöarvioija (AKA), yleisauktorisoitu

Tarjouskauppakohde

Tarjouskaupassa tarjoukset tehdään lähtöhinnasta ylöspäin.

Lähtöhinta
179 000 €
Uusin kirjallinen tarjous
195 000 €
Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Reunatie 49, 01920 Lohja
Kaupunginosa
Lohjantaipale
Kohdenumero
20562684
Kerros
1 / 1
Loma-asunnon tyyppi
Mökki tai huvila
Asuinpinta-ala
70 m²
Tontin pinta-ala
3 080 m²
Kokonaispinta-ala
70 m²
Huoneiston kokoonpano
Oh-keittiö-ruokailutila, 2 mh, pesutila, sauna, pukuhuone, varasto
Huoneita
3
Kunto
Välttävä
Kunnon lisätiedot
Välttäväkuntoinen vapaa-ajan asuinrakennus. * Merkittävimmät korjaus-, kunnostus- ja huoltotoimenpiteet kohdistuvat vierustan maanpintojen kallistusten korjaamiseen, sadevesi- ja salaojajärjestelmien uusimiseen, pesuhuoneen ja saunan ja asuintilojen remontoimiseen, tontin rajalla olevien vesi- ja jätevesiliittymien asennuttamiseen ja wc-tilan rakentamiseen.
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Varustus: * Kaapistot, * Jääkaappi, * Liesi 50cm * Liesituuletin, ei hormiin. * keittiötilan alla on noin 1 m x 1 m maakellari, johon on luukku keittiön lattiassa.
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Saunan yhteydessä oleva pesutila. Lattia laattaa, Seinät puupaneelia, Vesieristykset alkuperäiset (1970). Ikääntymisestä johtuen on varauduttava märkätilojen vesieristysten uusimiseen. . Erillisen WC:n kuvaus: wc:lle tilavaraus olemassa.
Rannan (vesistön) tyyppi
Järvi
Rannan pituus
40
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
Kuvaus: Peseytymistilan yhteydessä sauna, jossa puukiuas. Lattia laattaa. Seinät: Kolme puupaneelia, yksi laattaa. Vesieristykset alkuperäiset (1970). Ikääntymisestä johtuen on varauduttava märkätilojen vesieristysten uusimiseen.
Asumistyyppi
Omistus
Palvelut
Palvelut: Lähin lähikauppa Alepa noin 3 km, kirjasto noin 3 km, Lähin huoltoasema, Neste, noin 4 km, Apteekki ja terveyskeskus noin 4 km, Kylpylä, Lohja Spa, noin 500 m.
Lisätiedot
* Kiinteistöllä on vanha rengaskaivo, jota ei ole käytetty pitkiin aikoihin. * Pesuvedet on johdettu salaojaputkilenkin kautta avo-ojaan. * Uusi valtioneuvoston asetus talousjätevesien käsittelystä viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla (157/2017) ja ympäristönsuojelulain (527/2014) muutos (19/2017) tulivat voimaan 3.4.2017. Lainsäädännön muutoksessa jäteveden käsittelyvaatimuksia nostettiin asetuksen tasolta lain tasolle ja säädöksiä selkeytettiin. Jos kiinteistö sijaitsee enintään 100 m päässä vesistöstä tai pohjavesialueella, oli järjestelmä kunnostettava 31.10.2019 mennessä. * Lohjan kaupungin ohjeen, www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-luonto/ymparistonsuojelu/ympariston-tila/haja-asutukse-jatevedet-2/, mukaan * Talousjätevesien käsittelyvaatimuksista poikkeamista voi hakea Lohjan ympäristönsuojelusta 31.10.2019 jälkeen. * Jätevesijärjestelmä tulee uusia herkillä alueilla 31.10.2019 mennessä, jos kiinteistö on rakennettu ennen vuotta 2004 ja se sijaitsee ranta-alueella enintään 100 metrin etäisyyttä vesistöstä. Kiinteistönomistajan on mahdollista hakea poikkeamista talousvesien käsittelyvaatimuksista ranta- ja pohjavesialueilla. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi myöntää hakemuksesta poikkeuksen enintään viideksi vuodeksi kerrallaan, jos ympäristöön aiheutuvaa kuormitusta voidaan pitää huomattavan vähäisenä tai edellytetyt toimet ovat kiinteistön haltijalle kohtuuttomat. Poikkeaminen on tarkoitettu vain erikoistapauksiin ja sitä voi hakea, jos kiinteistö ollaan liittämässä jätevesiviemäriverkostoon lähivuosina tai jätevesijärjestelmän uudistamisen kustannukset ovat kohtuuttoman korkeat. * Kiinteistön omistajalla on oltava kiinteistönsä jätevesijärjestelmästä selvitys, käyttö- ja huolto-ohje. * Johtokartat saa tarvittaessa sähköyhtiöltä. Sähkönjakelusta Lohjan alueella vastaa sähköverkkoyhtiö Caruna Oy. Lisätietoa Lohjan kaupungin rakennusvalvonnan nettisivuilla.
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
444-488-4-72

