595 000 €200 m²

Mäkikyläntie 99, Sukula, Tammela1.krs: 4 h, k, s/ph/wc, 1 erill.wc, eteishalli, 2 työtilaa, 2 kuistia. 2.krs: oleskelutila, 2 yöpymistilaa, wc, varastotilaa. Piharakennuksissa lämmitettävää yöpymistilaa, 2x wc/suihku/sauna.

Myyntihinta
595 000 €
Asuinpinta-ala
200 m²
Huoneita
6
Kerros
1
Rakennusvuosi
1909
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Sukula
Kaupunki
Tammela

Todellinen harvinaisuus, suorastaan helmi. Koti kuin kartano kauneimmassa Lounais-Hämeessä.

Tammelan Sukulan kylän maisemat hivelevät silmää. Ihana puistomainen, rakkaudella ylläpidetty puutarha avautuu portilta pääovelle ajettaessa ja laajalti rakennusten ympäröimänä, suoraan tulijan sydämeen.

Varaa henkilökohtainen käyntiaikasi, tämä upea kohde on nähtävä ja koettava paikan päällä.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas, saman suvun hallinnassa satojen vuosien ajan ollut puustelli on toiminut luutnantin virkatalona torppareineen vuodesta 1689 vuoteen 1879. Pieteetillä ylläpidetty 4,3 ha:n tila upeine, hyväkuntoisine rakennuksineen sopii vakituiseksi kodiksi tai vapaa-ajan paratiisiksi isolle perheelle ja koko suvulle. Hirsirunkoisessa, v. 1909 valmistuneessa päärakennuksessa on asuintilaa kahdessa kerroksessa n. 380 m2. Alakerran komean kokoinen keittiö, hulppea ruokasali, tunnelmallinen arkiolohuone/pirtti, juhlava sali, tyylikäs päämakuuhuone, vaikuttava eteisaula, saunatilat, kaksi vessaa, etätyöpisteiksi sopivat pikkuhuoneet ja kaksi sisäänkäyntiä tarjoavat upeat puitteet myös yritystoimintaan. Yläkerrassa on yksityisempää oleskelu- ja nukkumatilaa sekä wc, lisäksi runsaat varastotilat, yhteensä n. 180 m2.

Ryhdikkäät, hyväkuntoiset ja helposti muunneltavat talousrakennukset monipuolisine tiloineen, yhteensä n. 860 m2, tarjoavat suojaa hevosille ja muille harrastuksille. Tammela lähiseutuineen on todellinen hevosharrastajan toiveiden täyttymys, lähistöllä on useita hevostiloja (ravi-, ratsastus- ja kasvatustiloja), Pilvenmäen ravirata Forssassa, eikä Ypäjäkään kovin kaukana ole; vain parinkymmenen kilometrin päässä.

Korkeaa varastotilaa kiinteistöllä on runsaasti. Ulkorakennuksiin mahtuu mm. ison kokoluokan henkilöauto, veneitä, moottoripyöriä tai muita harrastus- ja kiinteistönhoitovälineitä.

Ulkorakennuksissa on kaksi lämmitettävää yöpymistilaa pesu/wc-tiloineen, hurmaavana lisänä perinteiset, hirsiseinäiset kesähuoneet. Vilja-aitassa voit yöpyä aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn, kaminalla voi lämmittää tarpeen mukaan.

Kaikissa rakennuksissa on sähköt. Kiinteistöllä on valokuitu ja kunnallistekniikkaa vastaava puhdas vesi/viemäröinti, toimittajana Etelä-Tammelan Vesihuolto Oy. Puhdas vesi tulee Tammelan pohjavesistä. Elämisen mukavuutta lisää hirsirakenteinen pihasauna, jonka Aito-kiuas tarjoaa erityisen pehmeät löylyt. Niistä riittää vielä seuraavankin päivän saunojille.

Kauppaan sisältyy n. 1,3 ha vanhaa metsää, jonka myyntiarvo tällä hetkellä on n. 25000€. Omasta metsästä saat lämmityspuut ja tarpeet rakennusten ylläpitoon.

