254 000 €73 m²

Läntinen Pitkäkatu 15 D, VI keskusta, Turku2mh+oh+k+wc+wc/suihku

Velaton hinta
254 000 €
Hoitovastike
292 € / kk
Asuinpinta-ala
73 m²
Huoneita
3
Kerros
2
Rakennusvuosi
1935
Rakennuksen tyyppi
Puutalo-osake
Kaupunginosa
VI keskusta
Kaupunki
Turku

______________________________________________ IDYLLISTÄ PUUTALOASUMISTA KAUNIISTI REMONTOIDUSSA KODISSA _________________________________________________

Upea, kahden makuuhuoneen koti, on kokenut suuren remontin nelisen vuotta sitten. Arkkitehdin itselleen suunnittelemassa remontissa on kaikki mietitty pieteetillä. Isona plussana tässä yhtiössä on myös kaukolämmöllä lämpiävät asunnot!

Uudet, mutta vanhaan tyyliin uusitut puulattiat luovat kotiin lämpimän herkän tunnelman. Kodin tilat ovat sommiteltu käytännöllisesti. Sisääntulokerroksessa on kaunis, valkoisen ja roosan sävyisin kaapistoin remontoitu keittiö, jossa integroidut kodinkoneet. Laskutilaa- ja säilytystilaa on reilusti. Keittiön ja olohuoneen erottaa eteiskäytävä, jonka varrelta on kulku tyylillä remontoituun kylpyhuoneeseen. Samettinen mikrosementtipinta ja marmorikuvioidut laatat ovat upeat. Tilava olohuone antaa näkymän kadun suuntaan. Huoneen kulmaan sijoitetut kauniit ja helppokulkuiset puusepän tekemät portaat johtavat tunnelmalliseen yläkertaan, jossa on kaksi hyvänkokoista makuuhuonetta. Makuuhuoneiden ovina toimivat käytännölliset liukuovet, jotka eivät vie turhaa tilaa. Yläkerrassa on myös wc sekä ovi porraskäytävään.

Yhtiöllä on viehättävä sisäpiha, jossa mm. kesäisin grillipaikka osakkaiden käytössä ja taloyhtiön saunatiloihin suunnitellaan tällä hetkellä saneerausta. Piha on lukittavan portin sisäpuolella, joten pihapiiriin ei eksy satunnaisia kulkijoita.

Koti sijaitsee kehittyvällä, Turun Ratapihan alueella, jossa on pitkällä tähtäimellä suunnitelmissa monipuolistaa Turun kaupunkikeskustan tapahtuma-, kulttuuri- ja elämystarjontaa, lisätä sen vetovoimaisuutta ja yhdistää ratapiha-alueen erottamia kaupunginosia toisiinsa.

Sykähtikö sydämesi tälle kodille?

Olethan yhteydessä, lämpimästi tervetuloa tutustumaan tähän upeaan kotiin.

LISÄTIEDOT JA ESITTELYT: ___________________________ SOLID HOUSE OY LKV

Jaana Kylä-Kaila laillistettu kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, KiAT, partner

0400 677 446 jaana.kyla-kaila@solidhouse.fi

FB: Kiinteistönvälittäjä Jaana Kylä-Kaila LKV IG: solidhousejaana solidhouse.fi/jaana-kyla-kaila

Seuraavat esittelyt
  • su 29.01.2023 klo 13:45 - 14:15

Perustiedot

Kaupunginosa
VI keskusta
Kohdenumero
20473644
Kerros
2 / 2
Asuinpinta-ala
73 m²
Tontin pinta-ala
2 423 m²
Kokonaispinta-ala
73 m²
Pinta-alojen lisätiedot
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen Yhtiöjärjestyksen mukaan asunto on 3h+k+kph asuinhuoneisto. Pinta-aloja ei ole tarkastusmitattu ja ne saattavat tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin ilmoitetusta. Tarkkojen pinta-alojen saamiseksi ostaja voi halutessaan teettää kohteessa pinta-alojen tarkemittauksen.
Huoneiston kokoonpano
2mh+oh+k+wc+wc/suihku
Huoneita
3
Kunto
Hyvä
Lisätietoa vapautumisesta
30.4.2023 (neuvoteltavissa)
Keittiön varusteet
Varustus: kiinteät valaisimet. Kauniisti vuonna 2018 remontoitu tilava keittiö. Varustuksena: integroitu pyykinpesukone ja astianpesukone sekä jääkaappi/pakastin ja mikroaaltouuni, induktioliesi ja erillisuuni, liesituuletin (suodatin). Lattia on lautaa, seinät maalattu, yksi seinä laattaa ja työtasot ovat laminaattia.
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Kylpyhuone on remontoitu v. 2018. Varustuksena: seinä-wc, pyyhekuivain (lämmitys), allas ja allaslaatikosto sekä peili. Seinä osittain laattaa ja osittain mikrosementtiä, lattia laattaa. Erillisen WC:n kuvaus: Yläkerrassa erillinen wc, remontoitu 2018. Varustuksena: seinä-wc, bide-suihku, allas ja allaslaatikosto sekä peili. Seinä on laattaa ja osittain maalattu, lattia laattaa.
Näkymät
Keittiön ja toisen makuuhuoneen ikkuna sisäpihalle, olohuone ja toinen makuuhuone kadulle.
Tulevat remontit
Asunto-osakeyhtiön hallituksen kunnossapitotarveselvitys yhtiökokousta seuraavien viiden vuoden aikana: (hallitus käsitellyt 17.3.2022) Piha: Viemäri- ja hulevesiprojektin aloittaminen Perustukset ja runko: Seurannassa, Maanpää Geo Oy, tekee maapohjamittaukset. Naapurirakennustyömaan ajan tarkkaillaan talon rakenteita esim. halkeamien varalta. Julkisivut: Ei tarvetta Parvekkeet: Ei tarvetta Ikkunat ja ulko-ovet: I- ja III-talojen ikkunapuitteiden kunnostus, II-talon ikkunat tarkastetaan ja huolletaan tarvittaessa Katto: Ei tarvetta Huoneistojen märkätilat: Ei tarvetta Yleiset tilat: Saunaosaston ennallistaminen sekä pukuhuoneiden mahdollinen peruskorjaus v. 2022-2023. Porraskäytävien maalaukset, mahdollinen äänieristyksen parannus Lämmitysjärjestelmä: Lämmönvaihtimen uusiminen/energiatehokkuuden parantaminen Vesi- ja viemärijärjestelmä: Viemärien kunnon tarkkailu tarvittaessa Ilmanvaihto: Parannuksia mikäli tarpeen Sähkö- ja tietojärjestelmä: Antenniverkon kartoitus ja uudistaminen Hissit: Ei ole Kuntoarvion teettäminen: 2023-2024
Tehdyt remontit
Asunnon pinnat remontoitu v. 2018. Uusittu: lautalattiat, kylpyhuone, yläkerran wc, keittiö, puusepän tekemät portaat, asunnon sisäiset viemärit ja käyttövesiputket, patterit ja patteriputket), yläkerran tilajakoa hieman muutettu. Remontti on arkkitehdin itselleen suunnittelema. Osaa remontin aikaisista asiakirjoista ei ole saatavilla isännöitsijäntoimiston vaihduttua. Myyjä hoitaa kustannuksellaan remontin loppukatselmoinnin ennen kauppaa kuntoon. TALOYHTIÖSSÄ: 2020 - 2022 ikkunapuitteiden huollot ja maalaukset Tapitus Oy. Laitettu rännien sulanapitokaapelit 2021 Pihan portti korjattu 2020 I- ja III-talojen kattojen vaihto Turun Pläkkipelti, sekä julkisivujen rappaus Sarpec Oy, puujulkisivut Tapitus Oy. Parvekekaiteiden uusiminen I-talo. F28 viemärien sadevesien nousun korjaustyöt 2019 Safetum tarkastus, F 28 viemärin vesien nousun vahinkokorjaus, Telia kiinteistökaista 2018 IV-kanavien kartoitus ja parannus I-talossa 2017 Lisätuuletuksen lisääminen katolle 2016 - 2017 Salaoja- ja patolevyremontti, Läntinen Pitkäkatu. I-talon kellarin vuotokorjaus 2014 Huoneisto F28, A-D portaiden kellaritiloissa ja lämmönjakohuoneessa kulkevista putkista poistettu asbesti ja eristetty uudelleen, E- ja F-portaiden asuntoihin asennettu raitisilmaventtiilit 2013 G portaan alueelle lisätty lämpökaapeleita. II-talon IV-hormien nuohous, asennettu II-talon piippuihin hatut 2012 A-D portaiden väliin pihan puolelle asennettu ränneihin lämpökaapelit 2011 Kattorakenteiden ja muiden kriittisten kohtien lämpökuvaus, palovaroittimien asennus A-D portaiden kellaritiloihin, III talossa parannettu katon tuuletettavuutta ja tehty myös I talossa kattokorjauksia, A-D portaiden väliin asennettu ränneihin lämpökaapelit 2010 II-julkisivu korjattu ja II-ylemmän osan katon maalaus 2009 Uusittu leikkikenttä ja lisätty urheiluvälineitä, perustusten kuntotutkimus, päävesijohto korjattu 2008 II-talon katon maalaus ja korjaus (E-portaan alueelta) 2007 Hyväksytty PTS, teetetty 10-v suunnitelma 2007 Kuntokartoitus, lukot uusittu, 15 ja 17 välinen aita 2004 Rakennus 1 maalattu Yhtiö saneerattu huoneistokohtaisesti vuosina 1982-1983. 2016 salaoja- ja patolevyremontti tehtiin Läntisen Pitkäkadun suuntaiseen I-taloon (-D portaat) aikana 2016-2017. Viimeiset laatoitustyöt valmistuivat 11.5.2017. Vuonna 2015 alun perin havaittu vesivuotoa I-talon kellarissa; taloyhtiön vaatiman vesinäytteen oton jälkeen paljastunut vesijohtovedeksi. Turun vesihuollolta saatu korvaus, jolla maksettiin 29 500,00 eur laina4 pois.
Asumistyyppi
Omistus
Palvelut
Palvelut: K-kauppa naapuritalossa, muutoin keskustan palvelut aivan vieressä.
Lisätiedot
Perustukset jatkuvassa seurannassa, ikkunoiden kunto jatkuvassa seurannassa (maalataan tarvittaessa), (ikkunoita on kunnostettu, remontti kesken), A-D katon lämpöongelmien korjaukset (mahdollista kondenssivettä pakkaskauden vaihtuessa), sähkö- ja tietojärjestelmää parannetaan mahdollisuuksien mukaan. Maanvarainen betonilaatta. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa 7.11.2016 päätettiin I-talon salaoja-/patolevyremontin toteuttamisesta Citykaivuu Oy:n tarjouksen mukaisesti. Lainaa päätettiin nostaa 29 500,00 euroa. Turun Vesihuolto Oy maksanut korvauksia, joilla laina4 maksettu pois 3/2018. Remontti päätettiin toteuttaa alun periin siksi, että talon seinämä kastui ja kellareihin pääsi kosteutta. Kosteus selvisi marras-/joulukuussa 2016 johtuvaksi vesilaitoksen rikkinäisestä putkesta. Yhtiö omistaa 2127/2466 osaa tontista nro 3. Taloyhtiössä käytössä komposti. Taloyhtiö on saanut kunniamaininnan hevoskastanja-pihapuustaan Turun Kulttuuripääkaupunki vuoden 2011 pihakilpailussa. Suunnitteilla pihaviemärin korjaus. Korjauksesta ei ole vielä konkreettista suunnitelmaa tai kustannusarviota. Rasitesopimus tontin 853-6-19-10 kanssa hulevesien johtamisesta. Muuta kauppaan kuuluvaa: Lastenhuoneen kiinteät kaapisto/sängyt sopimuksen mukaan, portaikon sivun hyllykkö. Kauppaan ei kuulu: Eteisen seinänaulakko, yläkerran wc:n kattovalaisin, portaikon seinävalaisin, olohuoneen seinähyllyt, irtaimisto.
Kohde on
Osakehuoneisto

Hinta

Velaton hinta
254 000 €
Myyntihinta
236 486,18 €
Lainaosuuden maksu
Kyllä
Neliöhinta
3 479,45 € / m2
Velkaosuus
17 513,82 €

Asuinkustannukset

Rahoitusvastike
153,30 € / kk
Hoitovastike
292 € / kk
Yhtiövastike
445 € / kk
Vesimaksu
22,50 € / kk
Vesimaksun lisätiedot
henkilöluvun mukaan
Muut kustannukset
Muut maksut: Sähkö kulutuksen mukaan. Varainsiirtovero 2 % kaupanteon yhteydessä, ellei ostaja täytä ensiasunnonostajan kriteeriä. Ostajan on varauduttava mahdolliseen kustannusten nousuun yleisestä taloustilanteesta johtuen. Yhtiökokouksessa 23.11.2022 päätetty vsstikkeista vuodelle 2023: hoitovastike 4,50 €/m2/kk, pääomavastike4 1,00 €/m2/kk, pääomavastike5 0,44 €/m2/kk, pääomavastike6 0,53 €/m2/kk, saunamaksu 5 €/vuoro.

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Taloyhtiön nimi
Asunto Oy Turun Läntinenkatu 15
Rakennuksen tyyppi
Puutalo-osake
Rakennusvuosi
1935
Huoneistojen lukumäärä
31
Liiketilojen pinta-ala
528,5 m²
Liikehuoneistojen lukumäärä
5
Kerroksia
2
Hissi
Ei
Taloyhtiössä on sauna
Kyllä
Rakennusmateriaali
puu, tiili, betoni
Kattomateriaali
pelti
Kattotyyppi
harjakatto
Energialuokka
E2013 Laadittu 28.5.2014, voimassa 28.5.2024. Promethor Oy / Juha Poijärvi
Energiatodistus
Kyllä
Kiinteistön antennijärjestelmä
kaapeli-tv
Tontin koko
2 423 m²
Tontin omistus
Oma
Kiinteistönhoito
huoltoyhtiö. Kiinteistönhoidon lisätiedot: Turun Talo Team Oy
Isännöinti
Esa Taivainen Turun Talohuolto Oy esa.taivainen@turuntalohuolto.fi 030 470 44 00
Kaavoitustiedot
Turun kaupunki / kaavoitus. (02 330 000 vaihde)
Kaavatilanne
Asemakaava
Liikenneyhteydet
reittiopas.foli.fi/
Lämmitys
kaukolämpö
Lisätietoja talosta
Siirry talosivulle

Tilat ja materiaalit

Yhteiset tilat
sauna, urheiluvälinevarasto.
Pintamateriaalit
Lattia: Olohuoneessa: lauta. Makuuhuoneessa: lauta. Seinät: Olohuoneessa: maalattu. Makuuhuoneessa: maalattu, tapetti.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Jaana Kylä-Kaila
Kiinteistönvälittäjä, LKV, partner
Puh: 0400 677 446
Solid House Oy LKV, Turku
Eerikinkatu 13, 20100 Turku
SKVL:n jäsen
Jaana Kylä-Kaila
Kiinteistönvälittäjä, LKV, partner
Jaana Kylä-Kaila
Kiinteistönvälittäjä, LKV, partner
Puh: 0400 677 446

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita