69 000 €180 m²

Haddaksentie 38 B, Garpom, Loviisa5h + keittiö + WC/suihku

Myyntihinta
69 000 €
Asuinpinta-ala
180 m²
Huoneita
5
Kerros
2
Rakennusvuosi
1812
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Garpom
Kaupunki
Loviisa

210 VUOTIAS MAATALO, AITTA, PIHARAKENNUS, KAUNIS TONTTI

MYYDÄÄN MAATILAN TALOUSKESKUS (TAI VUOKRATAAN)

Palanen kunnioitettavaa historiaa ja rakennuskulttuuria: Tässä talossa on asuttu ja tilaa viljelty jo vuodesta 1812 alkaen, ja niin vieläkin. Tässä ihanteellinen aihio - tulevaisuuden kaunis koti.

Taloon voi muuttaa asumaan vaikka heti. Sitten rauhassa mietit, niin kuin arvokkaiden puutalojen kanssa yleensäkin tehdään, mitä tehdä vai tehdäkö ollenkaan ja milloin? Sitten seuraavien 10-15 vuoden aikana remontoit huone huoneelta mm. ala- ja yläpohjan ja tutkit makuuhuoneen alla olevan kellarin ja muutenkin varmistat alapohjan tuuletuksen, tarkistutat leivinuunin, uusit joitain ikkunoita ja ulko-ovet, laitat rännit ja viimeistelet saunarakennuksen loppuun. Päätalossa jokunen alahirsi saattaa vaatia kengitystä, muuten pääsääntöisesti hirret vaikuttavat kovilta. Kone-Sammon millin vahva peltikatto kelvannee vielä jonkun aikaa. Talo näyttää kuvissa ilkeältä, kun maalit hilseilee, mutta se ei haittaa, jos kuitenkin ulkoverhoilu uusitaan jossain välissä.

Talo on korkealla sorapitoisella kummulla suojassa maan märkyydeltä (vrt. savipelloille rakennetut nykytalot). Kaksi sisäänkäyntiä ja portaat heti ulko-oven jälkeen mahdollistaa vaikka erillisen kaksion rakentamisen yläkertaan.

Oma visioni talolle: ulkomuotoja voisi suunnitella hieman uusiksi ja muuttaa esim. ikkunat ristikkoikkunoiksi, suunnitella kulmiin ja ikkunoiden ympärille kauniit persoonalliset puitteet ja krumeluurit, ehkä jonkun erkkerin ja pari kaavelia yläkertaan sekä ison terassin. Lopuksi ulkopintaan 7-8 tuumaiset 32 mm vahvat kartanoille tyypilliset seinälaudat, jotka kestää taas uudet 100 vuotta. Näin tähän saisi samalla kartanoiden fiilinkiä.

Piha on nätti, kun antaa mielikuvitukselle luvan nähdä se laitettuna. Nyt jo on pensaita ja nuoria puiden versoja kaikkialla. On omenapuita ja vaahteroita sekä jalopähkinäpuu ja hopeakuusi. Alas autotallille johtaa punertavat kiviportaat.

Saunaa on alettu rakentamaan piharakennukseen, jonka alakerrassa on autotalli nosto-ovella, verstas ja pannuhuone. Siellä hyötysuhteeltaan tehokas Warmax-etupoltin polttaa puita alapesässä hiljakseen vaikka koko päivän ja siirtää palokaasut varsinaiseen lämpökattilaan, joka lämmittää 1600 litran lämminvesivaraajaa. Kiireinen napsauttaa 1 tai 2 sähkövastusta päälle ja pääsee helpommalla, mutta maksaa enemmän.

Jos olet taiteilija tai hyvinvointiyrittäjä tms, mikäpä sinua estää tekemästä saunan takkatuvan yhteyteen oman ateljeen tai muun työtilan! Jos haluat elää omavaraisesti, ota - kuten edellinen viljelijä - autotallin ja ladon välinen alue eläinten käyttöön. Siellä saavat kanat ja ankat elää luonnonmukaisesti, ja sinä saat lähellä tuotettuja munia ja lihaa...

Mikäli haluat peltoa, voit vuokrata maatalousmaata. Voit myös vuokrata myyjälle jääviä muita rakennuksia (esim. lähistön punainen 1949 rakennettu hirsitalo, konehalli/kuivuri, konesuojia, jne). Tai voit vuokrata kasvihuoneen tai osan siitä ja alkaa pitämään taimi/puutarhaa. Navetassa on monenlaista tilaa yli 300 m2, kahdessa kerroksessa. Navetan takana laitumella oleva pieni hirsiaitta on toiminut eläinten suojana. Vielä tontilta löytyy lato varastoksi, jonka voit valjastaa vaikka koirille, ankoille, kanoille tai poneille. Rakennuksissa on auto- ja koneharrastajille erilaista muunneltavissa olevaa tilaa. Naapurustosta löytyy puuseppiä, koneiden korjaajia ja erilaisia työkoneita.

Jos harrastat eläimiä, saatat haluta käyttää myyjälle jäävällä tilalla olevia itse tehtyjä kiemurtelevia teitä, esim. maastoratsastukseen tai koirien kasvatukseen. Jos metsästys kiinnostaa, myyjällä on osoittaa sinulle siihen sopivia pieniä tai isoja alueita. Tai jos lapsesi tykkäävät rakentaa majoja puihin, siellä olisi jo kaksi suurta tehtynä malliksi. Lähellä on kiva tulevaisuuden virkistyspaikka, tänä kesänä perustettu arboretum - puulajipuisto. Siellä on nyt noin 40 eri puulajia (tavoitteena 100).

Jos vielä arkailet, voit tutustua paikkaan ja asuttaa sitä talven yli testaillen, onko se sinun paikkasi. Edullinen 600 e/kk. Tai jos sinulla on timpurikaveri, anna paikka hänelle koeajaksi (sovitaan erikseen mitä sinä aikana on lupa tehdä ja mitä ei). Kysy lisää. Klapit saat tehdä ja hakea omakustannushintaan maatilan puolelta, kuution saat kuivaa klapia aluksi.

Tästä joustavalta myyjältä edullisesti. Kesämökiksi, kakkosasunnoksi, taiteilijalle, lapsi- tai luontoihmiselle, maastoharrastuksiin. Opettele omavaraistaloutta ja viljele ruokaa itsellesi. Tai tee bisnestä residenssinä tai elätä itsesi vaikka ottamalla lapsia hoitoon ja tee heille 4 makuuhuonetta yläkertaan lisää, tai ala pitämään turvakotia. Tai aloita erikoiskasvien viljely ja eläinten pito.

Toisessa kuvassa kartalla talouskeskuksen rakennukset, ja mitkä kuuluu tonttiin (keltaisella tekstillä) ja mitä voi vuokrata (sinisellä tekstillä). Näin pääset helpolla alkuun ja voit myöhemmin vuokrata tiloja oman tarpeesi mukaan. Pahoitteluni että kuvissa on sekä tuoreita että vuoden vanhoja kuvia. Missä ulkona on heinittynyttä, ne kuvat on viime syksyltä, nyt pihaa on siistitty. Muutenkin vuoden aikana paikkoja on siivottu ja irtainta viety pois. Lopussa puumajakuvan jälkeen 7 kuvaa naapuruston joistakin rakennuksista, esim. navetasta, joita voi vuokrata.

Voit tutkailla tilaa ja seutua Paikkatiedon linkistä: https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/?zoomLevel=11&coord=446072.4372168498_6712381.1192288045&mapLayers=801+100+default,24+92+default,802+24+default,99+100+default,90+100+default,1239+100+default,34+0+default&uuid=90246d84-3958-fd8c-cb2c-2510cccca1d3&noSavedState=true&showIntro=false

Lopuksi vielä yksi toimiva vaihtoehto: perusta YHTEISÖASUMISEN PAIKKA. Talossa on reilusti tilaa, mutta kun porukkaa tulee enemmän, rakentakaa pienehköjä alle 50 m2 OK-taloja viereiseen harvaan mäntymetsään, jossa lukuisia hienoja rakennuspaikkoja. Koko tilan vuokraaminen käyttöönne on myös mahdollista, silloin asukkailla olisi käyttöoikeus kaikkialla metsiin, mutta maan ja puuston omistus pysyy myyjällä. Tällöin esim. olemassa olevat vanhat rakennukset pysyisivät yhteiskäytössä ja uusista OK-taloista vastaa kukin itse.

Lähetä s-postia osoitteeseen lkv@finnea.fi tai soita 050 5298299 /Jouni. Mikäli Loviisa ei käy, eikä ostaminen, toisella Finnean sivustolla kuningaskunta.org on lisää kohteita.

Kannattaa tutustua. Tee ehdotus ja tarjous. PS. olen tilalla viikolla 4, olet silloin tervetuloa esittelyyn!

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Haddaksentie 38 B, 07880 Loviisa
Kaupunginosa
Garpom
Kohdenumero
16254704
Kerros
2 / 2
Asuinpinta-ala
180 m²
Tontin pinta-ala
2 000 m²
Kokonaispinta-ala
430 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Pinta-alat ovat vain suuntaa antavia, asuinalaa ei ole mitattu. Asuintalon ala ulkomitoista laskettuna 143 m2 (alakerta). Myös piharakennuksessa (AT-sauna) on kaksi kerrosta. OKT:n alakerrassa on keittiönurkkaus ja tupa, 2 kamaria ja toisessa päädyssä iso sali sekä wc/suihku, yläkerrassa kaksi huonetta ja molemmissa päädyissä ullakot (joihin voisi helposti tehdä 4 huonetta asuinkäyttöön). Saunaan on suunniteltu myös ateljee ja takkahuone.
Huoneiston kokoonpano
5h + keittiö + WC/suihku
Huoneita
5
Kunto
Välttävä
Kunnon lisätiedot
Kuntotarkastusta ei ole tehty eikä ole tarviskaan, sillä asuinrakennuksen osuus kauppahinnassa on mitättömän pieni. Mutta ostaja voi toki kustannuksellaan tutkia taloa vaikka kuinka tarkasti. Älä anna ensivaikutelman haitata, vaan tutki tarkemmin, ehkä yllätyt.
Lisätietoa vapautumisesta
Vapaa heti.
Keittiö
Avokeittiö
Keittiön varusteet
Astianpesukone, Sähköliesi, Tilaa isolle ruokapöydälle, Jenkkikaappi, Tilaa isollekin ruokapöydälle, Leivinuuni (ei testattu, pitäisi tarkistaa kunto ja nuohota ensin)
Parvekkeen lisätiedot
Keskeneräinen
Kylpyhuoneen varusteet
Suihku, Pesukonevalmius, Lattialämmitys
Säilytystilat
Vaatehuone, Ullakkokomeroissa ja ulkorakennuksissa runsaasti säilytystilaa.
Ominaisuudet
Korkeat huoneet, Valoisa, Korkeat ja isot huoneet
Ikkunoiden suunta
Ikkunoita joka suuntaan. Sisäänkäynnin puoli on etelää kohti.
Näkymät
Seesteiset maalaismaisemat
Tehdyt remontit
Sähköjä uusittu osittain n. 1995, valokuitu vedetty 2012, talon viemäriputket uusittiin suurelta osin n. 2012. Vaikka paljon muutakin on tehty 209 vuoden aikana, ei taloa vielä ole ehditty pilaamaan nykyaikaisilla "muoveilla" vaan tässä kannattaa jatkaa vanhoja kunniakkaita rakennusperinteitä.
Saunan lisätiedot
Keskeneräinen
Asumistyyppi
Omistus
Ajo-ohjeet
Laita GoogleMapsiin Haddaksentie 38 B (Loviisa), se tuo jopa pihaan asti perille. Jos aikailet viimeisten 100 metrin kohdalla, aja rohkeasti naapurin pihan läpi mäen korkeimmalle paikalle ja sieltä aja kohti itää (aamuaurinkoa kohden), edessäsi on vanhat punaiset rakennukset, vasemmalla aitta ja oikealla navetan pääty, niiden välistä kapeasta sisääntuloaukosta aja vaan sisään. Keltainen päätalo vasemmalla ylhäällä mäellä. Tervetuloa!
Palvelut
Ala-aste, yläaste ja päiväkoti lähellä, myös monia muita palveluja löytyy (Liljendal oli vähän aikaa sitten oma kuntansa).
Muut ehdot
Pyydä energiatodistus. Lopputulos F on aika tyypillinen tämän ikäisille alkuperäiskuntoisille rakennuksille ja ihan hyvä. Siinä tosin on käytetty liian suuria kulutuslukemia sillä aiemmin tämän mittarin kautta on mennyt koko maatalouden kulutus, myös navetan, kasvihuoneen ja kuivurinkin sähköt. Toisekseen edellinen asukas käytti paljon sähkövastuksia, vaikka olisi saanut huomattavia säästöjä klapeilla/haloilla. Viime vuosi mennyt halvemmalla, siitä tietäisi kertoa vuokralainen tarkemmin. Ostaja maksaa erottamisen, kaupanvahvistuksen ja lainhuudon kulut, kaupasta menee 4 % varainsiirtovero paitsi jos ensiasunnon ostaja. Kauppaan sisältyy normaali irtain sekä sähkö-, vesi ja viemäriliittymät.
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
434-420-1-5 Stor-Haddas
Tietoliikennepalvelut
Kuitu asuntoon

Hinta

Myyntihinta
69 000 €
Kiinnitykset
Määräala myydään vapaana kiinnityksistä

Asuinkustannukset

Rahoitusmuoto
Erilaisia vaihtoehtoja: 1. Kaupat käteisellä ja koko kauppahinnan maksu (tai sovitaan loppupuolikkaalle maksuaikataulu max 3 vuodeksi 5% korolla). 2. Kohteen voi myös vuokrata. Näin voit rauhassa kokeilla asumista kohteessa 6 kk ja sitten tehdään kaupat, tai on vapaus lähteä. Kk-vuokra 600 euroa/kk plus asuinkulut. Vuokravakuus 2kk. Saat kuution kuivaa polttopuuta kaupantekijäisinä sekä luvan hakea metsästä polttopuuta niin paljon kuin haluat.

Talon ja tontin tiedot

Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1812
Liikehuoneistojen lukumäärä
0
Liikehuoneistojen pinta-ala
0 m²
Muut tilat
Ulkomitoista mitattuna: Aitta 46 k-m2. Sauna-autotalli-verstas-rakennus, alakerrassa reilut 50 m2 ja yläkerrassa 62 m2. Tontti lohotaan ostajan maksaessa erottamiskulut. Määräalan pinta-ala voi heittää hieman, mutta ei alle sen mitä luvattu.
Kerroksia
2
Rakennusmateriaali
Puu, hirsi
Perustus
Luonnonkivi/betoniperustus
Kattomateriaali
Kone-Sammon peltikatto
Kattotyyppi
Mansardikatto
Energialuokka
F2018
Kunnallistekniikka
Vesiosuuskunnan (kunta omistaa) vesi tulee ja jätevesi menee toisen osuuskunnan kautta.
Ilmanvaihto
Painovoimainen
Tontin koko
2 000 m²
Tontin omistus
Oma
Tontin kuvaus
Tontilla mäki, rinnettä, pieni "sorsalampi" (pohjassa ehkä lähde?). Erikoisia puita, kaunista ja rehevää seutua.
Kaavatilanne
Haja-asutusaluetta, ei oikeusvaikutteista kaavaa
Harrastusmahdollisuudet
Nättejä ulkoilureittejä, joita risteilee sekä kantatilan alueella metsissä että kylällä ja lähiseudulla.
Liikenneyhteydet
Sujuvat yhteydet omalla autolla, esim. Liljendal 3 km, Loviisa 15 km ja Helsinki vain 40-60 min matka (70 km, Kehäkolmosen alkuun noin 60 km). En tiedä, pysähtyisikö bussi valtatiellä, Vt6 nimittäin halkaisee maatilan?
Lisätietoa rakennusoikeudesta
Lisätietoja kunnan rakennusvalvonnasta
Rasitteet ja oikeudet
Pihan läpi jää myyjälle kulkuoikeus, vastaavasti tontin ostajalle oikeus maatilan läpi valtatien suuntaan. Tie on ns. omalla maalla oleva tilustie.
Pihan kuvaus
Rehevä ja kaunis, kuten yleensä täällä Suomenlahden rannikkoseudulla
Pihan ilmansuunnat
Etelä
Maasto
Talo keskeisellä paikalla mäen päällä, etelän puoleinen piha viettää etelään.
Lämmitys
Vesikeskuslämmitys, Sähkölämmitys, Puulämmitys
Vesistö
Lähistöllä joitain järviä ja jokia, eikä merikään ole kaukana (n 8 km).
Rungon rakennustapa
Paikalla tehty

Tilat ja materiaalit

Pysäköintitilan kuvaus
Autotalli, Autokatos

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Jouni Järvinen
LKV, tj.
Puh: 0505298299
Finnea LKV
Kuivurinkatu 1, 39200 Kyröskoski
Jouni Järvinen
LKV, tj.
Jouni Järvinen
LKV, tj.
Puh: 0505298299

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.