Pääkaupunkiseudulta Porintietä ajomatkaa n. 1,5 h. Forssan kaupungin keskustan palvelut 10 km, Tammelan kirkonkylään 12 km. Torronsuon kansallispuisto ja Saaren kansanpuiston ihanat luontoreitit helposti saavutettavissa.

Tähän kohteeseen järjestetään vain yksityisesittelyjä. Soita ja sovi oma käyntiaikasi, olet sydämellisesti tervetullut!

Päivi-Sisko Niemi Kiinteistönvälittäjä, LKV p. 044 241 3646 paivi-sisko.niemi@bo.fi

#this is where the story begins#

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Kaupunginosa
Sukula
Kohdenumero
21872681
Kerros
1 / 2
Asuinpinta-ala
200 m²
Tontin pinta-ala
4,30 ha
Kokonaispinta-ala
380 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Päärakennuksen 1. krs asuintilat 200 m2, 2.krs 180 m2 (kerrosala), yhteensä 380 m2. Pinta-alat on ilmoitettu rakennusvalvonnan asiakirjojen mukaan, eikä niitä ole tarkistusmitattu. Tämän ikäisessä rakennuksessa pinta-alat voivat tarkistusmittauksessa osoittautua ilmoitettua suuremmiksi tai pienemmiksi. Ullakolla (2.krs) sijaitsevat yöpymistilat eivät täytä makuuhuoneille asetettuja virallisia vaatimuksia (osittain matalaa tilaa , ikkunoiden koko). Maalaistaloissa on perinteisesti yövytty ulkorakennuksissa. Tällä kiinteistöllä ko. majoitustilat ovat käytännöllisiä ja viihtyisiä. Niitä voidaan osin myös lämmittää. Ulkorakennusten majoitustilat eivät kuitenkaan ole virallisten määräysten mukaisia asuintiloja.
Huoneiston kokoonpano
1.krs: 4 h, k, s/ph/wc, 1 erill.wc, eteishalli, 2 työtilaa, 2 kuistia. 2.krs: oleskelutila, 2 yöpymistilaa, wc, varastotilaa. Piharakennuksissa lämmitettävää yöpymistilaa, 2x wc/suihku/sauna.
Huoneita
6
Kunto
Hyvä
Kunnon lisätiedot
Kaikki tilat siistissä kunnossa, normaalia asumiseen liittyvää ajan patinaa. Yläkerran ilmalämpöpumpun vaihto ajankohtaista lähivuosina. Julkisivujen kunnostus ja huoltomaalaus lähivuosina.
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Liesi: sähköliesi. Kylmäsäilytys: jääkaappi, pakastekaappi. Varustus: astianpesukone, kiinteät valaisimet, liesituuletin / hormi. Avara, valoisa ja kodikas keittiö sijaitsee entisen väen sisäänkäynnin, renkituvan (pirtti/arkiolohuone) ja konttorihuoneen (työtilan) välissä.
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Päärakennuksen 1. kerroksessa on sauna/pesuhuone/wc sekä erillinen wc. Yläkerrassa erillinen wc. Piharakennusten yöpymistilojen yhteydessä on pesutilat/wc:t. . Varustus: suihkukaappi, pesukone, pesukoneliitäntä, wc-istuin, suihku, peilikaappi, kiinteät valaisimet, kylpyhuonekaapisto. Erillisen WC:n kuvaus: Päärakennuksen molemmissa kerroksissa on erilliset wc:t. Piharakennuksissa 2 erillistä wc:aa. Varustus: peilikaappi, bidee-suihku.
Säilytystilat
Kuvaus: Ulkorakennuksissa runsaasti erillisiä varastotiloja. Päärakennuksen harjakaton lappeiden alaosissa on runsaasti viileää /kylmää säilytystilaa, jotka sopivat kausivaatteiden ja taloustavaroiden säilytykseen. Keittiön puoleisella kuistilla on viileä, pienehkö kellaritila, sopii ruokatarvikkeille. Päärakennuksen kivijalassa on hyväkuntoinen, iso kellari, soveltuu juures/perunasadon säilytykseen.ullakko, muu erillinen varasto
Tehdyt remontit
Laajoja korjauksia ja perusparannuksia tehty nykyistä edeltävän omistajan omistusaikana. Ullakon oleskelu- ja yöpymistilat lämpöeristetty ja pinnoitettu, lattiat uusittu v. 2006, rakennettu wc. Ikkunat uusittu (vanhat ikkunat tallessa) Ulko-ovi uusittu Rakennusten katot uusittu (vilja-aitassa on vielä vanha, hyväkuntoinen tiilikate).
Rannan omistus
Ei rantaa
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
Kuvaus: Kolme erillistä saunaa. Päärakennuksessa ja piharakennuksen pikkuhuoneiston yhteydessä on sähkölämmitteiset kiukaat. Erillisessä, hirsirakenteisessa saunarakennuksessa on todella tunnelmallinen löylyhuone, Aito kiuas, kertalämmitteinen. Täällä saat ihanan pehmeät löylyt. Yhdellä lämmittämisellä saunot seuraavan päivän aamullakin. . sähkökiuas, puukiuas
Asumistyyppi
Omistus
Lisätiedot
Koko irtaimistosta voidaan sopia erikseen. Muuta kauppaan kuuluvaa: Irtaimistosta sovitaan erikseen Kauppaan ei kuulu: Irtaimistosta sovitaan erikseen
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
834-437-9-23

Hinta

Myyntihinta
595 000 €
Kiinnitykset
0

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Muut maksut: Puhtaan veden perusmaksu 115,00e/v, jäteveden 175,00e/v. Käyttömaksut 1.1.23 alkaen: vesi 1,96e/m3, jätevesi 3,10e/m3, kaikki hinnat sis. alv 24 %. Laskutus 4xvuosi sis. 3 arviolaskua ja yhden tasauslaskun. Päärakennus on aina pidetty lämpimänä. Ulkorakennuksia (majoitus- ja saunatilat) on lämmitetty satunnaisesti, joiltain osin sähkölämmitys on ollut päällä kokoaikaisesti. Päärakennuksessa on neljä korkeaa pönttöuunia ja yksi isokokoinen takka, näitä on lämmitetty sähkölämmityksen ohessa. Puiden keskikulutus ollut n.12 mottia/v. Lämmityspuut omasta metsästä! Sähkön kulutus 30000 kWh/vuosi 2022 on sisältänyt lämmityksen, valaistuksen (myös ulkorakennukset ja piha-alueet) ja muun käyttösähkön. Sähkön kulutus ja laskun suuruus muodostuu omista sähkön kulutustavoista sekä sähköntoimittajan kanssa laadittavasta sopimuksesta. Nykyinen sähköntoimittaja on Lumme Energia ja sähkön siirtoyhtiö Elenia Oy. Muita maksuja: tienhoitomaksut, kiinteistövakuutus oman sopimuksen laajuuden mukaisesti, nuohous, piha-alueiden auraus ja mahdolliset muut talonmiespalvelut.
Kiinteistövero
635,16 e / v. 2023 €/v