Hinta

Myyntihinta
179 000 €
Uusin kirjallinen tarjous
195 000 €
Kiinnitykset
0

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Muut maksut: Vuosikustannukset (kahden henkilön vähäisellä kesäajan käytöllä): -Jätehuolto noin 42 €/v eli noin 3,5 €/kk + ekomaksu, -Vesi+jätevesi: Liittymiä ei tällä hetkellä asennettu, -Kiinteistövero 371,64 € vuonna 2021 eli noin 31 €/kk, -Kiinteistövakuutus 114,92 €/v. eli noin 10 €/kk, -Sähkön siirto ja sähköenergia yhteensä noin 491,38 € vuosi 2020 eli noin 41 €/kk, Sähköä kului 616 kWh vuonna 2020. -Nuohous 80 € kolmen vuoden välein, - Myyjien mukaan: * Tiemaksua ei tiekunta ole perinyt lähivuosina. * Jokainen hoitaa itse lumityöt. * Vesiosuuskunta kunnosti vuonna 2019 urakan jälkeen tien kustannuksellaan.

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Tilan nimi
KOTIRANTA
Rakennuksen tyyppi
Mökki tai huvila
Rakennusvuosi
1970
Kerroksia
1
Hissi
Ei
Taloyhtiössä on sauna
Ei
Rakennusmateriaali
Perustukset: maanvaraiset betonianturat, Alapohja: Maanvastainen betonilaatta, Ulkoseinät: Puurakenteisia, Julkisivupinnoite: Puu, Väliseinät: Puurakenteiset, puu, betoni
Kattomateriaali
Kuitusementtiaaltokate [mineriitti]
Kattotyyppi
Harjakatto
Energialuokka
Kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta.
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Tontin koko
3 080 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu-ja-kaavoitus/ * Ei kaavaa. * Kaavoittamattomalle ranta-alueelle rakentaminen vaatii yleensä poikkeamisluvan. * Tämän kiinteistön lähialueella lännessä on kaava-alue KL1 (23.1.1968). * Tämän kiinteistön lähialueella idässä on Härjänvatsan osayleiskaava-alue. * Kiinteistö sijaitsee Kirkonkylän-Lohjantaipaleen kulttuurimaisema-alueella.
Kaavatilanne
Kaavoittamaton, Yleiskaava, Suunnittelutarvealue, Haja-asutusalue
Rannan (vesistön) tyyppi
Järvi
Lisätietoa rakennusoikeudesta
www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/rakentaminen-ja-maankaytto/ Lohjan kaupungin rakennusjärjestyksen 25 § Rakentamisen määrä loma-asuntokiinteistöllä mukaan mm.: * Kulttuuriympäristössä (liite 1) ja tiiviisti rakennetuilla loma-asutusalueilla, joissa asuntoja on yli 6 kpl rantakilometriä kohden alle 5000 m²:n suuruisilla rakennuspaikoilla rakennusoikeus määräytyy tehokkuusluvun e=0,05 mukaan. Loma-asunnon osuus saa olla enintään 2/3 rakennusoikeudesta. * Yksittäisen talousrakennuksen maksimikoko ei kuitenkaan saa ylittää 40 m². * Samalla rakennuspaikalla saa olla yhteensä enintään 4 rakennusta / rakennelmaa. Kiinteistöllä saa tämän lisäksi olla luvanvaraisuudesta vapautettuja 20.2 § mukaisia rakennuksia. 27 § Rakennuksen sijoitus ranta-alueella-mukaan mm.: * Rakennuksen etäisyyden keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta tulee kuitenkin, mikäli edellä olevasta vaatimuksesta ei muuta johdu, olla vähintään 30 metriä ja asunnon alimman rakentamiskorkeuden vähintään 1,0 metriä ylävesirajaa korkeammalla.
Lämmitys
Ikääntymisestä johtuen tulee varautua sähkölämmitteisten pattereiden uusintaan puu, sähkö, muu

Tilat ja materiaalit

Lisätietoja makuuhuoneen varusteista
Makuuhuoneet: Seinät: Kaksi seinää lastulevyä ja kaksi sisustuslevyä [Haltex], Lattiat lankkua. Sisäkatot sisustuslevyä [Haltex].
Olohuoneen varusteet
Tilava olohuone-ruokailutila-keittiökokonaisuus. Seinät paneelia. Lattiat lankkua. Sisäkatot lankkua.

Tekniset tiedot

Viemäröinti
vesiosuuskunta
Käyttövesi
Vesi- ja viemäriliittymät hankittu 2019 ja odottavat asennusta tontin rajalla sulkuventtiileineen (Lohjantaipaleen Vesiosuuskunta). Ostajalle jää hankittavaksi (jätevesi-)peruspumppaamo varusteineen, liittymäputkea runkolinjasta ja liittämiseen tarvittavat liittimet ja venttiilit, joiden kokonaishinta olisi ollut lokakuussa 2019 yhteensä 4400 €.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Hannu Savolainen
Kiinteistönvälittäjä YKV, LKV, MBA, ins., KHK, AKA
Puh: 040 67 111 77
Hannu Savolainen
Kiinteistönvälittäjä YKV, LKV, MBA, ins., KHK, AKA
Hannu Savolainen
Kiinteistönvälittäjä YKV, LKV, MBA, ins., KHK, AKA
Puh: 040 67 111 77

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.