900 m²

Mannerheiminkatu 24, 6 kaupunginosa, PorvooMyydään tarjousten perusteella

Asuinpinta-ala
900 m²
Huoneita
10
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Kaupunginosa
6 kaupunginosa
Kaupunki
Porvoo

MYYDÄÄN UNIIKKI HISTORILALLINEN JUGEND-TALO PORVOON KESKUSTASSA –MUUTETTAVISSA MYÖS ASUINKÄYTTÖÖN!!!

Porvoon Energia myy entisen pääkonttorirakennuksensa. Rakennus on toiminut myyjän asiakaspalvelu- ja toimistotiloina viimeiset vuodet.

Kohde on selkeästi kulttuurihistoriallisesti arvokas ja suojeltu. Vuonna 1913 valmistuneen talon historiaan sisältyy monta muutosvaihetta yhtiön toiminnan kasvaessa ja laajentuessa, mutta rakennuksen alkuperäinen arkkitehtuuri julkisivujen suhteen on säilynyt. Alun perin talo rakennettiin sähkökeskukseksi konttoritiloineen ja siinä tuotettiin dieselkoneilla sähköä. Sittemmin siinä on toiminut myös vesi- ja sähkölaitoksen toimistotiloja sekä kaupungin rakennuskonttorina. Porvoon Energia on ollut konttorirakennuksen tiloissa alusta lähtien aina vuoteen 2017 asti.

Uniikin rakennuksen piirsi aikoinaan arkkitehti Selim A. Lindqvist, joka oli maan eturivin arkkitehteja 1800-1900 – luvun vaihteessa. Häntä pidettiin erityisen luovana teknisenä arkkitehtinä. Lindqvistin kädenjälkeä edustavat myös esimerkiksi Aleksi 13 -tavaratalorakennus sekä Suvilahden sähkö- ja kaasulaitos Helsingissä. Kansallisromantiikasta poiketen Lindqvistin arkkitehtuuri edustaa alusta alkaen rationalistista suuntausta. Kaiken kaikkiaan hän on suunnitellut yli 160 rakennusta.

Rakennus sijaitsee Porvoon kaupungin vuokratontilla, jonka voi myös lunastaa. Tontin pinta-ala on noin 4600m². Kaavamerkintä on KTY (Toimitilarakennusten korttelialue) ja kaavamuutosprosessi on käynnistetty kaavan muuttamiseksi sellaiseksi, mikä mahdollistaa toimitilakäytön lisäksi myös asumisen. Kohde on muutettavissa pääosin asuinkäyttöön (noin 900m²). Nyt esitetty kaavamerkintä olisi AL (Asuin- ja liiketilojen korttelialue). Tontti on mahdollista myös lunastaa Porvoon kaupungilta hintaan 514’500€ milloin tahansa. Nykyinen maanvuokrasopimus on voimassa 31.12.2069 asti.

Rakennuksen jokaisessa kerroksessa paljon ikkunoita, joista osa on kauniita historiaa huokuvia kaari-ikkunoita! Lämmitys on toteutettu kaukolämmöllä ja lämmönvaihdin on juuri uusittu. Lisämukavuutta tuo viilentävä ilmastointi.

Toivomme kiinnostuneilta tahoilta yhteydenottoja, joille toimitamme mieluusti lisätietoa kohteesta.

524 Porvoon Energia kaavaehdotus nähtävillä 11.3.–17.4.2020. Tässä linkissä lisätietoja

TODELLA HIENO KIINTEISTÖKEHITYSHANKE SIJOITTAJALLE, KEHITTÄJÄLLE TAI OMAAN KÄYTTÖÖN!!!

KOHDETIEDOT

SIJAINTI Katuosoite: Mannerheiminkatu 24, 06100 Porvoo Kaupunginosa: Keskusta Ympäristö: Keskustan asunnot, kaupat ja palvelut

RAKENNUS/HUONEISTO Pinta-alat: Noin 1470m² kerrosala ja vuokrattava pinta-ala noin 1000m² + kellari Huoneistoselitelmä: Toimistotalo Hissi: Ei Kerros: 1-2 + kellari (rakennuksessa useita tasoja) Rakennusvuosi: 1913 Kunto, varusteet ja palvelut: Hyvä kunto Vapautuu: Erikseen sovitusti Pysäköinti: Kadulla/pihalla

TONTTI Omistus: Porvoon kaupungin vuokratontti Lunastettavissa hintaan: 514’000€ Pinta-ala: 4600m² (voi muuttua kaavaprosessin aikana) Kaava: Nykyinen KTY-1 ja suunniteltu AL-1 (yhdistetty liike- ja asuinrakentaminen) Rakennusoikeus: 1470m² (käytetty)

MYYNTIHINTA Myyntihinta: Tarjousten perusteella Tonttivuokra: 25’725€/v Muut kulut: Kaukolämpö noin 13’000€/v ja kiinteistövero noin 3’600€/v

TÄÄLTÄ KOHTEESTA LISÄÄ: https://www.toimitilaa.fi/property/mannerheiminkatu-24-myydaan-arvotalo-porvoo-keskusta/

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Kaupunginosa
6 kaupunginosa
Kohdenumero
15974440
Kerroksien lukumäärä
3
Asuinpinta-ala
900 m²
Kokonaispinta-ala
1 470 m²
Huoneiston kokoonpano
Myydään tarjousten perusteella
Huoneita
10
Keittiö
Keittiö
Asumistyyppi
Omistus
Kohde on
Kiinteistö
Linkit
Videoesittely

Hinta

Myyntihinta
Kysy hintaa

Talon ja tontin tiedot

Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Kerroksia
3
Energialuokka
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Tontin vuokra
25725

Ota yhteyttä ilmoittajaan

KTM, LKV Antti Soivio
Puh: 0400446553
Mannerheiminkatu 2, 06100 Porvoo
KTM, LKV Antti Soivio
KTM, LKV Antti Soivio
Puh: 0400446553

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.