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Tilan nimi
Mäki-Jaakkola
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1909
Kerroksia
2
Hissi
Ei
Rakennusmateriaali
Päärakennuksen runko hirsirakenteinen, kuistit lautarakenteiset. Piharakennukset hirsi/lautarakenteisia. puu, hirsi
Kattomateriaali
saumattu peltikate, Rannila Classic
Kattotyyppi
harja
Energialuokka
Energiatodistus on tilattu, valmistunee maalis-/huhtikuussa-23.
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Tontin koko
4,30 ha
Tontin omistus
Oma
Tontin kuvaus
Piha-alue pääosin tasaista, osin loivaa rinnemaastoa. Puistomainen miljöö, laajalta alueelta hoidettua nurmikkoa. Pihan puusto osin havu-/lehtipuita, osin jaloja lehtipuita. Puutarhassa on myös hedelmäpuita, marjapensaita ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen maalaistaloon erinomaisesti sopivia, kauniita ja runsaita, perinteisiä perennaistuksia. Ryytimaa. Metsää n. 1,3 ha. Metsä on osittain vanhaa ikimetsää. Mikäli puut kaadetaan, arvioidut hakkuutulot n. 25000€. Mahdollisuus ottaa puuta omaan käyttöön; esim. laudat, lankut, hirret, parrut ja polttopuut. Alueelle on istutettu n. 60 tammen taimea.
Kaavoitustiedot
Yleiskaava (834-141215§69) vahv. 14.12.2015, tullut voimaan 6.6.2019. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä kyläalue. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä säilytettävä rakennus tai tila. Numero viittaa selostuksessa olevaan listaan sekä Vorski-rakennuskantainventointiin. Määräys: Arvokkaan rakennetun ympäristön ja alkuperäisen vanhan rakennuskannan säilyminen tulee varmistaa. Vanhoja alkuperäisiä rakennuksia kunnostettaessa on huolehdittava, etteivät korjaustoimenpiteet johda rakennuksen kulttuurihistoriallisen arvon vähenemiseen. Lisätiedot Tammelan kunta, www.tammela/kaavoitus, Kaavoittaja Miika Tuki 050 464 3274 miika.tuki@tammela.fi
Kaavatilanne
Osayleiskaava, Yleiskaava, Lopputarkastus
Lisätietoa rakennusoikeudesta
Tammelan kunnan rakennusjärjestyksen mukaan saa rakentaa 15 % /rakennuspaikan koko. Rakennusoikeutta on käytetty päärakennukseen ja ulkorakennuksiin yht. 969 m2. Mahdollinen lisärakentaminen olemassa olevaa rakennuskantaa hyödyntäen.
Kuntotutkimus
2022 Kuntotarkastus Ratako Oy, 2.9.2022, Juho Rantanen. Kuntotarkastusraporttiin voi tutustua esittelyn yhteydessä, raportti luovutetaan ostajaehdokkaalle ennen ostotarjousta.
Lämmitys
puu, sähkö, Ilmalämpöpumppu, muu uuni/takka. Ilmalämpöpumppuja 2 kpl, varaavat patterit 5 kpl, uunit 4 kpl, takka 1 kpl, sähköpattereita varalla. Päärakennus on pidetty aina lämpimänä nyk. omistajan toimesta. Nuohottu säännöllisesti vuosittain, joka kesä.

Tilat ja materiaalit

Pintamateriaalit
Lattia: Keittiössä: lauta. Pesutiloissa: muovi. Erillisessä WC:ssä: muovi. Olohuoneessa: lauta. Makuuhuoneessa: lauta. Seinät: Keittiössä: tapetti, puolipaneeli. Pesutiloissa: muovi, osalaatoitus. Erillisessä WC:ssä: muovi, osalaatoitus. Olohuoneessa: puu, tapetti. Makuuhuoneessa: tapetti, puolipaneeli.
Olohuoneen varusteet
Arkiolohuone on entinen renkitupa, jossa on komeat, paljaat hirsiseinät ja korkeutta niillä on n. 3,30 m. Valo tulvii tilaan päiväauringon puoleisista ikkunoista. Tästä pirtiksi kutsusta, n. 45 m2:n avarasta huoneesta pääsee päärakennuksen pohjoispäädystä, viileän/kylmän kuistin kautta piharakennuksiin ja saunalle. Sali sijaitsee päärakennuksen toisessa päädyssä, josta perinteiseen tapaan näkymät sisäänajotielle ja paraatioven puoleiselle piha-alueelle.

Tekniset tiedot

Viemäröinti
kunnan

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Päivi-Sisko Niemi
kiinteistönvälittäjä LKV, partner
Puh: 044 241 3646
Bo LKV | Hämeenlinna
Suomen Kasarmi 20 LT 1, 13100 Hämeenlinna
Päivi-Sisko Niemi
kiinteistönvälittäjä LKV, partner
Päivi-Sisko Niemi
kiinteistönvälittäjä LKV, partner
Puh: 044 241 3646

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita